Във ВМРО убедени: Мярката 60/40 ще заработи

Тя се ползва с голяма подкрепа, уверен е Александър Сабанов
18

Първият ден на новата седмица започва с гласуване на важни законови поправки и текстове, които касаят бюджета на държавата и по-прецизни финансови компенсации за бизнеса и работодателите в условия на криза.

"Още в четвъртък отправих въпрос към министър Горанов за мярката 60/40 и колко бързо може да реагира Министерството на финансите. Сега всички виждат, че мярката ще заработи и тя получава голяма подкрепа от всички, когато се поемат осигуровките. Ако работодателят трябваше да ги плаща, щеше да е 80 на 20 в полза на държавата", заяви народният представител от ВМРО Александър Сабанов в "България сутрин".

Още по темата
Той е на мнение, че след писмо от работодателската организация, до известна степен правителството е променило своето виждане по въпроса. Не сме загубили ценно време, увери депутатът и изрази надеждата си мерките моментално да започнат да се изпълняват.

Депутатът коментира и решението за удължаване на извънредното положение у нас до 13 май.

"Не сме били за отпадане на извънредното положение към момента. Считахме, че е по-добре тези удължавания да се правят на по-малки интервали. Нищо не ни пречеше да вземем решение да бъде до 30 април. Никой не може да каже дали ще бъде до 13 май", коментира Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това не означава автоматично, че трябва да са затворени всички бизнеси. При спад в заболеваемостта и смъртността можело да се направи крачка към отпадане на извънредното положение.

Половината от депутатските заплати да влизат в държавния бюджет. Това е предложението, което ще направят от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не, няма да заработи
15
0
 
1
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
може и да заработи нещо само дето в български условия запознатите я изчисляват като 23/77 - демек файдата е нищожна, и от нея могат да се възползват евент. големи фирми със финансови възможности и резерви, другите ще се възползват от правото да фалирват и загиват
14
0
 
9
 
! Отговори
БГ Работодател преди 4 години
Ама защот трябва да плащам 40% на хора които не работят ? Утре ги изритвам на борсата, а когато реша да заработя отново, те сами ще ми кацнат, защото ще са още по бедни, гладни и безработни от преди !!!
13
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
до убедения от мвро сабанов,онзи ден излезе една статистика,едва 59 фирми са подали документи за 60/40 ,извода е твой питриоте.
12
0
 
10
 
! Отговори
А българите убедени преди 4 години
Че по-крадлива партия от мвро няма! Сега с парите от никому ненужните самолети , за да си вземе шкембе войвода тлъста комисионна,можеше да се използват за много по-важни неща! Продадените тескерета-гнусна и срамна далавера,отново от шайката на Тескере войвода.В Пловдив-Глафчу -за ден открадна 700 000 лв.уж за дръжки за метли! А колко преди това открадна-не е ясно!И кат ги погледнеш-Сиди,Калакачанов,Глафчу,Долев,Петко Атанасаво-духнал с 5 милиона,все кой от кого по-голям ...
11
0
 
9
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 4 години
Ще заработи! И предполагат, че ще заработи. Да плача ли да се смея ли? От некой мост ли да се хвърля и коктейл *** в Банкя и Бояна. Направо не знам. Но пак ще гласувам и пак против ГЕРБ. Всеки вариант е по-добър от сегашният
10
0
 
8
 
! Отговори
Да преди 4 години
100% трябва да е за бизнеси, който са затворили заради извънредното положение - кафенета, ресторанти, магазини, фризьорски салони. 80% за тези, които са имали възможност да си реорганизират донякъде работата или работят в намален състав. 60% за всички останали, които могат да работят изцяло от вкъщи, но така или иначе им е засегнат бизнеса и не могат да работят на пълни обороти заради карантините по цял свят. 0% на тези, които изобщо не са засегнати, а напротив, и по-високи данъци за тях.
9
1
 
11
 
! Отговори
ОТ ПАСПОРТНОТО преди 4 години
5000 лв за европейски паспорт. 60 за ГЕРБ, 40 за ВМРО, а не както преди 100 за дебелия ВМРО
8
14
 
3
 
! Отговори
От Германия преди 4 години
Подпомагащи мерки в България:- работника не работи- формата му плаща 40% заплата- държавата му плаща 60% заплата- държавата му плаща социалните осигуровкиПодпомагащи мерки в Германия:- фирмата слага работника на намален 4 часов работен ден- фирмата плаща 40% от заплатата- държавата плаща 30% от заплатата (само половината на останалите 60%).- работника си плаща социалните осигуровки.Схващате ли разликата?И пак сте недоволни.
7
1
 
5
 
! Отговори
fact преди 4 години
До factи твойта принадена стойност.СПРАВКА БОЖКОВ И ЦВЕТАНОВ.Работи, за тебе ше остане само умората и горчивината.
6
0
 
11
 
! Отговори
fact преди 4 години
1997-***, след хиперинфлационът, направих грешката да зечеч кредит за бизнес.Викам си: ново правителство, приватизацион, пазарна икономика, ше тръгнем напрет.ОТТОГАВА НЕ ПРАВИМ ТАЗИ ГРЛЕШКА - ПРИ КРИЗА: КЕШОВИЦА, ЗАКРИВАНЕ, ЛИКНИДАЦИЯ. Ше изкараш ного по-дълго и с по-малко главоболия, отколкото да се мъчиш секи ден и накрая ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ОГРАБАТ ТРУДА ТИ!Ти, наивника бизнесмен, "правителството" иска 10 милиарда нов заем. Как ше го връща? или хиперинфлация, или конфискация на твоя бизнес
5
2
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Ще проработи, ама друг път. Те хората вече са съкратени. Днес е 06 април, един месец мина от както затвориха фирмите.
4
0
 
11
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Вмро сте същите и оти като герб. Ако мярката работеше списъкабс фирми трябва да расте с 1000 на ден
3
0
 
12
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
И на 100% да изплатят заплата + осигуровка,никой работодател няма да вади 3 месеца кешовица,а после да чака държавата да превежда нещо имагинерно.Като знаем бързината на държавната машина.Като се почне едно,*** превели сме ги на банката,банката вика:ми ние нямаме превод.А сега дори всеки ден е на кантар и утрешния за 24 часа може да е фалит...*** то горе,кой ти разбира от икономика!!!
2
0
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Ще проработи ли мярката 60/40? От ГЕРБ вече и направиха първата корекция - поемат се и застраховките на работодателите. Но това няма да е последното. Проба-грешка. И всеки път (според тях) все е най-доброто, което може да се измисли.Тя, тая работа може да се прави и по друг начин, но де го този акъл.
1
0
 
11
 
! Отговори
КОГА преди 4 години
Щото до момента под 2% от имащите тази възможност са направили нужните постъпки. Докато се размърдате малкият бизнес фалира. Колко са фирмите в Бг дето имат ликвидни средства ей така? Пак провал, но за нас на тях не им пука