Близнашки: Уместно е да се мисли за радикална развръзка!

Как се променя Конституция без предварително широко професионално обсъждане?
14 авг 2020 22:21, Петя Славова
91


Имаме много странно стечение на обстоятелствата, едно е да искаш оставката на премиера, друго е да искаш оставката на главния прокурор. Това каза за "Денят ON AIR" експертът по конституционно право проф. Георги Близнашки.

"При подобна ситуация трябва да се търси решение, ситуацията е странна. Държавният глава наруши Kонституцията като посочи кои са добрите и кои са лошите. Някои от хората казват, че мафията е именно в неговото обкръжение. Само Бог разпределя добрите и лошите, не е дадено на смъртните да раздават оценки кой е мафия, кой е мутра", обясни Близнашки и допълни: "Това е трагедията на България - избрахме случаен човек за президент".

По думите му е уместно да се мисли за радикална развръзка.

"Министър-председателят успя днес да изненада всички", коментира събеседникът за Bulgaria ON AIR.

"Гордея се с много неща в тази Конституция, гордея се, че спасих родното черноморие от разграбване", обясни Близнашки.

Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.

"Всичко зависи от това дали в НС ще има необходимата воля и ще се съберат 160 народни представители. 30 години живеем в условията на демокрация, може би трябва да се даде възможност на една нова генерация да се произнесе по тези въпроси", обясни събеседникът.

"Каквито и промени да се предлагат, трябва да се случат енергично. Надявам се, че здравият разум ще просъществува. България няма време за губене, заради традиционната конфронтация по нашите географски ширини. Не може да извадиш Прокуратурата от съдебната власт. Има дефицит на държавници. Имаме най-добрата конституция в Централна и Източна Европа", каза още той.


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
Президентска републи преди 1 месец
ка само не сме опитвали. Вся власть - президенту! А той там да си назначава правителство, главен прокурор и други изпълнителни длъжности. Съдебната власт остава при съдиите, следователи и прокурори са част от изпълнителната власт, а законодателната - изцяло в ръцете на - може би - двукамерен парламент, за по-голям контрол и самоконтрол. Да се ръфат взаимно.
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Случаен си ти, охранен тулуп. Р.Радев е олицетворение на родолюбец,който е пазил българското небе командвайки ВВС на България,истинският генерал,днес президент на държава която е окупирана от професионална мафия. Дедо Гошо,ти си един производител на хранителни отпадъци,дърт демагог,който винаги се движи с вятъра.Аз обикновения българин и много мои приятели се гордеем,че начело на президентската институция днес, е уважавания от два милиона и половина,три милиона българи Р.Радев!Господ да го пази!
73
2
 
4
 
! Отговори
Тим преди 1 месец
Този *** е готов и задници да лиже, за да угоди комуто трябва! Да не говорим за липсата на какъвто и да е професионализъм! А що се касае до демокрацията, тя му е трън в очите още от времето, когато беше "активен" член на БКП-от тези, които използваха партията за лични облаги, точно като неговия водач Бойко Методиев Борисов
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
изплю ли камъчето, че ви е мъка че президента се избира от народа, а не от вас шайката. Какво излиза- ние искаме оставка на мутрата а той ни предлага НС да назначава Президента и така да сложат Бою за такъв и още правомощия да има и ей ти Президентска република начело с мутрата борисов.Ей това са ни "умниците" и професорите - близане на разни части на господарите им, близач си ,правилно ти е фамилията.Затова и за теб има раирана пижамка да си другарувате в централния с този ояден престъпник.
71
1
 
6
 
! Отговори
0 преди 1 месец
Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.

Аха,значи по предложение на герп се иска промяна на конституцията.Свиква се ВНС включващо 400 крадци от прехода.Умуват година,две,три по новата Конституция,вмъкват си избора на Президент да бъде от НС,прибавят си и исканията на Борисов и уж на патриотите за повече правомощия на Президента и накрая си избират Бойко-Президент Президент
Това ли ти е сделката бе страхливец-да се скриеш в Президентството с имунитет?
70
0
 
2
 
! Отговори
азът преди 1 месец
Или нaмaлявaнe брoя нa дeпутaтитe, или нa зaплaтитe.Прeдлaгaм дa взeмaт мaкcимум двe минимaлни и caми щe нaмaлeят.Eтo ви рeшeниe бeз прoмянa нa кoнcтитуциятa.
69
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Държавния глава нарушил Конституцията кат посочил кои са добрите,кои са лошите при това не за всички по институции и нива по иерархиите сякаш няма право на туй при определените междуинституционални отношения в нея по задълженията на всички,на всяка отделно,че не било описано,но е написано реда на подчинение дори изобразена как схема щом има институции,институти,нива-вертикални,хоризонтални,иерархии в сферите,секторите на обществено-икономическия-производствен-финансов и др,а държавата в дългове.
68
0
 
4
 
! Отговори
334 преди 1 месец
Този с треперещата от тлъстинки гуша...абе докога ще ни го показвате, приспособенец и лакарджия.
67
1
 
4
 
! Отговори
мучо преди 1 месец
а ти май мислиш само за някоя засукана студентка............
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тоя е същата противна, антипатична физиономия като съдружника на Божков! Кой е гласувал за тоя ?Кой го е избирал ?
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 71

Кой в ГЕРБ не е случаен? Или те са богоизбрани да крадат?
Случаене Радев, защото е бяла врана на фона на цялата крадлива мафия! Разваля интериора.
Предишният "прецедент" какъв беше?
Човек трябва да има малко реалицзъм.
64
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Слушам Лизашки, потвърдих тезата кой е написал това, което прочете вчера Боко.
Беше екатерина, която умее да говори глупости без да поеме
Вярвате ли, че Конституцията е била пречка правителството да работи за народа си?
Вярвате ли, че лизашки работи в полза на искането на българите, или в полза една хунта да остане на власт, докато мърдаме?
Президентът ще го избере кърджалийската ... в парламента, разбирай Боко и ...
според ГЕРбистуцията няма нужда от народ.
Нацията я раздели ГЕРБ.
63
3
 
15
 
! Отговори
антиблизнашки преди 1 месец
най-добре е за психичното и физическо здраве на нацията такива отблъскващи и предизвикващи стомашен дискомфорт човеци да ги скрият някъде и да не се появяват на публични мместа. Ако телевизиите държат на рейтинга си , трябва да имат усет за такива и да не ги канят .
62
4
 
13
 
! Отговори
Веселяка преди 1 месец
Ето още един кандидат за софийския затвор, който е готов да тълкува закона както дявола евангелието, само и само да се докопа до власт.
61
2
 
12
 
! Отговори
Клюкар преди 1 месец
Първо "Някои казват, че около президента имало мафия" - хайде бе проф. Друмева ли е мафиот? Това е една долна лъжа. Второ "случаен човек" - нали според конституцията всеки може да бъде избиран и да избира- основно демократично право, а ние над два милиона, които го избрахме случаен народ ли сме? Трето, преди няколко дни, каза за Велико народно събрание, че трудно е да се свика, а сега се забърза за енергично действие.Каскетът няма образов.ценз за тоя пост и нравствени качества.
60
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много точно изказване на Близнашки - "Това е трагедия на България, избрахме случаен човек за президент"!!! По-точно не може да бъде изказано.
59
6
 
10
 
! Отговори
Кацамунски преди 1 месец
Ренегатът Близнашки е последователен в оплюването на президента Радев, тъй като той иска да е на този пост. Случаен бил човекът, а малко преди казва обратното за Бог и хората. Нали това е най- добрата Конституция според тебе. Спасил Черноморието, хайде бе- та как се случи това с бетонирането му, замърсяването на околната среда; заменките и т.н. Остава да си изядеш дипломата за професурата по конституционно право. А и Радев нищо не е нарушил, ако някой нарушава всички закони и е Мафиота Борисов.
58
2
 
10
 
! Отговори
промяна преди 1 месец
Спешна липосукция за намаляване тлъстините на гушите!
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
близнахки е прав трябва радикална развръзка, оставка и смъртни присъди за крадците от герб. протеста да не се плаши вижте в беларус как успяха въпреки че там няма такъв кървав диктатор като борисов тука ще е по трудно
56
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много прос Т човек е близнака !
Това да не застанеш до сина си и да го подкрепил показва що за стока си ‘