Радев отложил посещението в Естония заради контакт с болен от COVID-19?

Това твърди лидерът на Естония Керсти Калюлайд
20 окт 2020 13:58, Нели Христова
59
Радев отложил посещението в Естония заради контакт с болен от COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Посещението на президента Румен Радев в Естония, което трябваше да започне официално днес, след като вчера участва в инициативата "Три морета" в столицата Талин, е отложено, защото в последния момент е станало ясно, че е контактувал със заразен с коронавируса. Това стана ясно от изявление на естонския държавен глава Керсти Калюлайд във Facebook, публикувано на официалния сайт на институцията. Информацията беше съобщена и от руската информационна агенция "Интерфакс".

Още по темата

По-рано от прессекретариата на Радев съобщиха за отложеното посещение, но не обявиха този факт. В съобщението се казва само, че предвид състоялата се вчера среща, на която са обсъдени темите от дневния ред на двустранните отношения, както и на инициативата "Три морета", двамата държавни глави са взели в телефонен разговор решение за отлагане на посещението, "поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма".

По-късно обаче Керсти Калюлайд обяви:

"Срещата на върха, която се проведе вчера, може да се счита за успешна. Имахме време да проведем много работни разговори с българския президент Румен Радев. За съжаление, трябваше да отменим официалното посещение на българския държавен глава, планирано за днес, защото вчера следобед се оказа, че президентът Радев е поддържал контакт с COVID-19 позитивен, преди да пристигне в Естония. След получаването на информацията в Естония са взети всички необходими мерки и българската делегация е изолирана в хотела. Затова държавният глава на България не участва във вчерашната вечеря на инициативата "Три морета". Говорих по телефона тази сутрин с президента Радев и се съгласих, че при тези обстоятелства отмяната на посещението е единствената правилна стъпка".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Не бойте се преди 3 години
КанаРачева ще го измисли
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радко нищо не е отложилИзритали-са го като мръсно-коте.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18Той може и дистанционно да ни забавлява с речите си.
44
1
 
26
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Радевистчетата им спуснаха опорките, окопитиха се и се втурнаха към амбразурата да защитават фигуранта.
43
25
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 43: Нама злоба към Радев? Защо да има. С г.лупости и п.ростотии по негов адрес си печелите жълтите стотинки за постовете. Жалък занаят.
42
1
 
20
 
! Отговори
Льотчик загубен преди 3 години
На срещата имаше основно антируска риторика и Радев като руска *** се изниза с плоско оправдание.
41
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма злоба към Радев. Той е просто е про-ст!!!:))))))))))))))))))))
40
28
 
1
 
! Отговори
Всичко има граници преди 3 години
Но не и п'ростотията на гербаджийските ***.
39
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе отложил, айде сега. Баш са го изгонили кат мръсно коте. *** ли е не мога да разбера. Знае че е бил контактен, ама си мълчи. Истински мънгъровец. :))))))))))))))))))). Сякаш е пръднал в опера и си лисли, че никой няма да разбере. Ало това не е квартална кръчма или чествания на Шипка да си правиш какво си искаш. Това реална дипломация, за която уви нашия за нещастие президент не е дорасъл, ама няма и да може, щото втори мандат няма да вземе.
38
22
 
1
 
! Отговори
Четете тролове преди 3 години
съседната статия: "Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен".Хайде, стига г'лупости.
37
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипена бе можа да излети!
36
1
 
23
 
! Отговори
Ашколсун преди 3 години
И кво ако се окаже, че е знаел и е скрил какво правим? Президент-био терорист. Аферим Румба, машалаа
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Канна мълчи,но ще си го измисли!
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооохоо,скрил че имал контакт със заразоносител и сега карантиниран в Естония,заедно с него и цяла тумба услужливи журналистиначело с другарката Наплатанова от Болшевик тъвъ,ЦЕЛ ДЕН ЩО МЪЛЧАХТЕ????Като го оплюха че е изгонен и бил вконтактен,тоя е престъпник бе,отрича заразата и я сее умишлено!!Сега това може ли да се тълкува ако има заразени след контакт с РР че е нарочно и съответно паъурпойнта да си понесе някакви моралниако не други щети??
33
1
 
30
 
! Отговори
истина преди 3 години
Радев е изгонен от Естония заради контакт с Ковид-19. Скрил е че е приносител на зараза, за да си изкара екскурзията.до протестиращите - тази вечер хвърлянето на яйца и развалени домати ще е срещу президентството. Пред дома в който живее изсипете контейнер с развалена риба. Той това заслужава. Огледайте се - фигурант преврат прави, а моралът му нула.
32
2
 
28
 
! Отговори
Пища Хуфнагел преди 3 години
Жена му сега ще му изпили кайсиите, за дето й е развалил екскурзията.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
И ко излези сеа...г.з път да види,ама карай бе нали народа плаща.
30
1
 
27
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Ми като се е обградил с некадърници от родата на село, те кога са чули за протокол?Сега ще си седне в самолетчето и ще се прибере като наakан.
29
1
 
25
 
! Отговори
Международен скандал преди 3 години
Нашият Тръмп и Болсонаро с тази изцепка ни насади на такива пачи яйца, че и тримата от запаса не могат да ги изхвърлят.
28
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ?????Моля ти се. Имай малко уважение към човека, все пак е президент.Може да си позволи кокаин от запасите на Черепа.