Ветото за Македония - за танго трябват двама, танц нямаше

България също губила от настоящата ситуация
21
Ветото за Македония - за танго трябват двама, танц нямаше
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки че за БСП решението България да наложи вето на старта на преговорите на Северна Македония за ЕС, Кристиан Вигенин призна, че и нашата стана губи от тази ситуация.  

Още по темата

„Нека да бъдем реалисти, решението от вчера е проблем и за двете стани - Северна Македония не може да започне преговори, но сериозно страдат и позициите на България в тази ситуация“, коментира той.

Според него настоящата ситуация създавала съмнение дали наистина България е сред най-големите е привърженици на разширяването на ЕС.

„Това е така дори и ние да си знаем, че това е така“, каза Вигенин и припомни, че по време на българското председателство на Съвета на ЕС страната ни върна темата за разширяването в дневния ред.

„Не е успех, ме сме отложили преговорите, щеше да е успех, ако сме постигнали целта да започнат преговорите. Като цяло тази приповдигнатост и аплодисменти бяха извън ситуацията, в която се намираме, за танго трябват двама, фактът си е факт - танц няма“, посочи социалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
"България също губила от настоящата ситуация"И кво губи, освен че БГпрошляци си купуват евтини цигари и бензин от гюптенско!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм мислил ,че ще го кажа но в случая позицията на ДПС ми харесва:Един вид:"А,това са си ваши, български работи, роднински разправии."И тактично са се скарали.....
12
0
 
5
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Проблема не е " герберски" небългарино,а национален.Не отклонявай темата в партийна,грозно е!Има хиляди изселени българи от Македония в БГ,които знаят корените,и много македонски българи останали там и малтретирани.Сръбската пропаганда си върши работата,не е излизала от СМ,и не допускат промяна,всичко на антибългарска основа в апогей.Вигенчо и той мина на сръбска хранилкакато ,че ли без вето ,ще се промени нещо,изобщо не,още повече щеше да се засили антибългаризма.Дава им се шанс с ветото!Това е
11
2
 
9
 
! Отговори
Майна преди 3 години
ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВСИЧКИ ПАРТИИ В БГ ВЕДНО С ПРЕЗИДЕНТА ИМАТ ЕДНО И СЪЩО МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА ЗА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ/ НЕ МАКЕДОНИЯ!!!!/. С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ВИГЕНИН?!!
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво бе цялото изслушване? Червените не могат да са заедно с ГЕРБ и когато националния интерес диктува това! Франция, Холандия и Дания също имат мотиви да са против влизането на РСМакедония в ЕС.
9
0
 
15
 
! Отговори
Чефо преди 3 години
Ало, редакцията, ветото не е за Македония, а за смешната югославо-комунистическа територия, узурпирала това име! Дори и те вече самите се наричат Република Северна Македония, ама вие сте по-католици и от папата и ги наричате Македония, което е мерзко и обидно за всички македонски българи ит двете страни на браздата!
8
2
 
18
 
! Отговори
Тера Нова преди 3 години
Какво може да се очаква от един продажник, комунист и перпетуален предател, че и хомосексуалист, какъвто е ***?
7
2
 
13
 
! Отговори
Благоевград преди 3 години
, коя е тая Македония?!?! И ние в Благоев сме Македония, внимавай с географските понятия!
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народите не се мразят,но буквално заради 300 историка от двете страни на границата се получава нелепата ситуация.Титовисти и живковисти са еднакво вредни.В Скопие говорят глупости срещу българите, същите историци са наследници на Титовизма.В Търново да речем ,наследници на Живков ръсят мозъци срещу славянството и фалшифицираха историята.В София се заиграват с турците.И това една група историци.Политиката не печели от исторически интерперетации.Политиката гради мостове.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май,лека-полека соцкомунистите ще минат на македонска позиция.
4
1
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Вигенин,хайде да се определите,за или против започването на преговори за РСМ.Ако ние губим те губят 5 пъти повече.На тях не може да им уври главата и ние да сме меката Мария.Твърди и последователни.Толкова сме губили...един път в повече не е от значение, но е голям удар за старите българи...
3
1
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
То ако беше...лесно,нямаше да е Боко...премиера,а някой друг...връзкар.Сърцето му се къса на Боко от Банкя за...интеграцията на Западните Балкани,ама взе правилното решение,защото Северо-македонската...държавица,не свърши своята работа и за това си носи...последствията.
2
1
 
19
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Започвам да подозирам за гей връзка между Вигенин и ЗАЕВ ?И двамата са си признали че са Гей Политици .А и имат вид на гей - замазнени в дупетата и имат държание на тялото като жени ?
1
1
 
19
 
! Отговори
по преди 3 години
объркващо нещо не бях чел!!