ВМРО поиска: Радикалният ислям да се криминализира!

Воеводите искат и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана
94
ВМРО поиска: Радикалният ислям да се криминализира!
Снимка: ВМРО

Радикалният ислям да се криминализира и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана. Това са част от предложенията за промени в Наказателния кодекс, които депутатите внесоха днес в деловодството на Народното събрание.

Сред исканите изменения е и намаляване на имуществената стойност на откраднатите вещи да падне на стойност до една работна заплата за налагане на ефективно наказание, както и увеличаване на размера на глобите за тези деяния.
Да се криминализира радикалният ислям е позиция, която ВМРО отстоява от години. Мотивите не са се променили във времето, припомнят от пресцентъра на партията.

Идеологията „радикален ислям“ има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото, мосочват воеводите.

Според тях т.нар. интеграция на мигрантите на Стария континент официално се е провалила, а европейските лидери са си отгледали поколение псевдоевропейци, което ще затрие културата и ценностите на християнския свят, ако не се предприемат сериозни мерки.

Три години по-късно тези мотиви изглеждат все по-силни и достоверни. Три години по-късно ние от ВМРО сме убедени, че криминализирането на радикалния ислям трябва да намери място в дневния ред на Народното събрание.

По отношение на пределите на неизбежната отбрана ВМРО също има своята последователна позиция назад във времето. За съжаление, примерите на хора, които са били жертва на посегателства, а след това са се превръщали в обвиняеми, плащайки глоби и лежащи по затворите, защото са защитили имуществото си, са не малко. Ето защо за нас справедливата редакция на сега съществуващите текстове в НК трябва да изглежда по следния начин: Няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
По-добре да ме защитават популисти-националисти отколкото да зачитам правата на кръвожадните пясъчни ***. И да-ще гласувам за ВМРО.
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StamenИма си експерти за тая работа, не е нужно ти да разбираш.
58
3
 
5
 
! Отговори
Stamen преди 3 години
Само дето не разбрах, кой ще установи и как точно ще установи, кой ислям е радикален и кой не е. Тия псевдо патриоти няма ли най-накрая да напуснат властта?
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ШкембеВоевода поне да беше прочел КОНСТИТУЦИЯТА Чл.37.ал.2 "Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани." Какви ги плещи тоя? Не само радикалният ислям е незаконен, ами и радикалният будизъм също. Какви закони и закончета, бе *** дебел? Само до някакви *** ни е сега. Пуснете го за комик на Слави, че шкембето вече има газове и няма какво да яде.
56
2
 
6
 
! Отговори
Тесногледо е предлож преди 3 години
Да се криминализира всякя радикакизирана религия!Да не забравяме и кръсносните походи! ( които сме имамли честта да опухаме :)
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"и е извършено от две или повече лица"А ако е извършено от едно лице, тогава какво? Този текст трябва да отпадне, според мен. Иначе - браво на ВМРО!
54
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правят си реклама като експлоатират една или друга тема, която вълнува обществото.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вероятно ако се предприеме някаква такава стъпка може да се криминализира религиозния екстремизъм, без да се посочва определена религия. Посочването на точно определена религи е проблем, първо защото ще засегне представителите на тази религия и второ, защото би означавало, че религиозен екстремизъм от привърженици на друга религия е приемлив.
52
5
 
8
 
! Отговори
ss преди 3 години
Мразя измислените патриоти
51
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО!!!
50
0
 
5
 
! Отговори
горцкия от Ям-бол преди 3 години
Сталин да възкръсне и всички в Сибир,блатная
49
6
 
11
 
! Отговори
Х преди 3 години
Радикализацията е по-страшна от който и да е вирус. Наистина са нужни навременни мерки. Адмирации към ВМРО.
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вмро са плъвоци и дупедавци корана трябва да се проповядва само на български и то завършили в българия държавата има капацитет да направи това ако иска
47
4
 
6
 
! Отговори
Да преди 3 години
Много правилно решение. С тия *** работата стана: храни *** да те лае. Като не ги кефи да се прибират по колибите си.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корана трябва да се пее на български
45
4
 
10
 
! Отговори
До див популизъм преди 3 години
Абе вече се режат глави из Европа все едно са зелки а ВМРО били популисти. Почакай ромите да си повярват и радикализират и тогава им обясни, че ВМРО са популисти. Ама май няма да те изслушат. Много добре са се сетили ВМРО. Браво!
44
6
 
8
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
Браво. Както винаги добро предложение! ВМРО - Вяра, Морал, Родолюбие и Отговорност!
43
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите са с азиатска генетика. Никога не са били европейци, и никога няма да бъдат.Какво се пържат тея.
42
5
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Браво, войводи!Радикалният ислям и сектите - в наказателния кодекс!Франция въвежда регистрация, задължителни изисквания и лицензи за всички ислямски проповедници. И у нас трябва да стане така.България е Европа, не е в Aнaдoла!Който не му харесва - дисагите на камилата и към пясъците и пещерите!
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Времето за нов поход срещу исляма дойде.