Радев иска "Три морета" реално да сближи страните в Европа

Президентът се срещна с шефовете на ББР за домакинството
22
Радев иска "Три морета" реално да сближи страните в Европа
Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът Румен Радев проведе среща на „Дондуков“ 2 с изпълнителните директори на Българската банка за развитие (ББР) Николай Димитров и Панайот Филипов във връзка с домакинството на страната ни на инициативата за подобряване на регионалната  транспортна, енергийна и дигитална свързаност „Три морета“.  В края на миналата година Българската банка за развитие се присъедини към Инвестиционния фонд на инициативата като акционер клас „А“ с парична вноска от 20 млн. евро.
 
България, заедно с останалите държави, ще продължи да развива механизми за подобряване на процеса по взимане на решения в рамките на „Три морета“, подчерта на срещата Румен Радев. Като най-големи предизвикателства държавният глава открои информирането на обществото за критериите, по които се определят печелившите проекти, както и за механизмите за отпускане на финансиране. По думите на президента, реалните възможности на Инвестиционния фонд ще зависят от включването на все още колебаещите се страни по инициативата, както и на международни финансови институции и представители на частния сектор.
 
Изпълнителните директори подчертаха готовността на ББР за партньорство в рамките на „Три морета“. Те заявиха, че досега са се въздържали от участие в инициативата поради липсата на политическо решение за присъединяване към Инвестиционния фонд, което беше взето през септември 2020 г. До края на този месец се очаква банката да има утвърдено представителство в Управителния съвет и Надзорния съвет на Инвестиционния фонд, което  ще допринесе за пълноценното участие на българската страна.
 
Румен Радев подчерта, че България очаква инициативата „Три морета“ да се превърне в реален инструмент за социално и икономическо сближаване в Европа, за да се компенсират разликите в развитието на отделните региони на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
До гражданин: Ти май си готов да пишеш всякакви п'ростотии за жълти стотинки. Мислиш ли че някой те взема на сериозно.А този на 17 си е най-жалък от цялата т'ролска дружинка.И да п'люете президента Радев, той пак ще има два пъти по-голям рейтинг от бат'ви Бойко. Не се презорвайте
15
0
 
6
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
РУМЕН ПРАСЕДЕНТА... РУМЕН ПИКОЧА...РУМЕН БЪЛВОЧА -гоо (В)лямия икомунист,на който му се ще да минава за икономист... Де що е румено,червено е все на русия подарено... РУМЕНИ РУСКИ ЕКСКРЕМЕНТИ...ВСЕ ТАКААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...
14
0
 
3
 
! Отговори
Европейска Федерация преди 3 години
В глобалния свят сред огромни супер-държави като територия и население (САЩ, Китай, Индия, Русия, Бразилия) шансът на европейските народи да запазят геополитическата си значимост е федерация по подобие на САЩ с европейска армия, институции, и т.н. За съжаление последните години на управление на много популистки правителства в Европа показаха, че това е трудно осъществимо.Целта на този геополитически проект е превръщането на Източна Европа в американски клин между Западна Европа и Русия.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев може само да ми го стиска
12
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той иска, но какво прави да се случи това- Управляващата ШАЙКА ПРЕВЪРНА БЪЛГАРИЯ В БЛАТО...ако си изрекъл това как може да иска нещо за БЛАТОТО БЪЛГАРИЯ- виждате ли тоя човек как вижда РОДИНАТА МИ!
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Назря момента да теглим тотален игнор на това незначително политиче-еднодневка. Не си струва дори да го обиждаме по форумите вече.
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решетниковото прокси дълбае дупки в трите морета. Дупки, дупки, ама важни.
9
3
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До анонимен. Ти май си готов да му оближеш топките на фигуранта. Само че зомбираните червени олигоффрени като теб са малко и много хора, които не го познаваха какъв *** и се излъгаха да гласуват за него, но вече нанай. Остават му няколко месеца на този случайник в политиката и си заминава завинаги.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дедо боре да оди да оре.Така наистина ще прави нещо,защото не може да оре с ръце в джебовете.
7
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на най-добрият президент в нашата история, който има топки да се опълчи срещу гербаджийската мафия закриващи фирми.
6
3
 
9
 
! Отговори
Състезател преди 3 години
Вчера обявиха,че днес в 14ч ще се срещне със сърбина,но дедо Боре не му разреши.Главно петно на всички официални събития.Аз,аз аз филия с маЗ.
5
6
 
31
 
! Отговори
Празни преди 3 години
Искания и мисли, на един празен човек. Сле няколко месеца ще бъде само още едно петно в нашата история.
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стигна до Талин и им дръпна една реч в негов стил- ..."НЕ САМО АСФАЛТ, НО И ОБРАЗОВАНИЕ... И ПОСЛЕДВА...скоростно обратно завръщане. Унизително е за БГ. Ако БСП вземят властта и ЕК ще спре веднага инвестициите- това се случи вече юли 2008 г над 500 000 000 евро бяха спрени по програми и проекти по ФАР, САПАРД, ИСПА по доклад на ОЛАФ, Справка ЕК.
3
8
 
32
 
! Отговори
Гешев го чака преди 3 години
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТ ТОЗИ ДОКАЗАН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ИНВАЛИД !
2
8
 
31
 
! Отговори
кръгла нула преди 3 години
Международния правителствен елит отдавна го прецени и разбра що за стока е и тотално го отсвири. Посещават го само от куртоазия и уважение към премиера Борисов и България.Иначе на празни думи, лозунги, закани и нравоучения го докарва като типично ЗКПЧ. Откакто Гешев му разрови блатото, съвсем е озверял, виждайки как кирливите му ризи ще лъснат.
1
7
 
31
 
! Отговори
77 преди 3 години
Бла, бла, бла! Толкова си може резидента.