Димитър Главчев: "Има такъв народ" подведе гласоподавателите

Това, което обединява партиите, е че са против ГЕРБ
27 апр 2021 22:37, Нели Христова
222

Какъв ще е изходът от политическия хаос? Решения или повторения на същия сценарий? Какви промени ще приеме новото 45-то Народно събрание?

"Гласуването по пощата крие категорично риск. Какво означава експериментално гласуване на президентските избори дистанционно-електронно? Кога ще е експериментът успешен и кога няма да бъде? Създава се едно впечатление от поредица от такива предложения, които бяха приети от правна комисия, че се цели касиране на изборите. Ако това е така, то тогава излиза, че се стремим и към форма на промяна на конституционното управление", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Димитър Главчев в ефира на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че при положение, че има касиране на изборите, служебното правителство ще остане да управлява до следващи избори.

"На всичко отгоре, то ще прави избори за президент. Има предложение, което в правна комисия, се прие - да бъде разпусната сегашната Централна избирателна комисия и да бъде назначена нова от президента. Какво излиза - че президентът ще я избира, за да следи тя за неговите избори", добави Главчев.

Той е категоричен, че такива фундаментални промени трябва да извършват най-малко 6 месеца преди избори.

"Трифонов бързо реагира - преди да му е връчен мандатът, той каза, че в момента, в който му го връчат, ще го върне. Каква е отговорността на г-н Станислав Трифонов, който каза, че влиза в политиката да реализира въпросите от референдума?", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според него това отказване от програмата на ИТН е подвеждане на гласоподавателите. Той добави, че цялата отговорност, след като Трифонов се отказа от доверието, което му е гласувано, отива при президента Румен Радев.

"Единствените, които са отишли на избори с идеята да управляват, сме били ние. Останалите въобще нямат такива намерения. Ако те са отишли на избори с идеята да правят нови избори, то е по-добре сега да се кандидатират за ЦИК, която ще прави президентът. На тях идеята им е просто да правят избори. Това е контрапродуктивно за развитието на държавата", заяви Главчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че единственото, което обединява останалите партии е, че са против ГЕРБ.

"Трудно някой може да каже до какво ще доведат новите избори. Всички се обявиха за победители. Не видяха може би кой е на първо място. Ако си победител, управлявай. Ако има нещо, което ги събира освен омразата към ГЕРБ и Борисов, трябваше да се обединят и да управляват", категоричен е депутатът.


222
Още от Политика
Следващите избори със 100% машинно гласуване
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 2 седмици
199,Не ме включвай!
Ще ти се да мислим като теб....даже ти дали мислиш!?
192
0
 
2
 
! Отговори
1234 преди 2 седмици
До антиджендар 199

На кои хора!?
Моля,моля,с какво право "говориш"от името на всички хора!?
Не ме вкючвай,ако обичаш!Е тази злоба до никъде няма да ни доведе!!!
191
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За съжаление е прав. Очаквах много повече от ИТН а какво видяхме от тях...? Едно мълчание, една мистика около тях...само едни загадъчни "ще видите какво ще направим като ни връчат мандата" и накрая..... Нищо. А какво ще стане ако на следващите избори резултата на ИТН е подобен или дори да си представим, че влязат 70-80 депутата... пак ли ще ходим на избори??? Очевидно те не желаят дори да говорят с която и да било партия, камоли да се съобразяват с някого. Мисля, че си пропиляха шанса.
190
3
 
0
 
! Отговори
8043 преди 2 седмици
Никой не е подвел гласоподавателите. Ние гласувахме по басурден начин, за да покажем, че сме готови да приемем всеки друг, но не и да провдължава тоталитарното вихрене на Борисов и ГЕРБ. Логиката на мои познати беше: "Толковагодини ни управлява бандит, защо да не може един шоумен, който преодоля какво ли не по пътя си". Но от партиите, събрали анти-ГЕРБ вота се изисква висока политическа култура, издръжливост и гъвкавост постоянно. Разбира се, че нелепо на 6 мшлшжно граждани да има 240 депутати.
189
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"фундаментални промени трябва да извършват най-малко 6 месеца преди избори", па плюхте по ИТН за мажоритатен вот.
"отговорността на г-н Станислав Трифонов" за 10+ години кой от антуража на пожарникаря , или самият той пое отговорност?
"отказване от програмата на ИТН е подвеждане " какъв човек си, щом според теб да си държиш на думата е подвеждане?
" отишли на избори с идеята да управляват" с идея, не с кадри, не със знания, визия, качества
пълен цирк са тея гербави калинки
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз имам много медали по пиано и владея 7 езика. Била съм на една сцена с Васко Василев, Ванеса Мей, Клайдерман и много други световноизвестни музиканти. Мен защо не ме издигне Слави . Хххаха Жалък е много.
187
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не знам кого са подвели, но щом Гробарите пищят, определено другия път ще гласувам за ИТН!
186
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Слави е велик само в своята телевизия. Да си стои там. Никакъв музикант не е. Аз съм доктор по музика и се подписвам. Срам за музикантите е.
185
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не му се поема отговорност на Слави. Много се изложи. Поредният политик велик на приказки, а на дела го няма никакъв..
184
4
 
6
 
! Отговори
антиджендар преди 2 седмици
аааа ха ха ха ха ха ха аааххх ! Как риват гербероседерастите ! Техния плач е радост за душите на хората , хмразя виииии
183
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ксто цяло да. Слабо. Очаквах повече.
3г събираше хора за партия ... млади учили не знам си какво. .. накрая стари муцуни, фашисти и го нвма никъде самия водач .
Тази шахматистка нямам против нея нищо, но има ли 5 работни дни в политиката и външната политика ? България е член ма ЕС и Нато и постоянно има срещи и договори. Ако нямаш опит не е добре. Това да не вие детска игра. Аз съм за тоя, аз за оня...
182
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
главчо Я да не лъжеш - ИТН НЕ подведе Народа !
Слави си държи на думата и няма да прави правителство с герп,бсп и дпс .
вие Лъжете и подвеждате ,за да се докопате да краднете пак.
181
6
 
13
 
! Отговори
Пръц преди 2 седмици
Вие си гледайте вашите гласоподаватели! Че се задават нови избори, и ще ви трябват още пари за да им плащате!
180
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мене по-вече ме безпокоят "поръчковите" законопроекти в този парламент особено този на Христо Иванов за закриването или там каквото му казват накомисията Цацаров - там се водят дела за конфискация на незаконно имущество към много хора - олигарси и всякакъв вид престъпници, които не могат да докажат имуществото си - банкера Цветанов КТБ, сем Арабаджиеви, Баневи и хоп ОСНОВНИЯ СПОНСОР НА ДБ - Прокопиев - комисията иска от въпросния да докаже как е придобил имущество за над 150 милиона...
179
3
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 2 седмици
В моя дом слушането на чалга е забранено. Научно е доказано,че чалгата се слуша от хора с нисък интелект и текстовете на песните водят до затъпяване и мозъчна деформация.Дългия е ярък пример за това.
178
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
главчо не се дърляй с ИТН , вие Ограбихте Народа , вие продължавате да грабите -назначения в бордове,концесии,договори в последния ден , Я кажи ,че Милиардите ,които идат от Ес вече сте си ги разпределили по вашите фирми !
177
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
175 Полуслепият чалгар, който ходи с патерици много преди пандемията се проби, но като излъга електората си, намести се в парламента на голяма заплата и пенсия, като се продаде на Божков. Номинира за премиер протежето на черепа Стефанова,това е зависимост, уж, против която се бори. В Брюксел наричат Слави популист, но освен такъв, той е и лъжец.
176
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В парламента има болшинство една част от българите, които не умеят да управляват, купени от един беглец от закона, другата част българи/почти 27% за ГЕРБ/,за тях, просто не съществува, това демокрация ли е? Това ли им е промяната? Омраза, гласуване на големи заплати, държавни мерцедес за лично ползване и протакане, докато се приемат закони, които да овластят сегашния президент и руски слуга, отричане от предизборната обещания, това ли е промяната?
175
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Верно ли бре?-:)))) Така си мислиш!!!!
174
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Главоч си Главоч си остана.