Проф. Близнашки: Заявката на парламента бе да възкреси парламентаризма

Обществото трябва да възстанови моралните си устои, смята той
Обновена: 1 май 2021 11:38 | 1 май 2021 11:38, Петя Славова
148
Проф. Близнашки: Заявката на парламента бе да възкреси парламентаризма
Снимка: БГНЕС

"Зявката на този парламент бе да възкреси парламентаризма. Оказа се, че нещата са доста различни от прогнозите. Случващото се е един пълзящ държавен преврат. Атаката започна срещу бившият министър-председател Бойко Борисов, но тя премина в атака към държавата", коментира пред Нова тв проф. Георги Близнашки.
 
Той добавя, че обществото трябва да възстанови моралните си устои.
 
"Парламентаризмът се основава върху управлението чрез дискусия и толерантност. Сега има злоба и омраза. Този парламент пропада и трябва да се разпусне бързо. Промените в Изборния кодекс предполага, че новият може да бъде дори по-лош", казва проф. Близнашки.
 
"Разпоредбата е противоконституционна. Въвежда се един ценз за компютърна грамотност. Как ще се справят тези, които нямат този вид грамотност? Трябва да се направят условия всеки български гражданин да се възползва от правата си".
 
Специалистът добавя, че в много държави машинното гласуване е забранено със закон.


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
5
 
11
 
! Отговори
Къци преди 1 месец
Плачете, змий ехидни:защото ви се развалиха далаверите и уговорките с Падишаха !Сега ще лъснат истинските резултати след идващите извънредни избори,когато машините ще ви "отрежат" ръчичките, да не посягате към 600 000 мъртви души.
71
2
 
5
 
! Отговори
Сироко преди 1 месец
Въртиопашката е красива птица, но твоята душа не е.
70
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам да отменим всички избори, оти са скъпи и тиквеният дедо да ни управлява, додето е жив, макар и да почне физически да се напикава.Защото умствено го прави отдавна. После ще ни поемат внуците.
69
8
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
До КрасиСлушай ти БСПтата - заради тях сега сме на Боко Тиквата, ама добре, че са доста късогледи, та не видяха колко добър държавник може да бъде тази "тиква" - иначе нямаше и да се появи на арената!Никога не слушай БСП - те не мислят за теб или истината, а мислят само за себе си и властта - да се качат във властта и да те мачкат отгоре колкото си искат, че да ти дойде ъкъла в главата
68
9
 
11
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Машинното гласуване е илюзия,че ще направи изборите по честни. Те и до сега си бяха достатъчно честни.Като председател на СИК мога да кажа,че нямаше нито един неотчетен глас неправилно. Наложи се да се рестартира машината 6 пъти заради неграмотност на гласоподаватели,които искат да гласуват на машина,но немогат. Вкарват картата и чакат над 10 минути,незнам какво...Недействителните бюлетини също са продукт на неграмотноста на избиратели,а не начина на гласуване.
67
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото и да се пените гербавите тролове, вашата свърши!Заминавате малко по малко където ви е мястото!В затвора.
66
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпълзя и врачешкия комексперт. Докато беше служебен премиер, единственото нещо което направи е да асфалтира улицата на която живее в родното си село. Макар и изпълзял от торта врачешка, не върви големец да гази в кал и гюбре.
65
14
 
13
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Напълно съм съгласна с проф. Близнашки! Един честен човек! Шапка му свалям!...Трагедия сме!...Много е важно как ще гласуваме на следващите избори - БСП ще направят много "реформи" с това служебно правителство така, че да съсипят имиджа на другите кандидати с лъжи и манипулации и да подведат хората да гласуват за тях - точно както го казва професорът тук - пълзящ преврат! Трябва да сме умни и да гласуваме за ГЕРБ каквото и да стане с него, според мен...БСП ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
64
14
 
11
 
! Отговори
Краси преди 1 месец
Краят на комуниста-милиционер Боко Тиквата наближава!А падне ли закрилникът му-полуграмотния милиционер Гешев,пътят на Баце Винету към затвора е открит!
63
8
 
8
 
! Отговори
Тромпета на преди 1 месец
ГЕРБ нали бяхте срещу комунистите?А сега сте се юрнали да защитавате един върл комунист.Но не се изненадвам,вие и комуниста Борисов приехте,издигнахте го в култ и даже го пазите пред дуварО.Еие даже не сте комунисти,вие сте болшевики.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ПенсионерТой базира коментарите си на изводите от експертизата му.Вие сте тук само да клепате. Даже нямате намерение да коментирате по същество.Ясно сте.
61
13
 
11
 
! Отговори
Бебо преди 1 месец
Изобщо не е необходима компютърна грамотност,за да се гласува с машина, дори е по -просто от ползването на банкомат. Професорът нека не манипулира хората.
60
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пенсионер Стана ясно ЗАЩО коментирате Близнашки, а не казаното от него: ЗАЩОТО сте неграмотни по темата, и за да го прикриете трябва да дискредитирате човека, за да не се налага да се аргументирате срещу казаното от него!
59
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До На%съмЯ кажи, изцяло машинното гласуване противоконституционно ли е?
58
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МяуАко се осъществят пплановете на Москва в България ще разберете какво значи наистина робство.
57
10
 
14
 
! Отговори
На%съм преди 1 месец
Тоя клозет ми преподаваше! Има далавера от Боко! Ако го чуете как говори за него оше малко ще му направи 1 бабалюга! Нормално е да плюе, все пак е на %
56
7
 
9
 
! Отговори
Мяу преди 1 месец
А когато купувате гласовете на най_необразованата част от българското население и то избира некадърниците в управлението на тази държава , не е ли дискриминация?? Не е ли дискриминация турците живяли цял живот в БГ или извън БГ, не научили дори един език да вкарват в българския парламент цяла партия?? Тиквата нас българското население ни дере с всякакви данъци, а те нищо не плащат. Това е робство!!
55
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГневенБезмозъчните тролове, които не можете да коментирате думите на Близнашки по същество, защото сте неграмотни, правите единственото, на което сте способни - да се опитате за завлечете разговора в тинята на личните квалификации и там да се преборите с него като доста по-опитни в лазенето на дъното!
54
15
 
11
 
! Отговори
Гневен преди 1 месец
Чудо на наглостта и цинизма е точно този плазмодий да говори за морал!!! Ренегатите като него не знаят какво значи морал!!!
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато мизерниците и неграмотниците започнат да плюят, е достатъчно само да им напомниш какви са ТЕ, за да ги обърнеш в бягство, защото те освен неграмотност и мизерия, друго не могат.Това, към "критиците" на Близнашки.