От ДБ: Важно е служебният кабинет да ревизира Плана за възстановяване

Еврофондовете у нас се управляват по потресаващ начин, смята Владислав Панев
11 май 2021 22:25, Красимир Ангелов
34

Президентът Румен Радев разпусна 45-ото Народно събрание, а на 12 май работа започва служебното правителство. Какво трябва да влезе в дневния ред на новото управление?

"Много е важно Планът за възстановяване да бъде ревизиран в сравнение с това, което правителството вече предложи на Брюксел - по посока повече подкрепа за постигане на по-ниско въглеродна икономика и инвестиции в зеления транспорт", заяви съпредседателят на "Демократична България" (ДБ) Владислав Панев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Депутатът от парламентарната група на ДБ в 45-ото НС е категоричен, че от Плана трябва да бъдат премахнати "схемите за усвояване на пари по начина, по който само те (кабинетът "Борисов 3" - бел. ред.) си знаят".

"Планът е насочен основно към това "нашите фирми да могат да получат повече средства". Не е в това въпросът. Въпросът е как може България да мине на следващото ниво, да стане просперираща държава. Тези 12 млрд. лв. могат да съдействат за това, стига да се управляват максимално малко, но ефективно", посочи той.

Панев е привърженик на тезата, че европейските пари не могат да направят България богата, защото "безплатните пари винаги са най-неефективни". И обърна внимание към начина, по който тези средства се управляват през последните 15 години.

"Еврофондовете в България се управляват по потресаващ начин, откакто сме членове на Европейския съюз. За съжаление, това са едни огромни изпуснати възможности", изтъкна гостът пред Bulgaria ON AIR.

Панев се надява, че предсрочните избори ще са по-честни и с по-малко контролиран вот.

"Убеден съм, че ще успеем да дадем своя принос за това България да се превърне в просперираща и чиста държава. В крайна сметка това е важното, не отиваме на надбягване с кучета, а отиваме с визия за България и вярвам, че тази визия резонира с хората", каза съпредседателят на ДБ.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Нелина преди 1 месец
ДБ са бита карта и добре, че нищо свързано с управлението на Бъглария не зависи от тях.
26
0
 
0
 
! Отговори
Асен преди 1 месец
Важно за служебния кабинет е да държи ДБ далече от властта
25
0
 
2
 
! Отговори
Кирил преди 1 месец
От ДБ искат така да ревизират плана, че да могат да обслужат интересите на спонсорите си. Само пари са им в главите на тези хора.
24
0
 
1
 
! Отговори
Веси преди 1 месец
До КрасенАбсолютно! То мн лесно да си критикар, ама не става само с критикуване на другите, трябва и работа.
23
0
 
2
 
! Отговори
Красен преди 1 месец
Този Владислав Панев какво е управлявал през живота си, че дава мнение кое как се управлява? Има един фонд за търговия с акции, който е на потресаваща загуба! Ако е такъв управленец, хайде няма нужда от такива като него!
22
0
 
2
 
! Отговори
ДБ-то преди 1 месец
Сега пък някой друг да преправи плана - ми що не го направихте вие?!?!?!
21
0
 
3
 
! Отговори
Савина преди 1 месец
Ся и на служебния кабинет ли искат да диктуват кво-що. Айде да се спрат тия от ДБ
20
0
 
0
 
! Отговори
Ами преди 1 месец
До 13 АНОНИМЕН: Ха Дано, ама Надали! Каквото си казал, това ще получиш, думите са Бумеранг! Не го забравяй , когато мислиш негативно!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Костов разсипа цялата българска икономика в интереала 1997 - 2001. Сега тръгнал да спасява България с 12 милиарда. Късно е либе за китка . И тези които помним не искаме и да чуем за бо к луците Иван Костов , Жан Виденов и цялата червено синя по ми я от прехода , в това число и за Слави , защото от устата му освен злоба аз друго не чух.
18
0
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 1 месец
Защо Служебниците трябва да вършат, онова, което вие трябваше да свършите Д(авъ*)Бъ? Те ще са заети с проекта Ку-куландия и лични сметки за разчистване!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ТЕЗИ СМЕШНИЦИ ОТ КОЙ КЛОН НА ЧАЛГАТА СА?
16
1
 
11
 
! Отговори
Добре де преди 1 месец
Никой не отрича, че Плана може и да е друг, но защо не го внесохте и обсъдихте в парламента, където има поне някаква представителност, а го възлагате на служебно правителство, което е еднолично на президента?
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това ли дб-то! Скопци!Нали се каните да управлявате, защо други да оправят нещата!Изглежда разбирате, че сте само мюре и ви държат само за това - патерица!
14
1
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Панев е от т.нар. Зелен октопод и затова дърпа чергата към приятелчетата и съдружниците си! Нали трябва да се отблагодари на партийните спонсори! За какво са го пратили в НС. Това не било корупция, а грижа за природата! Хайде холан! Пък някои ще се нагушат, други ще се нагладуват!
13
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бой по ГЕРБерските кратуни, да изгният в панделата всички до един !!!
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези гласуват заедно с комунистите и партията на Дебелянчо мамин-златен.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, тия пари не са бонус а заем който ще се тегли общо от името на всички страни и ще се връща тъпкано предполагам. Май нито и партиите не знаят това щото не искаха да чуят Томито стоя цял ден в парламента ма те се правеха на интересни и не го изслушаха човека...
10
0
 
1
 
! Отговори
До Кристо преди 1 месец
Може да си прав но прякора ти не става и за това ти слагат минуси не че си го отчел но пишеш ли пишеш ми до гуша си ни дошъл с тоз ник макар че лично ти сложих плюс за компенсация на критиката
9
13
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 1"Де факто, костовистите искат да си закрием централите..!?" - факт е, че ес дава, вероятно по предложение на тиквата 50 милиона за закриване на Козлодуй.Пише го черно на цяло в новия бюджет на ес.
8
14
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
ЕС фондовете са тор за корупцията. Думи на Дянков.ПП. Корупцията е една от ес ценностите заедто с лъжата и лицемерието.