Основната фигура в служебния кабинет - Румен Радев

Смените в държавните институции тепърва предстояли
318
Основната фигура в служебния кабинет - Румен Радев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Безспорно, всички ще запомним 45-ото Народно събрание като най-краткото и единственото след 1991 г., което не успя да състави правителство. Като последствие България влезе в политическа криза, от която се надяваме да излезе след изборите на 11 юли, коментира пред Радио София Димитър Ганев - политолог от изследователския център „Тренд“.

Въпреки надеждите, нищо не е сигурно - и да има, разместванията няма да доведат до драстични промени в електоралната картина, смята той.

Още по темата

Според него протестните партии – „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“, едва ли ще успеят да съставят правителство без подкрепата на т.нар. партии на статуквото.

Без съмнение, предстоят интеграционни протести в „патриотичното пространство“, механичното сборуване в политиката води до изненадващи резултати в реалността, смята политологът.

„Те трябва да разкажат нещо около едно подобно действие. Разговорите тепърва предстоят, за да се коментира в този момент“, обясни политологът.

Според Ганев служебното правителство влязоха хора с опит и биография от различни политически пространства. Съставът е намигване към левия електорат (Янаки Стоилов), към либералната гражданска десница (икономическия блок), към летните протести от 2020-а г. (Велислав Минеков), подчертана антиГЕРБ стъпка (Бойко Рашков).

„Изборът на този министър-председател пък ни казва, че Румен Радев ще бъде основната фигура в този кабинет. За разлика от предишното служебно правителство (2017 г.), в това президентът ще има решаващата дума“, коментираа той
След извършените промени в предните ешелони, смените на фигури на постове ще продължат – следват областните управители, както и в областните дирекции на МВР, допълни Димитър Ганев.

 


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
0
 
1
 
! Отговори
Anonimos преди 4 седмици
Моите чешки приятели: "Абе какво става, накъде тръгна пак България?" Накъде? - ами с руски шпионин за президент, какъв по-голям душманин може да има една независима държава?
242
0
 
1
 
! Отговори
Румен Радев преди 1 месец
нямаше да се сгромоляса така яко в очите на българите, ако беше застанал като мъж на място, и каже: "Да, хванахме путински шпиони, работещи срещу родината", но... ни вопъл, ни стон.Червените келемета одрискаха орталъка в защите на предателите и техния съпортър - Чорапа.Твай.
241
0
 
3
 
! Отговори
ГНУСЕН ПРЕДАТЕЛ преди 1 месец
10ЮЛИ 2020 Г ОТ БРЮКСЕЛ СЕ НОСИ НОВИНА, ЧЕ БГ ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТА В ЧАКАЛНЯТА НА ЕВРОЗОНАТА, ОКОЛО 17 ЧАСА ПО ВСИЧКИ ТВ ТЕЧЕ ТАЯ НОВИНА,МАЛКО ПРЕДИ 19 ЧАСА РЕЗИДЕНТА ИЗЛИЗА С ВДИГНАТ ЮМРУК И ЗОВЕ В НАЙ ТЕЖКАТА ЕПИДЕМИЯ, КОЯТО СЕ СРАВНЯВА С ЧУМАТА ДА ИЗЛЯЗЕ И ПРОТЕСТИРА СРЕЩУ ПРАВИТЕЛСТВОТО- ГЛАВНИЯТ СПОНСОР НА НЕГОВАТА КАМПАНИЯ Е ЕДИН КРИСТАЛНО ЧЕСТЕН ЧОВЕК НАРЕЧЕН- ЧЕРЕПЪ
240
1
 
5
 
! Отговори
kiko преди 1 месец
крайната цел на комуниста Радев, агент от ДС : да ни изкара от ЕС, да станем президентска република като беларус и съответно послушковци на русия. От *** народ какво да очакваш....
239
1
 
7
 
! Отговори
нищоправещият преди 1 месец
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
238
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 224АнонименБойко краде ама е вече сит, а новите гладници тепърва ще глозгат до кокъл...Не си добре! А външния дълг? Всички ще плащат - трол ма ГЕРП!
237
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
*** *** - ***.***
236
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само аз ли, забелязвам, че докато червената хидра пълзи към диктатура, държавата пропада. След като изметем червения боклукна изборите ,ще е нужно доста време, да поправи безобразие им.
235
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ги е избирал тези тука кой е гласувал за БСП, те всички са хора на левицата? Радев националният предател, полека, заблужданайки запада, прави диктатура.Българите, да се събудят.
234
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами разбира се, че е Румен Радев, кой друг, толупа ли? Румен Радев - Президент! Румен Радев - Президент с втори мандат през есента! Честит Атанасов Ден! Чест Имен ден и на хората, които носят българското име Борис!
233
2
 
11
 
! Отговори
Смешко преди 1 месец
ОСНОВНАТА ФИГУРА Е - ФИГУРАНТА !!!!!!!!!!!
232
1
 
18
 
! Отговори
4epa преди 1 месец
СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО- ХАЙДУЦИ С МИСИЯ !!!!!!!9
231
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев мачкай наред ,сега ти е паднало )
230
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИСКАМЕ ДПЕ ДА СЕ ОБЯВИ ИЗВЪН ЗАКОНА
229
3
 
22
 
! Отговори
СБОГОМ ДЕМОКРАЦИЯ ! преди 1 месец
Сегашната ситуация много напомня 9-ти септември 1944.Митинги, Еуфория, Победа !!! БКП, ОФ, БЗНС свалят царя единодушно...Веднага - Народен съд, Разследвания, Разстрели...После БКП нагло иззема власта от истинския победител ОФ, а БЗНС са забранени и изпратени в лагери...От БСП добре познават историята си и както се видя, Фигуранта отново им даде шанс и днес да стане така....Плана Решетников, финансиран с пари и от Дубай и Белгарад се задейства !
228
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за глупости кви рубли кви телове ви гонят - така ли наредиха да пишете за новият кабинет , които в момента се ползва с подкрепата на мнозинството от хората
227
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А основната фигура в редовния кабинет кой беше?Що за констатации.
226
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се надяваме служебният кабинет да донесе - стабилност до изборитеПрави впечетление , че има силната подкрепа на хората
225
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще видим с какво ще запомним това правителство, нека да видим първо как точно ще се справят с основната си задача - изборите. Иначе след 2 месеца пак ще бъдат уволнени всички техни калинки и ще дойдат други калинки.
224
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойко краде ама е вече сит, а новите гладници тепърва ще глозгат до кокъл. За цялата рода майки, лели, стринки, чичaнки и вуйчанки. Нови коли за завършванетo на дъщерята и сина. За тате, мама, дедо, баба. Услуга за тоя, услуга за оня. Малийй диви и щастливи ша ва прават.