БСП върна третия мандат, Радев: Уви, чакат ни нови избори

Корнелия Нинова обяви, че левицата е положила усилия, но не е срещнала подкрепа
Обновена: 7 сеп 2021 18:23 | 7 сеп 2021 17:22, Петя Славова
114

 

И третият мандат бе върнат на президента Румен Радев. Той бе върнат от председателя на БСП Корнелия Нинова.

Държавният глава поздрави Нинова за отговорния подход към преговорите за съставяне на правителство в рамкия на третия мандат.

"Уви, чакат ни нови избори и нови преговори. Вярвам, че БСП ще бъде отново активен участник в тях и ви пожелавам успех".

Корнелия Нинова  заяви, че са положили усилия и отговорност, но не са срещнали подкрепа от ИТН, ДБ и ИБГНИ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След кратките разговори с президента, Нинова заяви пред чакащите я журналисти, че на срещата са попитали президента дали има решение кога ще разпусне Народното събрание, предава БГНЕС.

ЦИК утре ще даде професионално мнение кога и как е най-добре да се проведат изборите и утре ще се произнесат. Ние сме за избори 2 в 1, заяви Корнелия Нинова и подчерта, че в момента въпросът за бюджета е въпрос номер едно.

Ние направихме всички усилия за разум и отговорност. Партиите на протеста причиниха провала на третия мандат, каза председателят на левицата.

Запитана за гласуването по-рано в пленарна зала, където се гледа второто четене на актуализацията на бюджетите на НЗОК и на ДОО, Нинова каза:
Да, днес БСП, ГЕРБ и ДПС гласувахме заедно на пенсионерите да се даде по 120 лв. до края на годината. Считаме това за правилно. Не ни интересува какви коалиции им се струват на „Има такъв народ”, и бракове и т.н.

Според лидера на левицата внушенията от страна на партиите на протеста вървят във всякакви посоки.

Тя припомни и че БСП са гласували "за" промените в съдебните закони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
ИТН излъга протеста преди 2 години
Знаеха ли протестиращите, че Слави ще провали съставянето на правителство на партиите на протеста. Че ще иска цялата власт за ИТН (т.е. за себе си)? Не, преди изборите мълчаха за намеренията си като комунисти на разпит. И се надяват на следващите избори да получат повече гласове. Да ама не. Сега вече знаем какво може да се очаква от тях. И ще тръгнат надолу.
93
4
 
4
 
! Отговори
?!? преди 2 години
На президента 6 мандата му върнаха. Яловва жена е Радев! Ражда само злоба.
92
3
 
6
 
! Отговори
Помнещ преди 2 години
Преди няколко дни,бившият президент Петър Стоянов,каза една истина,на която съм убеден,че много малка част от българите,обърнаха сериозно внимание! Че Олигархията в България,държи доста политически кръгове в политиката!-:( Факт който го доказват,партиите на " статуквото" уви!Гласувайки заедно следващи личните си интереси! Нещо което Радев казваше всеки ден! Петър Стоянов просто го повтори! Е...? Какво да кажем повече? Май е прав Слави,че трябва да изхвърлим старите прогнили партии а?
91
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има Такъв Компот отива в кошчето
90
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не не! Точно радеф е мутра, защото е тясно обвързан с други мутри като божков-черепа и цветан василев. Именно черепа го нарече "фигурант" в един телефонен разговор.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултатът от вдигнатия юмрук на мутрата радеф!
88
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка радев ,мутро
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уви-вай, уви-вай, дрОгарю!
86
4
 
8
 
! Отговори
възмУтен преди 2 години
мен па ме яд че нема да летим у космосо и нема да имаме министер на ромите !
85
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най ми е жал за тези които наистина скачаха..... язък за бомбичките, язък че си помислиха, че Майчето, Хаджигенов, Бабикян и т.н..., ще им донесат некаква промяна.....хахахахаха :)) Да не говорим за Ристо и генерал Атанасов от ДС, да не говорим за чалгаря "месия" Славчу....хахахаха :)))
84
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белорус купува газ от Русия на фиксирана цена от 5000 рубли с дългосрочен договор.
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газта може да скочи до 1000$, а цените на тока и парнито ще скочат двойно и тройно.
82
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конгресът на САЩ одобри пакет бюджетни предложния за 3.5 трилиона, включващ данъчни облекчения на производителите които използват зелена енергия, облекчен достъп и държавни финансиране на висшето образование, увеличаване на разходите за здравеопазване, образование и мерки за защита на околната среда. Купувайте долари.
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин обяви, че вдига цените на тока и газта с 40 процента!
80
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Губернаторът на Нови Орлеанс обяви, че в следващия месец електроснабеяването няма да може да бъде възстановено.
79
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истукан Радев става за президент, тоест не се искат важни решения :))) Опита се да направи нещо, ама само греди досега.....хахахаха. Виждаш на видеото, че със събратимата му Нинчето вече са се предали, просто Кирчо е тотал щета, да не говорим за болния Чалгар.....хахахаха :))) Върнаха Боко в играта, искат не искат.....хахахахаха :)))
78
1
 
0
 
! Отговори
akudд преди 2 години
със задействането на протестите, ФЕРД и БОРИСОВ си правят лоша услуга !!!!
77
2
 
25
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 2 години
Г-н Радев. Ти ВЕЧЕ НЕ СИ ПРЕЗИДЕНТ! Ти и до днес не се държеше като такъв. Хаде вземи си Десито, съветниците и харвардските "мозъци" и отивайте на СЕЛО!!!!!!!!
76
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истуканединственни ИТН в момента имат полза от ситуацията, иначе социологическите прогнози може да говорят друго, но те като цяло не обхващат електората на Слави, просто там са по-скоро аполитични хора, чиято основна цел е да се разбишкат старите партии, няма да се учуда ако Дългия хване и над 30 % при следващите избори, това са реалностите, за Радев незнам, по принцип е фаворит, ама той П.Стоянов навремето беше фаворит, ама нещо се счупи в последния момент
75
1
 
12
 
! Отговори
след изборите преди 2 години
за парите добре,даже браво.сега се съберете и се разберете как ше се управлява държавата.всички видяха и разбраха че тия нарекли се партии на промяната не стават за нищо.навикаха се,тормозиха хората,яйца хвърляха,полицаи искаха да палят,заявяваха постове не искаме,а какво се оказа,излъгаха народа и се намърдаха се в парламента,единия овчар даже министър стана.славчу,тошку,мая обшата,бабикян,хаджигенов/а,дончева и подобни нямат място в парламента.а фигуранта няма място в президентството .