Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 1 месец
Много благодаря. Това ви прави чест.
316
0
 
3
 
! Отговори
П.К. инк. преди 1 месец
Да попитаме само: А вашите първи избранници дали имат нещо общо с хилядолетните чисто човешки добродетели: Да бъдат правдиви, толерантни, да живеят с нуждите и болките на хората, да им помагат, да бъдат почтенни и преклонни пред КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ? Молим за публичен отговор.
315
1
 
1
 
! Отговори
П.К. инк. преди 1 месец
Да попитаме: А вашите първи избранници дали имат нещо общо с чисто човешките добродетели - ДА БЪДАТ ЧЕСТНИ, ПРАВДИВИ, ТОЛЕРАНТНИ, ПОЧТЕННИ, ПРЕКЛОННИ КЪМ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И СТРАДАЩИ И ОТКЛИКВАЩИ НА ННУЖДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ТОВА ТРУДНО ВРЕМЕ? Молим за публичен отговор.
314
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква гротеска! Със стари ченгета от соца, промени щели да правят. И каква конска усмвивка. Не на нас тия, нямало по-подходящи- удобно оправдание, за да вкарат старите ченгета във власта.
313
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на протестърите, върнаха комунистите на бял кон. Плиткоумието на българския избирател чупи рекорди
312
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 307(СМЕХ); За теб вече Кирчо и Кокорчо са Коурчо и Натопорчо , така че разтваряй задните бузи и се наслаждавай на красивата ситуация която ти поднесоха ,ха-ха (смех) ...
311
13
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Когато отбора играе добре,смени не се правят.
310
6
 
21
 
! Отговори
така,така преди 1 месец
От тия на образованието и здравния, нищо добро не видяхме, само здравен терор и лицемерие. Ама, ваксинирани ли са тия двамата, а семействата им и те ли?
309
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Службаците са се доказали като анти-ГЕРБ кадри. Кирчо се е доказал като виден гербер, а и изглежда доста хора от неговата партия са били бивши герберасти. Той не напразно искаше да прави коалиция с партия ГЕРБ.Румен Радев трябва да продължи да управлява.
308
8
 
29
 
! Отговори
Мен преди 1 месец
Ще го търсите Баце един ден ама ще е късно.Бягайте затваряйте бурканите с лютеницата че тежка зима ви чака.
307
1
 
24
 
! Отговори
а на войне... преди 1 месец
Ще трябват нови закони- и тези си правят, каквото искат ...
306
49
 
19
 
! Отговори
Нов преди 1 месец
От 75 години България не е имала на такава позиция по СТОИНОСТЕН Човек от Румен Радев.
305
22
 
39
 
! Отговори
Агент Танев преди 1 месец
Коя си ти, како, та говориш от името на "обществото"? Какво ви е крива специализираната прокуратура и главния прокурор? Че подгониха Божков ли? Или руската агентура? Трябва да се отплатите на спонсорите си, нали?
304
6
 
43
 
! Отговори
Vodoo People преди 1 месец
Не знам какво ще оставят от служебните, ама изглежда, че са на тежки наркотици от ПП
303
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи Янев остава министър председател
302
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Личев и Комитова - освен че разрушиха държавата с друго не се запомниха. А кацаров въведе зелен сертификат.
301
18
 
22
 
! Отговори
Вишист преди 1 месец
Сменете Денков, очаквам нов министър на образованието, който наистина да реформира образователната ни система.Не ни трябва тесногръд учен със закостеняло мислене и зубърски маниери.Трябва ни млад човек с езикова култура и творчески заложби. Ицо Хазарта ще бъде отличен избор за министър на образованието. Има идеи, прогресивен начин на мислене и е завършил езикова гимназия. В момента във всички училища има чуждоезиково обучение
300
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставането на службеното правителство ще ни гарантира, че Нинова няма да пипа резерва, а и пишман-десните от ДБ няма да припарят до власт. Това е една хубава идея!
299
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хаха,тази сама не си вярва на "остроумията",които е изтропала.
298
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Естествено, че ще останат служебните нали чорапа се гласи за цар.