Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните

Част от тях се доказали с много висока експертиза
347
Нямало ли по-добри кандидати за министри - остават служебните
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерки, които при предишното управление изглеждаха супер непопулярни и изключително непостижими, въпреки че цялото общество беше напълно наясно, че те трябва да се случат, стана възможно коалиционните партньори да се обединим около тях. Това каза пред БНР Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“.

Всички застават твърдо зад незабавното закриване на специализирания съд и на прокуратурата, каквито съществуват в момента, подчерта Бориславова.

Още по темата

Нерешено все още остава „дали ще има някаква форма на специализация в общата структура на прокуратурата и дали тя ще бъде запазена“, поясни тя.

Относно КПКОНПИ има общо разбиране за разделяне в две структури. Звеното за борба с корупцията ще бъде подсилено с допълнителни правомощия по разследване, поясни Лена Бориславова в предаването „Неделя 150“.
По думите ѝ в момента тази структура е „осакатена, събира откъслечна информация, интерпретира я услужливо и непълно и нямаме добри резултати накрая“.

Коалиционните партньори ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев, уточни Бориславова.

„Защото той до този момент освен да стане повод за това да бъде осъдена България в Страсбург, не виждам да е постигнал някакви невероятни резултати в борбата с организираната престъпност или с корупцията и това е диагноза, която я поставям не аз, а цялото българско общество. Когато цялото общество не е доволно от работата ти, няма нищо по-логично от това да се оттеглиш и да поемеш отговорност. По отношение на председателя на КПКОНПИ – там сме изправени пред същата ситуация“, каза тя.

Относно персоналния състав на бъдещия кабинет Бориславова изтъкна: „Ако не можем да излезем с по-добри кандидатури от тези на служебните министри, ще се спрем на служебните министри, част от тях са се доказали с много висока експертиза“.

Според Бориславова по време на експертните преговори егото и емоциите са останали на заден план.

„Едно от условията, които ще бъдат поставени при избора на кандидати за бъдещи министри,  е за тези лица да бъде приложима най-високата наша максима, изискване – нулева толерантност към корупцията. Тоест представят се лица, които да не предизвикват възмущение с досегашното си поведение, да няма съмнение за тях, че са участвали в корупционни схеми или не са работили в най-добрия общ интерес на всички нас“, посочи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
2
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Много благодаря. Това ви прави чест.
273
0
 
3
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Да попитаме само: А вашите първи избранници дали имат нещо общо с хилядолетните чисто човешки добродетели: Да бъдат правдиви, толерантни, да живеят с нуждите и болките на хората, да им помагат, да бъдат почтенни и преклонни пред КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ? Молим за публичен отговор.
272
1
 
1
 
! Отговори
П.К. инк. преди 2 години
Да попитаме: А вашите първи избранници дали имат нещо общо с чисто човешките добродетели - ДА БЪДАТ ЧЕСТНИ, ПРАВДИВИ, ТОЛЕРАНТНИ, ПОЧТЕННИ, ПРЕКЛОННИ КЪМ КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И СТРАДАЩИ И ОТКЛИКВАЩИ НА ННУЖДИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ТОВА ТРУДНО ВРЕМЕ? Молим за публичен отговор.
271
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква гротеска! Със стари ченгета от соца, промени щели да правят. И каква конска усмвивка. Не на нас тия, нямало по-подходящи- удобно оправдание, за да вкарат старите ченгета във власта.
270
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 307(СМЕХ); За теб вече Кирчо и Кокорчо са Коурчо и Натопорчо , така че разтваряй задните бузи и се наслаждавай на красивата ситуация която ти поднесоха ,ха-ха (смех) ...
269
13
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Когато отбора играе добре,смени не се правят.
268
6
 
21
 
! Отговори
така,така преди 2 години
От тия на образованието и здравния, нищо добро не видяхме, само здравен терор и лицемерие. Ама, ваксинирани ли са тия двамата, а семействата им и те ли?
267
8
 
29
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Ще го търсите Баце един ден ама ще е късно.Бягайте затваряйте бурканите с лютеницата че тежка зима ви чака.
266
1
 
24
 
! Отговори
а на войне... преди 2 години
Ще трябват нови закони- и тези си правят, каквото искат ...
265
22
 
39
 
! Отговори
Агент Танев преди 2 години
Коя си ти, како, та говориш от името на "обществото"? Какво ви е крива специализираната прокуратура и главния прокурор? Че подгониха Божков ли? Или руската агентура? Трябва да се отплатите на спонсорите си, нали?
264
6
 
43
 
! Отговори
Vodoo People преди 2 години
Не знам какво ще оставят от служебните, ама изглежда, че са на тежки наркотици от ПП
263
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Янев остава министър председател
262
18
 
22
 
! Отговори
Вишист преди 2 години
Сменете Денков, очаквам нов министър на образованието, който наистина да реформира образователната ни система.Не ни трябва тесногръд учен със закостеняло мислене и зубърски маниери.Трябва ни млад човек с езикова култура и творчески заложби. Ицо Хазарта ще бъде отличен избор за министър на образованието. Има идеи, прогресивен начин на мислене и е завършил езикова гимназия. В момента във всички училища има чуждоезиково обучение
261
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха,тази сама не си вярва на "остроумията",които е изтропала.
260
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че ще останат служебните нали чорапа се гласи за цар.
259
9
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тази г-жа Лена защо не спомена нито едно име от така наречените незаменимите служебните министри.Ако става въпрос за псето Рашков,неговата беквокалистка Комитова,меката Мара Денков и (не)д-р Кацаров,то "огромно" благодаря.По-неадекватни и неефективни от тях не се намират лесно.Това каре става за главните роли само в евтин водевил или долнопробна трагикомедия.
258
18
 
5
 
! Отговори
июбирател преди 2 години
туй българина уникално нещо ккато и купените *** които денонощно плещят глупости-ново правителство -дайте му 100 дена поне и тогава повръщайте да си заработите мамбото-май диктатура само ни оправя
257
11
 
30
 
! Отговори
Ху кеърс преди 2 години
От тея двамата дупчени по-голям срам не е имало в светът.Падението на БългариА е благодарение на продажните ***, който родствено се избират от поколение на поколение.С гордост си смених гражданство и така вече несъм част от тая помйна система властваща над 30г
256
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков Е,И ще БЪДЕ кошмарът на психично болният нарцистичен КРАДЕЦ!!
255
3
 
33
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Е чак цялото общество да иска специално на първо място да се закрие спец съдилищата. Аз никой не познавам който да си има вземане даване с тези съдилища и на никой не му пука дали ще съществуват или не.