Демерджиев: Има сигнали срещу Гешев за престъпни деяния

Има начин Гешев и Цацаров да бъдат сменени, посочи той
Обновена: 5 дек 2021 19:13 | 5 дек 2021 19:13, Ния Христова
78
Демерджиев: Има сигнали срещу Гешев за престъпни деяния
Снимка: БГНЕС
"При мен има над 20 сигнала, които касаят нарушения на Прокуратурата по времето, когато Гешев е бил или в Спецпрокуратурата, или е бил главен прокурор. Те създават усещането, че той е знаел за извършваните действия. Има и директни сигнали, които са срещу самия него за действие или бездействие, част от които, ако се потвърдят, дори са свързани с деяния, които могат да се третират като престъпления", заяви министърът на правосъдието в служебното правителство Иван Демерджиев в ефира на Нова тв.
 
На въпрос дали вече е внесъл иск за отстраняване на главния прокурор, той отговори: "Не, защото чакаме произнасянето на Конституционния съд и работим по искането, което набъбва с всеки ден, защото идват все повече сигнали".
 
"Сред сигналите има такива за влияние върху хода на наказателни производства, както и за унищожаване на документи, свързани с наказателни производства. Тези сигнали още не са проверени, но работим по тях", посочи той.   
Според него има начин Иван Гешев и Сотир Цацаров да бъдат сменени. 
 
"В единия случай, който касае дейността на КПКОНПИ и който е по-лесен от юридическа гледна точка,  правомощията са изцяло на Народното събрание. То лесно може както да назначи председателя на КПКОНПИ, така и да пристъпи към неговото освобождаване. В закона има известни непълноти, но те могат да бъдат преодолени чрез изменения в законодателната уредба. Този въпрос може да бъде решен лесно, като това може да се случи до месеци", обясни Иван Демерджиев.
 
"Неговото освобождаване минава през реформи във ВСС. Той вече показа нежелание да види проблемите и да разгледа този въпрос. Това означава реформа във ВСС, свързана с промяна на членовете му", посочи той.
 
"Имаме много препоръки за това по линия на Съвета на Европа и Венецианската комисия. Те са доста настойчиви. В момента такива препоръки поставя и Европейската комисия", каза Демерджиев.
 
"Категорично България създава впечатлението на държава, пленена и обсебена от други структури, които усвояват огромна част от капитала на страната и които трябва да бъдат принудени да преустановят тази дейност, така че този финансов ресурс да остава в държавата", коментира още правосъдният министър.

78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
От кого има сигнали бе чичак от РашКУХ ли? Сигурно след ,, н,,тата чаша някой го е светнал нещо,ама кой,кога,за какво ще ни каже ДРУГ ПЪТ.Кога ще дойде този ДРУГ ПЪТ минаха 5 месеца .Ти чуваш ли се какви ги ръсиш ИМАЛО СВЕДЕНИЯАМА НЕ БИЛИ ПОТВЪРДЕНИ и т. н.а истината е една единствената ,,ВИНА,, на Гешев е че подкара руските шпиони от свитата на Фигуранта.
61
0
 
0
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Аман от Тролове!
60
2
 
2
 
! Отговори
дддд преди 1 месец
Имало сигнали,ама не били разследвани дали да истина.Тогава защо го казваш и внушаваш лъжи и съмнения???
59
5
 
8
 
! Отговори
Романов преди 1 месец
Този министър много папка. От много папкани чак се подул. Един свестен няма в това правителство . Жалко ми е за този народ ,че неможа да си избере нормални хора да го ръководят.
58
1
 
5
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Черепа е много злопаметен! Винаги връща тъпкано на този който му застане на пътя! И винаги действа с"кучета-палаши"!
57
3
 
8
 
! Отговори
Morski преди 1 месец
Абе псевдоминистър, то има и ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОНСТИТУЦИОННИ НАРУШЕНИЯ НА КИРЧО И РАДО ШИШАРКАТА, АМА НЕЩО СЕ ЗАБРАВЯ Угодно НАПОСЛЕДЪК!
56
5
 
10
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Работели още върху достоверността на сигналите, но вече резултатите им са ясни, значи - така се произнася въпросния Демерджиев! От.репки са всички БСПари! Аз поне до сега не съм се сблъскала с друг случай - само лъжи, манипулации, фалшификации, мръсотии, всякаква отврат!Недостойни хора да се наричат българи, а камо ли и да ни бъдат водачи..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
55
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко се прави в стил ЧашкоФ и методите на ДС с цел дезинформация и манипулация на обществото за да може престъпниците олигарси да бъдат реабилитирани. Червената хунта няма да се спре пред нищо, което ограничава мафиотската и същност.
54
7
 
23
 
! Отговори
Ъхъ! преди 1 месец
И главният свидетел за това бил Божков. Затова очакват Божков да се върне от Дубай и да "наклевети" обилно Гешев. След което, разбира се, махаме Гешев и слагаме на негово място Божков. Цветанов се връща от Сърбия и става управител на ББР , а по-късно и на БНБ ! Ех, живот, здравей, здравей !
53
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тpоловете на мутрите още не могат да схванат, че независимост на съдебната власт не означава безнаказаност, а това се осигурява като всяка една от трите власти се контролира от другите две власти и това е смисъла на разделение на властите, както е по Конституция.
52
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И съда и прокуратурата ще бъдат демутризирани макар и по-трудно.
51
23
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
Цацатурата и Гешефтурата създадоха един подход на държане и принуждаване чрез компромати на всеки който иска да им играе по свирката.Така тези от ВСС и други не смеят да мръднат дори и да искат иначе лошо им се пише.Всички са навържани един пази друг а той трети и т.н...Ако веригата се скъса някъде ще стане мазало и всички в редичка при бай Ставри
50
19
 
8
 
! Отговори
ха ха преди 1 месец
Страх тресе кочинката, но за всяко прасенца рано или късно иде Коледа.
49
11
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Целта на Продължаваме Пpocтoтиитe е ясна - овладяване на съдебната власт, безнаказани кражби до пълно изпразване на държавната хазна, връщане на бял кон на Дубайския и на Белградския бандити, обявяването им едва ли не за "спасители" на народа.
48
5
 
17
 
! Отговори
Пенев преди 1 месец
Тоя явно много пъти е гледал филма :" По заповед на президента ! " Блюдолизец !
47
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Критикуваха Бойко Борисов, че си назначил Главен Прокурор -а сега и те искат да си назначат Удобен Главен Прокурор! А смисъла на Конституцияте не е ли Премиера и Прокурора да не са под една шапка!
46
7
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Нали Янаки Стоилов, старият онанист, вече отправи искане до ВСС за смяна на Гешев. Целият ВСС, дори тези съдии, които са били назначени от БСП, единодушно отхвърли искането и определи мотивите му като "смехотворни". И Стоилов млъкна, защото проумя, че става смешен. Предпочете да стане конституционен съдия. А сега този гoвнаp ще се опитва да разбива ВСС! Драги ми господине (както казваше врабецът на Радичков), съдебната власт е независима по Конституция!
45
5
 
16
 
! Отговори
77 преди 1 месец
Денгите от черепа и мустакатия крадец , трябва да се отработят ,нормално за БГ.
44
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До гледна точка Този не ви ли прилича на мутра? .... по-скоро на шимпанзе от ПП прилича.
43
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демерджиев: Има сигнали срещу Гешев за престъпни деяния ------ и на тоя *** звездите м,у говорят.