Румен Христов: ГЕРБ-СДС сме единствените десни в парламента

Той отново ще се кандидатира за председател на дясната формация
8 дек 2021 10:41, Анисия Иванова
65

Коалицията ГЕРБ-СДС ще продължи да съществува в този формат. Това даде се разбере преди дни председателят на СДС Румен Христов. В студиото на "България сутрин" той обяви, че решението за продължаване на коалицията с ГЕРБ е взето на Национален съвет и важи за 47-ия парламент.

"Всички формации, които участвахме в 46-ия парламент, не се представихме според очакванията ни. Имаме отстъпление най-вече по отношение на преференциите, поради много сложното гласуване на тези избори. Имаме загуба само на четирима депутати спрямо предишното НС. Останахме единствените десни в парламента", заяви лидерът на СДС.

Той призна, че в партията е имало гласове за отделяне на СДС от ГЕРБ, но на ниво ръководство не е имало такива съмнения. Електоралният принос на СДС е от порядъка на 50-60 хил. гласа. Те може да достигнат 80 хил., но не са достатъчни за самостоятелно явяване на избори, стана ясно още от думите на Христов.

"Не крия, че нашите партньори в Брюксел смятаха, че трябва да се обединят двете формации. Ще бъдем конструктивна опозиция, няма да има самоцелни атаки срещу управляващите. Ще бъдем много сериозен коректив. ГЕРБ управляваха 11 години, ние имаме опит като управляващи и опозиция. Трябва да говорим за ляво и дясно, защото това е идеология, това са политики - ще коригираме политиките на ляволибералите", обясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Христов обяви, че отново ще се кандидатира за председател на СДС. На мнение е, че има парцелиране в новата структура на министерствата. Според него наличието на зам.-министри от другите формации, каквито обаче ще липсват, би означавало по-миксирана политика.

"Министър-председателят едва ли ще успее да огрее навсякъде. Винаги министърът носи отговорността, без значение дали ще има заместник-министри от всички формации. Беше добре да имат хора с опит от гледна точка на парламентарната процедура. Председателят на парламента е млад човек. Желая му успех, но можеше да има поне един мандат в парламента. Времето за обещания приключи, няма да им е лесно. 47-ият парламент няма да изкара целия 4-годишен мандат", каза още Христов.

Той изрази притесненията си от събирането на всички електронни услуги на едно място и се обяви категорично за "зелените сертификати" за влизане на депутатите в сградата на парламента.

"Ние не сме "За" задължителен "зелен сертификат", може някои депутати да не може да бъдат ваксинирани. Това важи за цялата страна. В България сме под 50% ваксинирани и това смущава ЕС от гледна точка на последиците за здравето и икономиката. Против задължителното ваксиниране сме", настоя лидерът на СДС.


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
За мен има само една истина - Всички сте БАНДИТИ и КРАДЦИ с кръв по ръцете , и СЪСИПАХТЕ България , НАРОДА , културата , историята и БЪДЕЩЕТО и !! Дали ще се пробутвате за леви , десни или БЕЗПОЛОВИ - ми е все едно - БОГ ДА ВИ СЪДИ ДО 10 коляно дано !!!
55
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
дремени колко сте десни с...костов,ограбихте България през гроб-ктб...обслужвайки дпс...ен.ч.ре сте,я да те попитам Апостола...десен...ляв...не бре мекере Българин е бил...ще ви съдим безпощадно...децата ви...внуците ви...няма правда няма мир!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мутродемократите от ГЕРБ изпревариха по крадене даже и демократите от СДС, което на времето изглеждаше невъзможно.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-големите крадци викат, че крадците са от БКП. Така де, крадецът вика: дръжте крадеца.
52
4
 
0
 
! Отговори
КИРЕ преди 1 месец
НАЙ ГОЛЕМИТЕ КРАДЦИ СА ОТ ВИСШЕТО СЪСЛОВИЕ НА БКП
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Десните крадци от СДС се събраха с десните крадци от ГЕРБ и викат, че само те са десни, а всъщност искаха да кажат, че само те са най-голямите крадци.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички партии са десни, а това е проблем. Без конкурнцията между ляво, дясно и център, няма да има напредък.
49
1
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 1 месец
НЯМА ДЕСНИ ,НЯМА ЛЕВИ---ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ГОДИНИ ДОГАН КАЗА ВСЯКА ПАРТИЯ СИ ИМА ОБРЪЧ ОТ ФИРМИ ТОЕСТ ГРУПИРОВКИ-----БКП СЕ РАЗБИ НА ГРУПИРОВКИ,ДОРИ ТЕ БЯХА СЪЗДАДЕНИ УМИШЛЕНО ЗА ДА ИМАМЕ ФАСАДА ПРЕД ЕВРОПА ,ЧЕ СМЕ МНОГОПАРТИИНА СИСТЕМА----НАРОДА РАЗБРА, ЧЕ У НАС НЯМА АНТИ БКП ПАРТИЯ И ЗАТОВА ПСУВА И НЕ ГЛАСУВА-ВСИЧКИ ОТ ВЪРХОВЕТЕ НА БКП СТАНАХА БОГАТАШИ
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие, сте единствената безгласна буква в парламента. Я вземете и се пребройте, колко сте в СДС. Колкото до ГЕРБ, те са крайно леви крадливи и нагли лъжци.
47
1
 
4
 
! Отговори
До 49 ПП преди 1 месец
Защо използваш понятия, на които не знаеш значението. Средната класа не зависи от дохода, а само от това, че не са наемни работници и не наемат други да им работят. Може дохода на един от средната класа да е 200 лева месечно, а на друг 200 хиляди лева месечно. Другото, което не разбираш, че от ниския тавам на осигурителния доход са прецакани хората с доходи над този таван. Против вдигането на тавана протестират дебеловратите, които трябва да плащат по-високи осигуровки при по-висок таван.
46
0
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
вие сте бо-клу-ците в нс изобщо не се показваите и вземете мотиките да отслабнетезащото не сте добра гледка
45
3
 
0
 
! Отговори
ПП преди 1 месец
ПП са леви,ще ударят средната класа,вдигайки макс одигурителен доход.Това не го обявиха преди изборите тоест нарушиха конституцията,подведоха избирателите си,представяйки се за десни,ще вадят още зайци от ръкава.
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ-СДС сме единствените Бесни в парламента-
43
3
 
6
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Истината е, че всички партии в парламента са десни партии и няма леви партии и даже няма центристки партии. Истината е, че най-дясната партия е парламента отново е БСП, въпреки че се представя за лява партия и почти всички вярват в тази лъжа.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
десни дрънци - 12 години никакви реформи само повече администрация при намаляващо население... десни били... чети Рейгън и Тачър да видиш какво е десен пък после говори...
41
1
 
2
 
! Отговори
fact преди 1 месец
десни от ДС ли го генерирате?Ча кат погледнеш: агент до агента, мила моя манольо! че и извесни кат агент николай и оня, дебелия ал.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В СДС има леви партии, например българската социалдемократическа партия. Откъде-наъкде се писа десен бре, или дясното като значи съсипване ти съсипа и СДС като го довърши с ГЕРБ. Който се е ханал с Хитлер и ГЕРБ да е съюзник все си е пропаднал та и ти.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да но с леви виждания,на моменти нацисти и на моменти фашисти,на моменти диктатори.
38
0
 
10
 
! Отговори
какамара преди 1 месец
Дали сам си вярва? ***!
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия още си играят на ляво-дясно. Отдавна няма такова деление. Делението е на крадци - още по-големи крадци! Вие, другарю, сте от вторите!