Делегати зоват да не се приема оставката на Корнелия Нинова

Да не се хвърлят партията и държавата в хаос, искат те
22 яну 2022 16:39, Анисия Иванова
21
Делегати зоват да не се приема оставката на Корнелия Нинова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Делегати призоваха да не се приема оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова, за да не се хвърлят партията и държавата в хаос. Конгресът на БСП решава днес за оставката на Нинова, подадена след резултатите на парламентарните избори, и за насрочване на вътрешнопартиен избор на председател.

Емилия Жилиева, делегат от Лясковец, подкрепи настоящия председател на партията. "В тези трудни времена на икономическа, здравна и социална кризи на нас ни трябва лидер - боец, такъв, какъвто е другарката Нинова", заяви Жилиева. Не е време за смяна на курса, каза тя и призова да не се хвърля партията в нов пряк избор, при условие, че Нинова е избрана преди малко повече от година с голямо мнозинство. Да не хвърляме партията и държавата в хаос, апелира Жилиева.

Още по темата

Весела Лечева я репликира, че се чувства предадена. Аз лично се чувствам предадена от тясното ръководство на председателя за това, че предаде интересите на партията, вкарвайки ни в личната си война с президента Радев, заяви Лечева. По думите й това е довело до загуба на изборите и до това БСП да има 43-ма депутати. Аз съм твърда опозиция на този курс на партията, заяви тя.
Ваня Пешева също коментира, че сега не е моментът за вътрешнопартийни избори и призова да не се приема оставката на Нинова.

Оставка, констатиране, пряк избор - за това призова депутатът от левицата Крум Зарков, който вече обяви, че ще се кандидатира за председател на БСП на пряк вътрешнопартиен избор. Имаме нужда от този разговор не само между нас, имаме нужда да отидем да видим всяка партийна организация, да говорим с хора, които страдат за това, че БСП е четвърта политическа сила и беше победена от ДПС, посочи той. Лявото има страхотен потенциал, а единствената структурирана сила, която може да го носи занапред е БСП, допълни Зарков.

Той коментира, че делегатите на конгреса са "облъчвани от сутринта с абсолютни нелепици". По думите му провалът на изборите е представен като успех, защото са във властта. Друга нелепица - нямало проблем с кампанията на президента, защото го излъчихме през 2016 г., допълни той. Зарков призова делегатите да не проспиват този момент, защото въпросът пред БСП е екзистенциален.

Евродепутатът Петър Витанов коментира, че днешният ден е решителен и той може да постави началото на въпроса за бъдещето на БСП. Няма да можем да го решим, но можем да поставим началото и то минава през лидерския въпрос и през констатиране на оставката, допълни той. Според него след това могат да говорят за идейно обновление, за правата на трудещите се и за екология. Витанов коментира, че никога не е виждал по-минорен конгрес, но според него лявото не е в упадък. (БТА)
 


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Надя преди 3 месеца
Толкова злпоба от хорото .Крумчо протежето на президента и син на приятелката ви ,е *** ......
17
0
 
5
 
! Отговори
От сегашните членове преди 3 месеца
на БСП колко процента са пенсионери? А колко процента са онези, които не са пенсионери и същевременно са деца и внуци на хора от висшия и средния ешалон на номенклатурата от времето на социализма (тези деца и внуци са или настоящи депутати, дипломати, държавни чиновници и милионери или пък са кандидати да станат такива)?И като извадим броя на тези две групи лица от общия брой на днешната членска маса на БСП, дали ще останат още поне 1 000 наивника, които Бог знае защо продължават да членуват там
16
1
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 месеца
Корнелия Импексова Нинова!
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Понастоящем колко членове има БСП? Поне 3-4 вагона на БДЖ могат ли да напълнят?
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С Нинова и без Нинова държавата ще я има.Без БСП пари те ще отчитат в хората . Така е още по добре.
13
3
 
7
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 3 месеца
Хе-хе, "другарката Нинова". Боже, тези още живеят в комунизЪма.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БСП Е ВОНЯЩ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП.
11
1
 
6
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОв преди 3 месеца
В България трябва да се създаде национална институция, която да помага на нас българите ! Трябва да няма самотни, нещастни, безпарични и задръстени българи !Също така трябва и оригинална и типично българска култура !КОЙТО Е ПРОТИВ ТОВА, ЗНАЧИ Е БЪЛГАРОМРАЗЕЦ И ЧОВЕКОМРАЗЕЦ !
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тия извънземни не разбраха ли че Нинова е подала оставка !!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Емилия Жилиева, делегат от Лясковец..." - брей-й-й-й-, до какви "авторитети" опряхме! Не, че дамата може да не е изключително стойностен, човек - не! Просто, досега ни заливаха с мненията на "стари , изпитани кадри" и изведнъж ... Емилия!
8
1
 
5
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОв преди 3 месеца
В България трябва да се създаде национална институция, която да помага на нас българите ! Трябва да няма самотни, нещастни, безпарични и задръстени българи ! Също така трябва и оригинална и типично българска култура !
7
1
 
17
 
! Отговори
Djon преди 3 месеца
Не разбирам как оставката на Нинова ще хвърли Държавата в хаос.Партията не е Държава вече.
6
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ние народа искаме оставка и то веднага
5
5
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
НИНОВА Е СЛУГА НА РАДЕВ!! ОСТАНЕ ЛИ ПАРТИЯТА БСП ЩЕ БЪДЕ ОКРАДЕНА ОТНОВО И СЪСИПАНА БАВНО!!! РАДЕВ ОБРА 1/3 ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА БСП С МАШИНИТЕ И ТОВА НА ВСЕКИ С МАЛКО УМ МУ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО, А НИНОВА ГО ПОКРИВА И ЩЕ ГО ПОКРИВА!
4
2
 
12
 
! Отговори
Лявото преди 3 месеца
Има потенциал, но БСП отдавна не е лява партия, а вулгарна популистка формация, която симулира лява политика, но реално е лишена от социална база. Електоратът не е социална база, а приипсата на такава не може да има съответна идеология, нито последователна политика.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова уволнена заради корупция, ще бори корупцията.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нинова острието на социализма в България и сина и банкер в Москва, опа грешка, в Ню Йорк
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Браво Корнелче!Разбий комунистите и новия стар Юмрук!