»на Ћулчева: ѕривикването на  ирил ѕетков в прокуратурата е евтин театър

“ова е напълно безсмислено, допълни т€
13 фев 2022 22:30, Ќели ’ристова
88
»на Ћулчева: ѕривикването на  ирил ѕетков в прокуратурата е евтин театър
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"ѕривикването на министър-председател€ в прокуратурата е евтин театър". “ова за€ви по ЅЌ– заместник-председател€т на ¬исши€ адвокатски съвет адвокат »на Ћулчева.

"“ова е напълно безсмислено, защото прокуратурата казва, че работи по данни, които й се подават от ћ¬–, министър-председател€т също работи с данни от службите, така че ако прокуратурата желае, т€ може да разполага с всички данни, които имат службите, които има и министър-председател€т. “ова, което ни се показа, казвам го не като адвокат, а като гражданин, който гледа отстрани, не е сериозно. √лавни€т прокурор си говори с министър-председател€, после отива и дава об€снени€ на н€кой друг прокурор, който вика министър-председател€, за да му даде об€снени€, това не говори, че прокуратурата желае да се бори с престъпността или желае да разследва", коментира Ћулчева.

ѕремиерът  ирил ѕетков и началникът на кабинета му Ћена Ѕориславова се €виха пред държавното обвинение на 9 февруари, където представиха списък, подкрепен с медийни публикации, с 19 имена, които може да са свързани с икономическата престъпност у нас. ћинистър-председател€т нарече призовката си PR ход, а президентът –умен –адев об€ви разпита за "институционално изнудване".

¬ъв връзка с искането на оставка на главни€ прокурор »ван √ешев Ћулчева каза, че основанието за това зависи от фактите, които са известни. "“върди се, че има факти за нарушени€. јз не бих могла да ги прецен€, без да разполагаме с конкретните данни, които има министърът, които имаше и при предишното искане, дори се каза, че сега има и други, така че фактическите основани€ ги прецен€ва министърът. ¬ажното е, че се прие вече безспорно, че има правни основани€ да поиска ¬исши€т съдебен съвет да се занимае с този въпрос."

«аместник-председател€т на ¬исши€ адвокатски съвет коментира и темата за —пециализираната прокуратура. "ќсновно делата в —пециализираната прокуратура приключват със споразумение, основно с наказание до три години. јз не възраз€вам срещу споразумени€та, това е добре, защото това съкращава процеса и е по-евтино за държавата, но когато едно наказание до три години, значи н€маме тежка престъпност. “огава защо тр€бва да съществува тази скъпа и вече с много негативни натрупвани€ структура? Ќ€ма никакво оправдание. ќт самото начало и реакци€та на обществото беше срещу създаването на специализираното правосъдие и за девет години то не усп€ да накара никого да му пов€рва. ѕри това положение тази структура н€ма оправдание да продължава да съществува."

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


88
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
66
0
 
0
 
! ќтговори
toti преди 2 години
“акова подиграване с съдебна власт ,прокаритура не е имало и тези ако не си идат сами ще си идат с камъни и €йца от пъдпадъци ........
65
6
 
8
 
! ќтговори
√аби преди 2 години
»ма един израз-см€х в залата. — носенето на този списък ѕетков предизвика см€х в държавата. Ќаистина ли н€ма проблеми, които искат незабавно решаване, та  ирил се занимава с пощенски услуги?«а първи път министър председател пада толкова ниско и става за посмешище3.
64
3
 
6
 
! ќтговори
Ѕебе преди 2 години
ѕетков е пропуснал доста имена. «ащо н€ма името на този, който спонсорираше протестите и на организаторите които б€ха спонсорирани?«ащо н€ма името на този, който позволи да бъде купен министерски пост, под формата на дарени€ за предизборната надпревара т.е.на приносител€ на папката?
63
6
 
7
 
! ќтговори
перко преди 2 години
ј —ѕ»—Џ ј Ќј  »–ќ ћ≈Ќ“ј“ј  ј¬ќ ≈ ? ѕќ «Ћ≈ ќ“ ≈¬“»Ќ “≈ј“Џ–!
62
8
 
6
 
! ќтговори
ƒедо ѕоп преди 2 години
ўе горите в ада изчади€ √ербави ! јмиииин !
61
1
 
6
 
! ќтговори
мда преди 2 години
само вище списъка с хората на които е била адвокат и ше ви стане €сно ко€ е другарката ина .
60
1
 
12
 
! ќтговори
ѕрокоратура преди 2 години
ј Ћенка,картечарка може ли да повикаме,или и т€ е от "активните борци"?
59
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
“ази не забел€зва ли кумовете, шуреите, баджанаците, любовниците и гелосаните около не€ в евтини€ театър Ќ— и ћ—?
58
1
 
4
 
! ќтговори
ƒа бе! преди 2 години
ѕроблемите на —ъдебната система и прокуратурата могат да бъдат решени единствено при Ќови€ световен ред, когато не легитимните партии бъдат поставени извън закона, а главатарите им осъдени от ¬оенни€ трибунал.
57
0
 
9
 
! ќтговори
dakotabg преди 2 години
Ѕоже,Ѕожееее....а уж беше пази,Ѕоже!
56
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
¬секи българин има списък в главата си!
55
4
 
18
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
≈втина ти е душичката »нче!
54
3
 
17
 
! ќтговори
—мех преди 2 години
а  ирчовото Ћенче и чичо √угъл? ∆ива художествена самодейност, даже и Ќаско култу–ски€ не можа да направи таквоз в читалището... Ѕегай, лельо!
53
14
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
п–ќ ”–ј“”–ј“ј ≈ ЌјѕЏЋЌќ »«Ћ»ЎЌј »Ќ—“»“”÷»я  ј“ќ —≈ »ћј ѕ–≈ƒ¬»ƒ „≈ ’–јЌ»ћ≈ » —Џƒ » ћ¬– » ј–ћ»я
52
3
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
“ази никога повече н€ма да е депутатка и н€ма да взима лесни пари всеки месец, след като  иро падне.
51
5
 
15
 
! ќтговори
до 42 милички€ преди 2 години
’ехе глyпендеp, то ако прокуратурата е длъжна да се самосезира по всички "медийни" драсканици, то тр€бва да наемат още ц€л взвод юристи, които денонощно да се занимават с това.
50
2
 
22
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
“е протестите тръгват леко леко, ама не срещу прокуратурата този път.
49
4
 
24
 
! ќтговори
?!? преди 2 години
“ази като адвокат ли говореше или като политик от ƒЅ, Ќе става €сно. Ќо се опитва да ни въведе в заблуда с изопачаване на фактите.  ато например —пец. —ъда чете присъди със споразумение, но дай да го закрием защото не работи. ѕредлагам на та€ щом спред не€ споразумението със съда не е работа. јдвокатите да се отказват от хонорарите си когато делото свършва със споразумение.
48
6
 
8
 
! ќтговори
dmx преди 2 години
» какво правосъдие искате сега, с избирателен произвол по гешевски или с пълна безназаност за хората с пари - по иналулчевски?
47
9
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 години
ћафи€та н€ма да се даде лесно!