Теменужка Петкова: България е в топ 5 по инфлация в ЕС

Правителството на Петков е най-слабото за последните 30 г., смята тя
19 юни 2022 19:50, Анисия Иванова
84
Теменужка Петкова: България е в топ 5 по инфлация в ЕС
Снимка: БГНЕС

Нормална парламентарна практика. Няма нищо ненормално в това, което се случи. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в студиото на "Говори сега" по повод отстраняването от поста председател на НС на Никола Минчев. Според Петкова Минчев е нарушил правилника за работа на депутатите.

"Ние следваме принципите, за нас е важно да се спазват правилата, демократичните процедури в българския парламент, не говорим тук за някакви игри на дребно", заяви Петкова.

По думите ѝ за ПП ГЕРБ, като вносител на вота на недоверие, е важно хората да чуят какви са мотивите. Определи правителството като най-слабото за последните 30 години, тъй като са показали невъзможност да управляват кризи, а инфлацията е рекордна.

България е в топ 5 на държавите в ЕС с най-висока инфлация - 15,6%, заяви Петкова. Тя подчерта, че правителството на Кирил Петков е най-слабото за последните 30 години. То не е показало способност да управлява кризи, а инфлацията е стигнала рекордни равнища.

Тя обвини управляващите, че са забавили със 7 месеца интерконектора с Гърция.

Изрази надежда, че депутатите ще подкрепят вота не недоверие, критикува, че Народното събрание се е превърнало в борса за вербуване на депутати.

Според Теменужка Петкова този парламент се е изчерпал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
1
 
! Отговори
Варан преди 1 година
Да,вярно е,че правителството е слабо но в краденето.Не може и не иска да ви стигне, защото вие крадохте като за световно.
68
0
 
2
 
! Отговори
ДОЖИВЯХМЕ ХОРА!!! преди 1 година
ВНУЧКАТА ТЕМЕНУЖКА НА ПРИСЛУЖНИЧКАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ ДА КАЖЕ НЕЩО СМИСЛЕНО В ИНТЕРВЮ. СЕГА СМЕ В ТРЕПЕТНО ОЧАКВАНЕ ДА НИ КАЖЕ И КЪДЕ Е СКРИТ ДВУСТРАНИЯ ПРОТОКОЛ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ТУРСКИ ПОТОК ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ПОДПИСАН ОТ БОКИ И МИЛЛЕР.
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МИС ПИГИ ТЪПОНУЖКА КОЙ ЛИ ЩЕ ДА СЛУШКА?!!...
66
0
 
5
 
! Отговори
допълнение преди 1 година
....и аз съм една от главните виновници за това.
65
3
 
2
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Промяната кьм по лошо е факт
64
2
 
3
 
! Отговори
Българофил преди 1 година
Еми ако не сме първи в отрицателните класации и последни в положителните ,някак си не сме ние! Добре,че скоро ще има нови избори....само, че за кой ще гласуваме? Предлагам за мен! Ще оправя проблемите с ромито! Няма да крада...само малка къща в Гърция искам около 60 000 евро....не ми трябват милиони!
63
4
 
3
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 година
Оставка,Оставка,Оставка на корумпираното ПП правителство на РР и Импийчмант на резидентна.ОСТАВКА,ОСТАВКА,ОСТАВКА!
62
2
 
10
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 1 година
Уралският нефт е на цена 78 $ и бензинът би трябвало да е 2 лева. Нека Кирчо и Кокорчо обяснят на българския народ защо продаваме по 3,50 лв. и къде отива разликата?
61
1
 
1
 
! Отговори
Биволъ преди 1 година
До ***,който тук *** под ББ. ***, ако не бяхме построили Турски поток, нямаше България откъде да получава газа тъй като Путин през 2019 спря тръбата през Украйна и Румъния. Турски поток има две тръби за Турция,която приключи с тръбата през Румъния и България и втората тръба предназначена за Балканите и Средна Европа. Ако не през България щеше да мине през Гърция,***.
60
2
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ама вие я докарахте др...ко петкова,къде е пътната карта за турски поток...защо го скри,какви ангажименти сте поемали към путин?как борите "инфлацията" с турски поток с доган и боко? а с купената скрап ядрени,струваща на Народа ни милиарди... от путин...облажи ли се...и наем склад плащаше Народа ни...схеми и грабежи Братя!!!
59
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
До Реалистмали каква злост по дпс-гроб..инфлация...началника на началниците я причиниха..путин на доган-борисов...тая тетка е..за затвора отдавна..ама им служете и вЕрвайте нЕма лошо...за Народа ни..орабеното ще го връщат децата и внуците ви с лихви..с тетка ти..живеем в глаболен Свят..и няма тайни!няма начин да плащаме убийствата на путин,всичко се върти около това!най-доброто е,спря ви грабежите,откъсна ни от робията на путин!!!резиденто и теменужка викаха няма да има без путин горива,е има!
58
8
 
5
 
! Отговори
зАз преди 1 година
Ааа..., не може така госпожо, бате Кирчо каза, че всичко ни е наред, инфлацията на минимум, хазната пълна, газ колкото щеш! Бате Кирчо знае по-добре, той е Канадски Меринджей!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Виденов беше още по-слабо
56
9
 
15
 
! Отговори
Тцтц преди 1 година
Теменушкее, върха на врачките си , докога ще паникьосвате народа ? Колкото е инфлацията в Европа толкова и при нас , не е двойна , кой разбрал разбрал .И ако някой се досети какъв е курса на лева спрямо еврото , ще вдене защо при тях инфлацията е 7% а при нас 14%.
55
6
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Каква инфлация 13,4%? Като вляза в супера, инфлацията е над 50%! Банкоматът ми вади само нови напечатани столевки! Големият скок на цените тепърва предстои! Докато измислят отстъпка за бензина с 25 стотинки, той стана от 3 лева, на 3,30...!
54
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е в топ 27 по инфлация в ЕС. България е в топ 20 по инфлация в ЕС. България е в топ 10 по инфлация в ЕС. България не е в топ 4 по инфлация в ЕС.
53
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сравнение на инфлацията при различните държави се използва един друг индекс на инфлацията, който за България не е 15,6%, а 13,4%. Теменужка би трябвало да го знае, но май всички от ГЕРБ са некадърни и с малък умствен багаж.
52
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А знае ли Теменужка, че манипулира българите, като твърди, че ние сме най-зле, за сравнение днес и в следващите дни Англия ще бъде залята с вълна от протестиращи срещу "високите цени за живот", които в UK са нараснали толкова, че хората не могат да си позволят да пътуват с транспорт до работните си места, учители напускат или биват съкращавани, поради невъзможност да се вместят в графика си за деня, да плащат таксите си за наем и т.н.
51
5
 
20
 
! Отговори
пффф преди 1 година
тази крадла в качеството на каква ни се изказва?къде е пътната карта за турски поток и защо нямаме газ а транзитираме за комшиите?
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиминушке кво стана със свободната ел енергия. Нали щеше да намалее цената на промишленият ток. Добре им го забучи изотзад ако има некой и на теб да ти го забучи изотзадека ше ти стане кеф.