Мика Зайкова: Актуализацията - слонче на глинени крака

Не можело да се строи бюджет на неверни прогнози
Обновена: 20 юни 2022 09:06 | 20 юни 2022 09:00, Камелия Цветанова
114
Мика Зайкова: Актуализацията - слонче на глинени крака
Снимка: БГНЕС

В този вид актуализацията няма да се приеме заради политическата криза и защото е построена на неверни прогнози, заяви икономическият експерт Мика Зайкова пред bTV.

Още по темата

Между първо и второ четене за започне наддаване и пазарлъци, посочи тя.

„Този бюджет няма да мине, сега в тази политическа криза ще започне едно наддаване, едни пазарлъци. Този бюджет е слонче на глинени крака, защото е построен на неверни прогнози“, заяви Зайкова.

Според нея актуализацията е „слонче на глинени крака“.

Според нея не може да строи бюджет на неверни прогнози.

„Най-страшното идва между първо и второ четене, понеже и таванът на дълга е 10,3%, а ще се наложи сигурно и повече да стане“, обясни Зайкова.

Според нея, след като всеки месец инфлацията расте прогнозата за 14% инфлация на годишна база в края на годината няма да се окаже вярна.

„Друго нещо е, че готвените 25 стотинки на литър бензин помощ вече са заминали, защото откакто се заговори за тях горивата поскъпнаха с повече от 25 стотинки на литър“, каза тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мика Зайкова и Ники Василев в "Първа чалгарска партия" са като Македония и Капитан Андреево. Мика Зайкова ще ви отвлича вниманието със старческа логорея, докато Ники Василев ще ви приватизира и ще ви намаля заплатите и пенсиите.
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мика Зайкова е параван на Ники Василев - либертарианеца.
67
0
 
1
 
! Отговори
Отговор до 96 преди 1 година
До Леля Пена"ВСЕКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА МЯРКА!" - Къде е вашата мярка, лельо Пено, та да давате акъл на по-мъдри и знаещи? Това, че Зайкова е или беше от ИТН, вас собствено не ви прави по-разумна-пишейки коментари относно нейните компетенции. От коя точно позиция оценявате - разумна или компетентна? Опровергавайте с факти, а не съдете-има кой да съди.
66
1
 
2
 
! Отговори
Отговор до 93 преди 1 година
До Заю БаюВълкът ли те срещна в гората, та да пишеш "той ни пробутва престаряла Зайка Митова да дава акъл за бюджета!" - уплаши се май, а? Жената е експерт /макар и на възраст, което не е проблем, защото има какво да ни каже, има професионален и житейски опит/, дай си ти твоите гениални идеи-има мегдан за коментари, ама време не остана.
65
6
 
2
 
! Отговори
Леля Пена преди 1 година
Моите уважения към възрастта Ви,г-жо Зайкова,но хайде най-после престанете да се появявате на екрана.Не сте и най-голямата специалистка!ВСЕКИ РАЗУМЕН ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИМА МЯРКА!
64
0
 
7
 
! Отговори
Отговор до 94 преди 1 година
До Найко "Тази Мика Заикова е по стара баба от мен и вероятно и 1лв не е изкарала с труд". Първо, драги оправи си правописа-за запетайки да са те учили? Нейсе, тази неграмотност може да е от софтуера, който ползваш. А дали е изкарала 1 лв с труд е твое предположение. Само за твое сведение-тогава нямаше Соровци и Еврогейци. Изарвахме си всичко с труд. Жената може да е на взраст достойна, но ерудирана и много добре знае какво говори и пише. Срам за теб-с такива не споря, под нивото са ми.
63
10
 
6
 
! Отговори
Найко преди 1 година
Тази Мика Заикова е по стара баба от мен и вероятно и 1лв не е изкарала с труд на свободния пазар само на разни длъжности с лафове.Та да извинява ама ни писна от платени Празнодумци от Къде и плащт КГБ или другаде да плюе правителството .То се мъчи се да прави нещо саботират го Та да си говори с чалгарската партия колко ще са патриоти и ще гласуват за правителството.
62
6
 
5
 
! Отговори
Заю Баю преди 1 година
Българи, виждате ли докъде се е докарал сакатият учиндолски чалгар, дето не може да се наведе и да си избърше ***, ама решило горкото нищожество, в момент на умопомрачение - резултат от тежкото му и неизлечимо заболяване, че точно то, сакатото нищожеството, че ще управлява България Че това е по-страшно и от двете позорни робства в историята ни, българи! И сега понеже всеки нормален човек бяга от него като от чумав, той ни пробутва престаряла Зайка Митова да дава акъл за бюджета!
61
6
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Когато навършиш 80год. е добре да оставиш бюджета на по-младите и да обърнеш повече внимание на внуците.
60
1
 
9
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
...ЗАЩО ДА НЕ КУПУВАМЕ БЕНЗИН ЗА 4-лв.....КАТО КУПУВАМЕ РУСКИЯ НЕФТ ЗА 75$/тона сорт Урал/......НАЛИ ДАЛАВЕРАТА И ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ТРЕБВА ДА Е РЕДОВНО И ПЛАНОВО...??!
59
4
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Така е. Друго си е 80 годишен червен заек - с арматура в главата...
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
престанете да давате трибуна на този археоптерикс
57
2
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Да,но като счупиш слончето касичка вътре има пари и който е на власт и го счупи той ще намаже
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баа Ви Мика е правила бюджетите на половината свят бе оу! И е в НС след кастинг!
55
4
 
1
 
! Отговори
Баба ми от село... преди 1 година
Спокойно може да ви изнесе лекция у Парламенто : "КАК ДА ЯДЕМЕ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ ДОГОДИНА"..! /...безплатно разбира се и съвсем иновативно../
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клуба на пенсионера и при възхода...
53
5
 
2
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 1 година
ОТ КОНКУРСА ПРИ ЧАЛГАРО ---МЕЖДУ БАБА ЯГА И БАБА ЗАЙКА КОКУРИГАЧЕВА....ПОСЛЕДНАТА ЛИ БЕШЕ "ПОБЕДИТЕЛЯ" В КАСТИНГА... ??!
52
6
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
БАБА ЗАЙКА КОКУРИГАЧЕВА ----ГЛАВЕН СПЕЦИАЛИСТ НА ИТН....ХА,ХА,ХА,ХА....СМЕХ!!!!!!
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, че тази е от мафията! :(( Вижте й реториката и опорните точки и от километри си личи на чия страна е! Боже, колко лесно е средностатистическия българин да бъде манипулиран....точно както и руснака за войната в Украйна!
50
1
 
5
 
! Отговори
? преди 1 година
Не можах да разбера, защо три абзаца ги въртяхте по три различни начина, за да се получи тази новина от повторения на едно и също.