Иван Димитров от ДБ не вижда драма с руски дипломати

Уморихме се да бъдем заплашвани, смята той
30 юни 2022 22:09, Екип на Bulgaria On Air
33
Иван Димитров от ДБ не вижда драма с руски дипломати

Русия възнамерява да скъса дипломатическите отношения с България и поиска от премиера Петков да отмени изгонването на дипломатите.

"Драма със 70 руски дипломати няма, има изпълнени на задълженията на хората от МВнР и хората, които трябва да се грижат за това нещо. И си свършиха работата за разлика от хората, които е трябвало да си свършат работата през изминалите 10-15 години назад. Постоянно чувам прецедент, много, никой не е гонил толкова дипломати. Имаше цитиране на документи, които са били предоставени на съответните документи с гриф "Строго секретно", но не и съдържанието на тези документи", каза депутатът от "Демократична България" Иван Димитров в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че българските служби са установили опасност за националната ни сигурност от страна на руски дипломати.

"Шпионите нямат длъжностна характеристика "шпиони". Нормално е да те заемат други длъжности. Въпросът е, че една част от тези лица са с установена дейност, която е опасна за националната ни сигурност. Другата част са отстранени на принципа на реципрочност. Според БСП всичко, свързано с Русия, е проблем, защото това е електоратът на партията и те не искат да го изгубят", допълни Димитров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента има 2 откровено русофилски партии, които се борят за един електорат.

"Българските служби са си свършили работата, установили определени факти и обстоятелства, които ние не може да разкриваме. Всеки един народен представител има правото и възможността да отиде да се запознае с докладите, които е предоставил ДАНС. Беше оповестена точната бройка на дипломатите, точната бройка на хората, които дипломатически статут, и точната бройка на хората, които имат на обслужващ персонал. Изумявам се как има хора в парламента, които са там от десетки години, да говорят неща, които нямат нищо общо с истината", възмути се народният представител.

Според него премиерът Кирил Петков разговаря с посланика на Русия у нас - Елеонора Митрофанова, на дипломатически език.

"Ние се уморихме да бъдем заплашвани. Воля е на всяка една държава дали да си закрие посолството в друга държава. Ние не закриваме посолството на Русия, ние имаме 12 служителя в посолството в Русия. Когато един човек е шпионин, нормалният начин е той да бъде обявен за персона нон-грата. Това не е решение на премиера, това е решение на МВнР. Това, от което бях най-много изумен, беше подскачането и браненето на тези руски лица, които извършват дейност, която е вредна за България. Не трябва да се отменя решението", категоричен е Иван Димитров.


33
Още по темата: Русияпосолство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 1 месец
Тоя е поредния кадър на ДБ, кайто няма идея от дипломация
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От тези 70 човека дипломати и обслужващ персонал след като са установени според съдържанието на доклада за мащабна дейност трябваше поне да бъдат подведени под съдебна отговорност с доказателствен материал според следователски материал с отчетени присъди за дейността им пред българския съд за потвърждение за извършените действия заедно с техните ятаци доказани според водените следствени действия и също може да са от техния състав като персонал,че чак след туй да се обяви кой какво заслужава
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безумната смелост много често е просто проява на глупост. Не може да тръгнеш да влизаш на всички с бутонките ако ще намеренията ти да са добри. Не случайно тази дейност се нарича дипломация.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шпионират и ни подслушват здраво! Днес с колегата на обяд си говорехме за едно руско ястие и по късно през деня веднага качиха рецепта за същото ястие в тубата ... ;)
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти не виждаш проблем, ама руските партии остават без мангизи и ги чака закриване. От къде ще получават заплати??
16
0
 
4
 
! Отговори
ИЗБОРИ! преди 1 месец
ВЕДНАГА!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ti me vigdash, sms gerp, dps, qkin, bsp,Istavat n,a suho
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хора, които винаги подкрепят властта са хора изразяващи чуждо мнение, а не лично, такаче е излишно да ни занимавате с мекотели. Достатъчно е да се прочете само заглавито.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и аз не виждам, да си ходят ако искат
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те тия от ДБ изобщо ни виждат, ни мислят. Късогледи и ***, ама управници.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
троловете са налазили
10
0
 
7
 
! Отговори
Bai Asen преди 1 месец
От партията на американското посолство не виждали проблем, смях голям 😁😁😁, ако поне малко мозък е останал у тоя народ, няма да влезете никога повече в бф парламент, национални предатели!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Псевдо демократ
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя плаши-*** Димитров пък от дека го изровиха?
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напротив огромна е драмата лекуват се само симптомите причините не, ама куxи леикй кат теб има много и няма как да го разберат
6
0
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Драмата е за нас не за тоя като скочи бензина и тока
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой от националните предатели от ДБ, ПП ГЕРБ и т.н не вижда проблем когато прави предателство. При безродници като този екземпляр е въпрос на чест да извършат колкото се може повече мерзости. Така задоволяват комплекса си за малоценност, а той при безполезните български политици е огромен. Резултатът от продажното поведение на дребните васали може да е катастрофален. Може би е по- добре, че става така. Вече няма газ, скоро няма да има и бензин, и тогава може би ще се събудим, или пък не....
4
2
 
8
 
! Отговори
До 22/3 преди 1 месец
Кой те пита пък теб.
3
11
 
3
 
! Отговори
22 преди 1 месец
Компетентна и првилна позиция! Подкрепям позицията на г-н Димитров.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изпълнителен, послушен, некомпетентен и лъжлив натегач. Още малко му остава.