ИТН върна на държавата 3,8 млн. лв., Трифонов с глоба за липса на декларация

Платил си обаче данъците, не бил нарушил закона
Обновена: 18 авг 2022 10:30 | 18 авг 2022 10:30, Камелия Цветанова
233
 ИТН върна на държавата 3,8 млн. лв., Трифонов с глоба за липса на декларация
Снимка: Dnes.bg, архив

„От различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: “Декларацията, Слави, защо не си подал имуществена декларация, нали си лидер на партия, която получава партийна субсидия, да видим ние какви пари имаш”, написа в социалната мрежа Facebook лидерът на ИТН Слави Трифонов той.

Още по темата

Той посочва, че по закон партията е трябвало да получи 4 229 032 лева под формата на субсидия, но тъй като референдума, организиран от него, ясно е било показано, че субсидията трябва да е 1 лев, ИТН е върнала 3 755 528 лева в държавния бюджет.

„Нито една друга партия не е постъпила така. Нито “Продължаваме промяната”, нито ГЕРБ, нито БСП, нито ДПС, нито “Демократична България”, нито “Възраждане”. Нито една друга партия не е решила, че моралът е над закона, че вие сте се произнесли какъв трябва да е размерът на субсидията и че е морално да върнат вашите пари в бюджета. Не виждам това да е голям скандал в медиите“, пише Трифонов.

Относно имуществената му декларация, която не е подадена, Трифонов коментира, че той е платил данъците си, както и глоба за това, че не е подал декларация.

„В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и
само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията“, коментира лидерът на ИТН.

„Бих могъл да съм нелюбезен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са направили проверка на изброените по-горе лица. Т.е. този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона“, допълва още той.


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Искам да попитам Слави, с чии пари плати глобата си за неспазването на българския закон за неподадената декларация? С тези от субсидията за партиите ли, защото макар и 1% той също взима субсидии, а те са от нашия джоб, на нас данъкоплатците.
172
0
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 месец
Слави, след законът, моралът е втори. Моралът е СЛЕД закона! Слави, трябва да спазваш Закона! Слави, моралът е доброто и правилното, а това, че не спазваш Закона и не си подал декларация не е нито правилно, нито добро. Така даваш лош пример като известна фигура в България, как да не се спазва Закона, да си плащаш глобата и да мислиш, че си прав.
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 177Хайде стига бе, че то толкова държи само в шкафчето си чекмеджан бей.
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
....каквито и да ги плещи учиндола, то вече "уйде коня у ряката"...както биха казали сценаристите му..
169
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добрата новина е че тази смешна партийка отива в историята.
168
6
 
3
 
! Отговори
Теодоро преди 1 месец
ТрифоноФ е ЖАЛКО ЧОВЕЧЕ..
167
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глобата е 500 лв. Какви глупости пак е написал Славчо. При това той плаща данъци, но в САЩ. А и от думите му разбираме,че гледа на партията ИТН като на своя лична фирма
166
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Връщане на субсидия предизборно е популизъм.Нужна е на структурите и помощниците?Никога не обясни защо 1 лв.?Ей така и толкоз.Да проучи за референдумите в Швейцария,никога ей така,а винаги с анализ в който обясняват причините и последиците.Внася се в НС,там се одобрява,имат право и на контрапредложение.И тогава се обявява,но дискутира широко в обществото.А тук,дай едни подписи и хоп.Целта на субсидията е партиите да не влизат в зависимости от едрите,но въпреки това има марионетки,и там трябва да
165
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще стане, ако всички откажат да попълнят имотни декларации и си платят глобите?
164
0
 
0
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 месец
И САМО ТОВА ЛИ..ПАЗИ НИ БОЖЕ ОТ БЬЛГАРСКИТЕ ***.
163
1
 
6
 
! Отговори
Папо преди 1 месец
Значи всички съдии подават декларации към КПКОНПИ, всички от ВСС, Върховните съдии и т.н. а тоя топ шоумен не може ,не можел,и не искал. Бре бре тоя е голямата работа над всички и над закона.
162
1
 
6
 
! Отговори
Саки преди 1 месец
Абе Слави то не е трудно бе братче. Изтегляш три екселски таблички, попълваш ги, разпечатваш ги ,подписваш ги, после ги качваш на едно обикновено дискче от 80 стотинки и ги пращаш в КПКОНПИ. Следващата година пак. Не боли, правим го всички хиляди българи ,които спазваме закона,и всичкото ни имущество е законно. Най висшите съдии също го правят, не боли Славче.
161
7
 
2
 
! Отговори
Браво! преди 1 месец
Само за Слави ще гласуваме всинца болгаре!
160
1
 
8
 
! Отговори
До182 преди 1 месец
Заглавието трябва да бъде-Защо чалгаря е над закона и кога ще се прави на съдник за греховете на другите, а самият той е потънал в грехове до шията.
159
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изглежда последните две години чавки изпиха акъла на повечето българи. Това е обяснението за влизане в парламента на ИТН и ПП. Не е възможно нормален човек да гласува за хора като чалгаря и лъжеца и техните последователи.
158
5
 
2
 
! Отговори
по-точно преди 1 месец
би било заглавие: ИТН не взе полагащите му се 3,8 милиона лева или: ИТН спести на държавата 3,8 милиона лева. Но за това медиите мълчаха до момента.
157
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
....за крадец не ставаш сине , щото си будала.....
156
2
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 1 месец
Ми хубав жест, но защо не ги дариха целево на домове, училища, болници... Така обратно в бюджета, ще потънат без полза. Доказано е, че само 25% от публичните средства се ползват по предназначение - останалите 75% се разхищават и крадат.
155
1
 
11
 
! Отговори
Разбрах те ли и сега преди 1 месец
участието на партиите в изборите е за да лапнат субсидийката и някой и друг келепир, а не от загриженост за избирателите и татковината ...
154
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много е изплискал за съжаление този Слави.Болезнено обидчив, крие се там из пернишките села, предлагаше мога неадекватни хора за различни постове. Да ни ги припомняме пак.Дали има зависимости от олигарси или не - не знам, дано да няма и да е честен.Но за политик грам не става - и го доказа вече хиляда пъти