Явор Гечев: 250 млн. са отпуснати по Плана за устойчивост

Заложени са решения за иновации
9 дек 2022 19:52, Росен Стойчев
6
Явор Гечев:  250 млн. са отпуснати по Плана за устойчивост
Снимка: БГНЕС

250 милиона евро са отпуснати по Плана за възстановяване и устойчивост, като в него са заложени специфични мерки по отношение на иновации и енергийна ефективност. Това заяви в Русе служебният министърът на земеделието Явор Гечев, съобщи БНТ.

Той присъства на откриването на международното изложение на местни продукти. Министър Гечев добави, че за първи път от много години насам се е работило по подадените проекти през същата година, като са обработени над 4000 проекта.

"След Нова година министерството се изнася буквално от министерството и тръгваме на информационни кампании навсякъде, за да може да се разберат всичките инструменти.

Още по темата
В новия програмен период проектите са много повече. И се надявам фермерите да възприемат и да разберат новите неща. Те не са лесни - европейската политика, тя е вече много по-зелена. Ако дотук си вземал някакви пари и си свикнал по този начин да ги взимаш, този път, за да се постигнат всичките нива на финансиране, трябва доста повече екология - едно от нещата, които правят земеделските производители и тя вече не е доброволна", обясни още служебният министър на земеделието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не се надявам боря се сам. Имам 20 крави 10 телета 17 прасета 20 кокошки 20 заека. Когато кандидатствах за субсидии само дето не ми искаха кръщелното на роителите ми. Теглих им една тънка дълга и не се занимавам с щуротии. Гледам си животинките и те ми се отплащат. Кравите с мляко кокошките с яйца прасетата телетата и зайците с месо. Правя си пачките и без *** помощи. Да не би баща ми да е гледал животните с *** помощи?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре някой тлуп като този ще вземат парите после всички ние ще ги връщаме, като иска пари да тегли кредит от банка той не всички да опъваме заради него.
2
0
 
1
 
! Отговори
Тези стотинки преди 1 година
подаяния за подарените оръжия на Укрия ли са,пр0дажници?!?
1
0
 
2
 
! Отговори
да бе преди 1 година
ех тия иновации бееее :) киро въведе тая дума и стана модерна , даже министерство направи .