Явор Гечев: 250 млн. са отпуснати по Плана за устойчивост

Заложени са решения за иновации
9 дек 2022 19:52, Росен Стойчев
6
Явор Гечев:  250 млн. са отпуснати по Плана за устойчивост
Снимка: БГНЕС

250 милиона евро са отпуснати по Плана за възстановяване и устойчивост, като в него са заложени специфични мерки по отношение на иновации и енергийна ефективност. Това заяви в Русе служебният министърът на земеделието Явор Гечев, съобщи БНТ.

Той присъства на откриването на международното изложение на местни продукти. Министър Гечев добави, че за първи път от много години насам се е работило по подадените проекти през същата година, като са обработени над 4000 проекта.

"След Нова година министерството се изнася буквално от министерството и тръгваме на информационни кампании навсякъде, за да може да се разберат всичките инструменти.

Още по темата
В новия програмен период проектите са много повече. И се надявам фермерите да възприемат и да разберат новите неща. Те не са лесни - европейската политика, тя е вече много по-зелена. Ако дотук си вземал някакви пари и си свикнал по този начин да ги взимаш, този път, за да се постигнат всичките нива на финансиране, трябва доста повече екология - едно от нещата, които правят земеделските производители и тя вече не е доброволна", обясни още служебният министър на земеделието.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.