Работодателите оспорват решението за минималната заплата

Това обяви Васил Велев
Обновена: 2 фев 2023 15:08 | 2 фев 2023 15:00, Росен Стойчев
64
Работодателите оспорват решението за минималната заплата
Снимка: БГНЕС

Решението на Народното събрание за минималната работна заплата ще бъде оспорено пред Европейската комисия и Международната организация на труда.

Още по темата
Това съобщи във Варна председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев, съобщи БНТ.

Той твърди, че решението на парламента противоречи на европейската директива за нормални работни заплати.

Парламентът иззе функциите на Тристранния съвет и правителството, каза Васил Велев. За нас правилното решение е минималната работна заплата да бъде различна за различни икономически дейности. За някои от тях тя може да бъде и по-висока от фиксирания размер в момента, за други следва да бъде такава, каквато се договорят социалните партньори, каза председателят на АИКБ.

Винаги сме казвали, че не желаем хората в България да получават минимални работни заплати. Те следва да са временен инструмент за хора, които нямат квалификация или са в процес на преквалификация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Никой преди 1 година
Няма да спрат да реват и собственик на магазин няма да спре да говори че ще фалира защото ттябва да даде със 100-200 лева повече на тия женички вътре който се трепят от работа...м...*** ви *** ***
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алчни до безобразие работодатели, 33 години използват най-евтината работна ръка в Европа и пак недоволни...Неналапахте ли се вече??? Данъци укривате, засрамете се малко...Едва ли има работодател в Балгария, който да не укрива доходи и да плаща реалните данъци...Искате да научите работниците ви да ни ядат ли??? Или да изгоните от България и малкото останали българи в работоспособна възраст???
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докога ще занимавате хората с постоянните вопли на това същество?Втората година на майчинството му беше криво,болничните му бяха криви,класът за прослужено време му беше крив,сега и минималното заплащане на неговите роби му е криво,абе пръъч комунистически никой не си тръгнал от този свят с торба жълтици,всеки си отива както майка го е родила,ти също!
40
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велев се оплаква на Европейския съюз: Алчните българи ни искат по 350 евро заплата. ..........Европейския съюз: Седмична ли?............Велев: Месечна..........Европейският съюз: Хахахах, вие се шегувате, робовладелецо!
39
0
 
8
 
! Отговори
Лош преди 1 година
"Другаря"Велев що не мине на минималната пък да ни даде неговата,а?!
38
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
Не е проблем работодателите , пак да плащат по-ниски заплати , защото няма санкции за неспазване на Закона за МРЗ!...."ПОЧАСОВОТО ЗАПЛАЩАНЕ"---изобщо не гарантира "редовна заплата" !
37
1
 
8
 
! Отговори
Сссz преди 1 година
***. Мръсни. Докога. Ще. Унижсвате. Обикновенния. Беден. Народ,. Идаго. Изрязвате още. От. Зародиш чашата. Прелива. Внимавайте. С. Картинката. Палави. КАЛАШНИЛ,!!!!!
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поздрав за другаря Велев-Комунистите родината изграждат(разграждат)комсомолците със тях строят(крадат)
35
1
 
24
 
! Отговори
Работник преди 1 година
Не стига , че ще е евентуално чак от догодина Ами и ще я оспорват.тодотогава сиренето ще стане 70 лева и ще мога да си купя цял килограм повече .
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много ви моля,недейте нарича това очилато,крадливо,червено нещо"работодател"по тоя начин обиждате хората които осигуряват препитание на доста Българи!
33
1
 
30
 
! Отговори
Тея па преди 1 година
Закон не може да се оспорва от частни лица вееее
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работонаемателите извършват "Гладомор" в България и трябва да бъдат осъдени за този геноцид на българския народ. Техни съучастници в "Гладомора", са десните либертариански политици, депутати и непеота. Те искат да запазим бедността като конкурентно предимство в Европейския съюз и най-ниските данъци за богатите. "Гладоморът" над пенсионери и работници е умишлен и псевдонаучно поддържан от техни експерти лобисти, които са добре платени да се поддържа бедността в България и богатството на картела.
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо го няма моя коментар! СЕГА с две думи Комунист кръв повръща пари не връща!!ЧЕРВЕНИТЕ КАПИТАЛИСТИ ИСКАТ ДА НЕ ПЛАЩАТ!СЛУЧАЙНО ЛИ Е ЕДИН ОТ 3000БОГАТАШИ В СВЕТА ДА Е ДОМУСЧИЕВдо две минути ще го изтрият
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех тия евро-бюрократи,да развалят те рахътлъка на индивиди като Велев и сие,да доят без пари людете си,ама това на нищо не прилича.
29
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не я нацели човек тая червена отRепка между очилцата?
28
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревът на това същество Велев е направо музика за моите уши.
27
0
 
13
 
! Отговори
До36 преди 1 година
Съгласен съм,не само в Унгария ами и в още доста страни в Европа МРЗ е по голяма от 50 процента от средната,но въпреки това всички вземат за база предходната година а не настоящата.
26
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Велев иска минимална заплата по икономически дейности. Не разбирам къде му е проблема? Има една обща за всички базова минимална заплата и нищо не пречи Велев да договаря минимална заплата по икономически дейности, които не може да са под базовата минимална заплата.
25
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Работодателите (тоест, бивши чейчаджии, далавераджии незаконно забогатели и тарикати налапали се около прехода) ще оспорват решението за минималната заплата, докато не докарат нещата до там, че работниците (робите) им да започнат да им плащат, за да им работят. Но като ги знам колко са нагли и безскрупулни, подозирам, че и тогава няма да са доволни. Тогава ще протестират, че робите им плащат малко и ще искат повече.
24
1
 
17
 
! Отговори
До31 преди 1 година
Няма как да знаеш на първи януари 2024 година,каква ще е средната заплата през 2024,именно затова се взема за база предходната година!