Записите не са правени от Радостин Василев

Обяснение от Петьо Блъсков и Мария Пиргова
30 май 2023 06:40, Росен Стойчев
117
Записите не са правени от Радостин Василев

"Това се случва за първи път в практиката. Думите на президента са справедливи, но прекалено силни, защото партиите ще решат дали този мандат ще се оползотвори.

Още по темата
Не бива да се предпоставят някакви решения. Разбира се, нашето общество е доста потресено от излезлите записи. Трябва да оставим партиите да си вършат работата", каза политологът доц. Мария Пиргова в студиото на Bulgaria ON AIR.

Тя смята, че Кирил Петков и Асен Василев се опитват да пренебрегнат институциите и да се поставят над всички.

"Те дори продължават да не знаят къде живеят. Ние българите сме равни, опиташ ли се да се поставиш над някого, че всичко знаеш и всичко можеш - ти не успяваш. Интересно е какво ще стане в ПГ на "Продължаваме промяната". Възможно е да се разчита повече на "Демократична България", защото разговорът на "момчетата" беше по детски, казвайки стотици пъти "Никога". Това е детска фраза, в политиката тя не върви", допълни доц. Пиргова.

Според журналиста Петьо Блъсков президентът Румен Радев по непочтен начин е използвал дадено от му от Конституцията право за връчване на мандата.

"С изказването си да си напише червени точки пред публиката, какъв е този коментар? Ако приключиш с процедурата "Връчване на мандат" и след това пред медии, или другаде, публично направи този коментар - добре, но да използва процедурата, за да си пише червени точки, това не е почтено", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Журналистът смята, че записите не са направени от Радостин Василев.

"Най-малко мен може да ме сметнат за защитник на Кирил Петков и Асен Василев, но в случая става въпрос за технологията на този запис. Той е много просто направен - в държавата има политически наблюдатели, те са разбрали, че има такова заседание на Националния съвет на "Продължаваме промяната", направили са записа. След това като са видели, че вътре има неща за този или онзи - са консултирали събитията. Те са длъжни да уведомят трима души в държавата за събития. Това са президентът, премиерът и председателят на НС", поясни Петьо Блъсков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
село преди 10 месеца
Добре де,КОЙ ЛЮБИТЬ,МАТУШКА,ДА ОДЯТ НА ФРОНТЕ!!!НА МЯСТО,ДА ЛЕЖАТЬ НА АМБРАЗУРАТА.ЗАЧЕМ,БДИГАТ ВРЯВА,ОТ ДАЛЕЧ.
91
0
 
0
 
! Отговори
114 коментара преди 10 месеца
в наличност 73, админа, спиш ли добре като осигуряваш свободата на словото в България, блокирате и триете всичко което не ви отърва, позволено е само да се плюе против русия и хората борещи се против задкулисието, иначе ми говорите за демокрация и свобода на словото, смешници жал ки. може пак да го изтриеш.
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Записите са това което всеки ден си го мислим и коментираме Истината боли за някой участници в Българската действителност за това крещят неистово ППДБ рабутаха гнездото на осите и сега да се приготвят за жилото но то ще жили всички нас
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
От ДС са направени записите А Радостинчо е внедрен за да бъде използван когато е необходимо така действа задкулисието България е превзета и окупирана а марионетките си изпълняват задълженията да унищожат Ппдб защото им пречат да ни владеят
88
0
 
4
 
! Отговори
юлиян преди 10 месеца
Има ли значение от кого са правени записите.Важното е,че са автентични.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До хм Недей да спориш с този платен едеот!Безсмислено е!Тия са бетер русофили!
86
1
 
3
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
До До 87 хмИ с кой модел да бъде сменен? С моделът ПП ли? И той с какво се различава от модела ГЕРБ? Че са по-красиви ли? Защото на всички стаа ясно, че не са по-умни. За по-почтени да не говорим. Нали нямаше да правят правителство с ГЕРБ? Сега им лижат зад*ците, след като им набиха канчетата на Козяк.
85
2
 
0
 
! Отговори
До 87 хм преди 10 месеца
А аз пък разбирам, че в България и малко умните като теб все пак изпитват радост, което означава, че все пак има "радост" в държавата ? Ако имаше способността да РАЗСЪЖДАВАШ би разбрал, че ПП са единствените които искат моделът "ГЕРБ" да бъде сменен и всеки да си получи заслуженото за действията си, при нови избори малоумието на герберугите е болшинство и моделът ще продължи !
84
5
 
7
 
! Отговори
хм преди 10 месеца
Най-гнусното в случая е, че ПП нахлуха в политиката с тезата, че са за ПРОМЯНА на всичко гнило. Оказа се, че всичко е било просто фрази, които е трябвало да чуе електората, за да им се върже на приказките и да ги избере. Те по никакъв начин не се отличават от ГЕРБ, дори са по-зле. Бойко поне всички го знаят що за стока е и не се крие, а тези сложиха една лъскава фасада,едни прекрасни приказки, а се оказаха още по-гнили от онези, които щяха да сменят.Радвам се, че ги надушвам рано, подобни мишки.
83
4
 
7
 
! Отговори
До анонимен 81 преди 10 месеца
ВИЖ КАКВО БОЛШЕВИКО ПРОТИВЕН АЙДЕ ДА МИ ОБЯСНИШ, ЗАЩО СИРИЙЦИ ИРАКЧАНИ АФГАНЦИ И ДРУГИ ТАМ КАКВИТО ИСКАШ ИЗМИСЛИ НЕ БЯГАТ КЪМ "ДОБРАТА" РУСИЯ А БЯГАТ КЪМ "ЛОШИТЕ" ЕС И САЩ ? Знаеш ли миналата година колко ИРАКЧАНИ са влезли в САЩ въпреки големият преход по въздух или вода и нито един не влязал в "добрата" и "демократична" Русия ?
82
0
 
1
 
! Отговори
Охххх преди 10 месеца
До до До Анонимен 81"че са били диктатури(с нищо не могат да обяснят какво го засяга тях)" Как с нищо не могат да обяснят бе??? Последното нещо което искаш е смахнат диктатор с ядрено оръжие в ръцете. Повярвай ми!
81
1
 
3
 
! Отговори
До до До Анонимен 65 преди 10 месеца
Айде да сме по-загрижени за нашата си кочинка...
80
4
 
3
 
! Отговори
до До Анонимен 65 преди 10 месеца
Възмущаваш се от двойният стандарт,където са облагодетелствани руснаците,което е ясен знак,че си "демократ" и си "американец".Защо не се възмущаваш на войните,които са водили и водят твоите любимци?Как не се възмущаваш на разрушаването на страни като Ирак,Либия,Афганистан,Сирия с единственото "оправдание",че са били диктатури(с нищо не могат да обяснят какво го засяга тях),а със сигурност си станал "украинец" и се възмущаваш на "агресията".На това му се вика ДВОЕН СТАНДАРТ...
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Записвайте ги тайно и в тоалетната даже.
78
1
 
3
 
! Отговори
баси мизерията преди 10 месеца
Язък че не съм млад да изчезна за отрицателно време!Ама всеки с късмета си!
77
3
 
4
 
! Отговори
Анани преди 10 месеца
Всички изказвания от продължаваме промяната консултирани ли са с посолството?
76
2
 
4
 
! Отговори
Привилгированите преди 10 месеца
некадърни негодяи,наричащи се "политическа класа",отвратиха народа с жалките си действия.Кажете ми,освен обогатяването си по всякакъв начин-заплати,бонуси,коли офиси и жилища,прислуга,охрана,шофьори,луксозен живот,какво нещо свестно са направили за народа,че аз(може би защото съм глупав) не мога да се сетя?Те са врагове на народа.Ами да молим САЩ да ни приемат за 51 щат,няма да трябва посолството им да държи на каишка нашите умници,а и ще сме управлявани по-добре.Както със СССР по соца.
75
2
 
21
 
! Отговори
Joan преди 10 месеца
Искам да чуем записи и от вътрешнопартийните дискусии на другите партии и да направим съпоставка - кой кого ругае, с кого заговорничи, как се пазари, кое разузнаване стои зад гърба му и т.н. Може да чуем по-пикантни неща.
74
3
 
0
 
! Отговори
До хлабав преди 10 месеца
Доста си хлабав в кръста.
73
6
 
16
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 10 месеца
Много се преекспонира всичко с цел лична облага. На всички политици им е по-лесно да цапат другите вместо да градят. Много би ми било любопитно да чуя записи от срещите на някоя друга партия. Сигурен съм че и там се говорят неща, които са си само за пред тях и не са за пред всяко ухо. Боко преди тия неща директно от джипката ги говореше и взимаше подобни решения сам.