Ваня Григорова: Идва края на управлението на десните партии в София

Тя не се припознава като млада социалистка, а като представител на социалните каузи
23 сеп 2023 11:47, Нели Христова
101
Ваня Григорова: Идва края на управлението на десните партии в София
Снимка: БГНЕС

Десните, които управляват столицата през последните 34 години, трябва да знаят, че и на това ще дойде краят и защо не сега. Това заяви пред БНТ Ваня Григорова - кандидат за кмет на София от БСП.

"След два дни стават 91 години, откакто София е спечелена от Работническата партия. Тя взима мнозинство в Общинския съвет и тогава съветниците избират кмета. Междувременно обаче се взимат крути мерки за това кметът да не бъде ляв и голяма част от вече избраните общински съветници са обвинени в противодържавна дейност и те не стават общински съветници", каза Ваня Григорова.

Тя заяви, че с този исторически паралел иска да покаже, че не се припознава толкова като млада социалистка, а по-скоро като представител на социалните каузи, на работническото движение и работническите интереси.

"Работническата партия е лявата партия тогава. Правим паралел с историята, защото е добре да я познаваме и да черпим поуките от нея".

Ваня Григорова е на мнение, че нерешаването на проблема с недостига на места в детските градини в София е с ясна цел - децата да се пренасочват към частни детски градини.

"Фактът, че вече 18 години Столична община не може или не иска да компенсира недостига на места в детските градини сочи за това, че вероятно това е изгодно и се прави целенасочено, за да се насочват децата към частни детски градини."

"Необратима за съжаление през следващите 8 години е концесията на "Софийска вода". В София водата идва гравитачно и тук тя трябва да бъде много евтина, а това не е така."

"Когато моите опоненти няма какво да предложат за бъдещето, нормално е да се зарият в миналото и да водят война с паметници, улици и исторически дати", каза още Ваня Григорова.


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мрази преди 2 месеца
Ваня да каже с какви пари дъщеря й учи архитектура в Италия?
84
1
 
1
 
! Отговори
Лекар ихтиманец преди 2 месеца
София не е този хубав град, в който съм учил. Като унищожиха ТКЗС-тата, всичките ннннегодници се заселиха в нея.
83
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За София трябва десен фашист да ги управлява. Десните фашисти най-добре ги крадат и бият.
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Браво на Ванчето, много ще я плюят , Терзанко се отказа от майка и баща.
81
5
 
3
 
! Отговори
Dff преди 2 месеца
Вече мразя и Герб, а за ПП ДБ да не говорим. Но тази е взела от на клоуна белото май.
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
вярно е че не е млада социалистка а стара такава.
79
6
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 месеца
Ваня, Ваня,Вижда се, че Ти се иска да се завърнеш там, откъдето си започнала - в училище (чистачка). С мисъл да вземеш всичко от богатите и да дадеш на бедните!? Твоето мото е "София е за българските граждани, но не и за туристите - чужденци", което е обърканата Ти представа за бъдещ пост ( дано не успееш) на кмет. За Ваня всичко лошо е от преди 33г., разбирай че тогава е била на 6 годинки!???. Не става и за синдикалист. Показателно е интервюто и на 29.06.2022г. - не знае професиите в България.
78
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ХОРА БДЕТЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ КРАДЦИ КАКВО НАПРАВИХА 1995/1997Г- ВЗЕХА ЕДИН НИКОМУ НЕИЗВЕСТЕН МЛАД ЧОВЕК- ВИДЕНОВ- ОБРАХА ДЪРЖАВАТА, ОБРАХА СПЕСТЯВАНИЯТА КАТО ДОПУСНАХА НАД 200 ФИНАНСОВИ ПИРАМИДИ, ФАЛИРАХА И БАНКИ- ОБРАХА НАРОДА СИ, СЪЗДАДОХА ОЛИГАРСИТЕ И ДЪРПАТ РАЗВИТИЕТО НА ДЪРЖАВАТА. А ВСИЧКИ НИЕ БЯХМЕ С 3/5 ДЛ ЗАПЛАТА ИМАШЕ МНОГО КОИТО УМИРАХА ОТ ГЛАД ПО УЛИЦИТЕ- НАМЕРИ С ГУГЪЛ КАКВО ЗАКЛЮЧАВАТ МЕДИЦИТЕ ИЗВЪРШИЛИ АУТОПСИЯ- НЕ ПОЕМАЛИ ХРАНА ОТ 10 ДЕНА- А ПОСЛЕ ИМАШЕ ВИДЕНОВА ЗИМА.
77
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваня вижда София като социална организация, която ще раздава...докато стигне дъното, а то ще стане много скоро. Кой ще гради, създава, намира парите, още незнае и не я интересува.
76
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваня Григорова, като една партизанка, се втурна ентусиазирано в битката за София. Йотова я нарече "борец". Борец от същия сектор е и ДС принца Васил Терзиев с прякора Васко Ухото. Вероятно Григорова бе вкарана, за да обере част от гласовете и да ги даде на Терзиев. Като за награда получи висок пост. От участието й в сутрешното ток шоу на Любенов научихме, че тя ще представлява всички работници /без значение на коя политическа сила симпатизират/, а си мислехме досега, че представлява синдикатите.
75
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
интересно, дали даскалицата по русски язик е дясна или тиквата е десен?
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ваня Григорова първо трябва да си обясни що е елитно училище. Неможе да няма елитни училища, кокто тя смята. Винаги ще има някъде по-качествено преподаване, повече отлични ученици, по-добра материална база, дали от дарения, или от добро стопанисване...Не са всички еднакви, кокто бе стремежът при комунизма, но всъщност, някои бяха по-"еднакви".
73
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лявото превзема цяла Европа...
72
4
 
2
 
! Отговори
Септемвриец Никодим преди 2 месеца
Точно преди 100 години хората са си представяли нещо съвсем друго, когато са решили да вдигат въстание, подмамени от разни бъбривци и фантазьори.
71
3
 
8
 
! Отговори
икономист преди 2 месеца
Партията, която я подкрепя не става за нищо, но Ваня е свестен човек. Въпреки, че съм чувал от нея и много дясно говорене, което донякъде противоречи на изразеното намерение за соц. политики.Не забравяйте, че изборите за кмет са мажоритарни, и кметовете много често след като бъдат избрани, се разграничават от партията, която ги е предложила. Така, че БСП до никакви пари няма да се докопат, ако Ваня не им го позволи. А трябва и общинският съвет да участва, който няма как да бъде овладян от БСП..
70
14
 
12
 
! Отговори
Мартина преди 2 месеца
Единствения читав кандидат
69
10
 
13
 
! Отговори
Чит преди 2 месеца
Обективно погледнато единственият читав кандидат за каквото и да е в тази разтурена дори откъм стремеж към прозрачност,яснота и справедливост държава,от години.Не,че ще направи нещо - няма,няма да и го позволят.
68
7
 
10
 
! Отговори
Не допускайте... преди 2 месеца
....червените бандюги до бюджета на СОФИЯ---горчиво ще съжалявате. Както днес съжалявате за избора на РУНДЮ!!!
67
4
 
14
 
! Отговори
До днес... преди 2 месеца
...Бкп/БСП---НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА СТОЛИЦАТА!ЕДИНСТВЕНО, КРАЖБИ, ДАЛАВЕРИ И ЯКО ПЪЛНЕНЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЙНИ ГУШИ!
66
9
 
12
 
! Отговори
оффф преди 2 месеца
Ваня Григорова ---поредната пр..ъ дла, алчна за пари. Куха лейка... Продажна комунистка, коят0 иска да стане капиталистка