Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат

Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки, обясни той
4 окт 2023 11:28, Нели Христова
242
Денков: Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат
Снимка: БГНЕС

Има пълно съгласие, че трябва да се подготви енергийна стратегия, предложи се и индустриална стратегия. Ултиматуми от магистралите с нищо не помагат. Разумът изисква да бъдат освободени критичните точки и да започнем разговори по същество.

Това заяви на брифинг в Министерски съвет премиерът акад. Николай Денков след среща с работодателските организации.

Имахме ползотворна среща с национално представените работодателски организации, съобщи в началото Денков, като отбеляза, че основната критика от страна на бизнеса е, че комуникацията не е добра.

"С днешната среща успяхме да се фокусираме върху това, което предстои. Има пълно съгласие за нуждата от изготвяне на енергийна стратегия, колегите предложиха да има и индустриална стратегия, за да се види как ще се развият и индустриалните производства", каза още Денков.

Председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов коментира, че заключенията от споразумението в голяма част са приемливи.

Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, отбеляза, че социалният диалог трябва да се укрепи и развие. "Индустриалните отношения в Европа имат добър модел, който трябва да се следи. Трябва тристранният диалог да се укрепи и развие", отбеляза той.

Велев съобщи, че се рестартира процеса за набиране на инвестиционни намерения. „До 6 ноември следва нов период, в който предприятията от страната, а защо не и от чужбина, могат да заявят инвестиционен интерес“, каза Велев и апелираме към активност предприятията в страната.

Относно работната ръка, на срещата в МС страните са се съгласили, че България има "средносрочно и дългосрочно огромен недостиг на човешки ресурси". "Затова е добре, човешките ресурси да бъдат интегрирани в съществуващи и нови предприятия, които ще бъдат изградени“, каза още Васил Велев, визирайки въглищните региони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денков! Ти си пътник! Подавайноставкани БЯГАЙ, че не се трае грозната ти мусура на телевизора.
192
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
вече сте подписали заличаването на ТЕЦ-овете...не лъжете!
191
1
 
3
 
! Отговори
а така преди 6 месеца
макеняй всичко - за ко с тез Тецове. Трябва да сме еко и зелено ориентирани.... пък ако ще да мрем.
190
4
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
КОЛКОТО И ДА РЕВЕТЕ--- ПРИМИТИ ВИ ТЕ НЯМАТ БЪДЕЩЕ!!!!!КИМУРА ВЕЧЕ УМИРА!!!!
189
6
 
1
 
! Отговори
ОТЛИЧНО ДЕНКОВ преди 6 месеца
БРАВО НА ТЕБ И ПЕЕВСКИ!БЪЛГАРИТЕ ИМАТ НУЖДА ОТ УМНИ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ДЪРЖАВНИЦИ, А НЕ ОТ ПРОСТАЦИ И НЕКАДЪРНИ НЕГОДНИЦИ С ГОЛЕМИ УСТА И ДЕБЕЛИ ГЗОВЕ
188
1
 
6
 
! Отговори
Точно Казано преди 6 месеца
Ние затворихме всички производствени мощности тия от Брюксел продължават да ни унижават...Имаме 10 ТЕЦ-а и нито едно сериозно предприятие а тия лицемери само повтарят "Затваряй, мама ви Българска" Накрая ще живуркаме в резервати с помощи от Брюксел докато ЛГБТ-*** и тъмноКафевиАфро-Европейци ни завземат! До там ни докара управлението на псевдоДемократите от ГЕРБ,ДБППЛГБТ++
187
0
 
4
 
! Отговори
АнтиЛГБТнатовец преди 6 месеца
ДенкОФФ и пасминатаЛГБТпродажници от ГРОБ-Да,Хамерика и Подмяната приемат ултиматъм само от Урсулите и Послоството. Ние крадем и изпълняваме всяка Брюкселска прищявка а те не ни закачат - това е сделката на бандатаНационални Предатели!!! Съсела ДенкОФФ е само една безгръбначна маша на Пеевски-Доган! Даваме и даряваме всичко, приемаме всичко, затваряме всичко само и само НеоЛибералната върхушка да продължава да краде!
186
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Затваряй! Закривай!
185
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тия станаха за смях и за резил.Шиши ги върти на шиш.Меди вечер прави оперативките, сутрин Шиши се изказва, а Карадайъ мълчи като бит съединител.
184
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Рептиля прави това което може - плямпа неразбираеми тъпни на евро - атлантическо наречие. Евро ценности, устойчиво развитие , въглеродни отпечатъци и дъра - бъра.Хората искат конкретни мерки. Долу и оставка!
183
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Академичето взе да гълта вода - седи си скрит, а протестиращите преговарят с ДПС и ГЕРБ, даже не говорят с ПеПеДеБеЛГБТ+... а те се молят на медиите да дадат някое инервю, че да не си личи, че са кукли на конци
182
1
 
7
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
Президента Радев НЕ подкрепи АКАДЕМИК Денков , не е ли време да си подаде Оставка ?Само Пеевски му дава Инструкции какво да говори .
181
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БРАВО ДЕНКОВ, МАЧКАЙ МУТРАТА И НЕГОВИТЕ ЛАКЕИ!
180
1
 
7
 
! Отговори
Особняк преди 6 месеца
Какви вредни емисий ги гонят тез умни политици.В Украйна е такова природно бедствие на замърсяване те тръгнали за три комина , че пушели.Смях но са повече вече от трима *** дето слушат Пеевски заради милиард и осемстотин милиона.
179
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БЕЗ ВРЪЗКА С ТЕМАТА ТУК ЕДИН ПОДРИВЧИК ПЛЯСКА РУСКА ПРОТИВОДЪРЖАВНА ПРОПАГАНДА. ЧЕ ТРИЕШ ЛИ, ИЛИ ДА СЪОБЩАВАМ? ПРИГОТВЯЙТЕ ДВАМАТА ПИБЖАМИТЕ И ВАЗЕЛИНА!
178
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руските въздушно-космически сили унищожиха командния пункт на киевският наркокартел в село Александро-Калиново. Кадрите от мястото на удара показват кратер, останал след взрива в бункера, който Зеленски посети наскоро. Съобщава се, че под развалините са погребани до 50 зомбакнацистишена, включително офицери. Ранените са откарани спешно на полското летище Жешов.
177
0
 
13
 
! Отговори
2 преди 6 месеца
може да произвежда повече на ден от Запада, въпреки санкциите. "Президентът Путин се надява, че политическата подкрепа за Украйна ще продължи да намалява. А подкрепата се руши!", истеризират авторите на статията. Като пример дават Полша, с която все още има спорове за зърно. От самото начало Унгария не подкрепя особено Киев. В Словакия "проруският" политик Фицо спечели изборите и дори в САЩ има заплаха от промяна на курса от подкрепа на Украйна. Все повече държави декларират необходимостта от преговори.
176
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 6 месеца
Bild панически пише за "големия провал" на Запада в Украйна. Рупорът на германската пропаганда пише в агония, че "всичко е загубено". В Украйна цари отчаяние, ситуацията е критична, на Запад са готови за преговори. "Най-голямата опасност е умората от военния конфликт.В същото време е абсолютно очевидно: ситуацията за Украйна стана не по-малко, а дори по-заплашителна! Контраофанзивата върви по-малко успешно, отколкото биха искали украинците и Западът. Броят на жертвите е изключително голям", пише вестникът. Няма оръжейна подкрепа от Запада в необходимия обем, а Русия може да произвежда повече н
175
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Заловен е един от диверсантите, които се опитаха да нападнат Крим. По време на разпит той разкри целите на диверсионна група, която се опита да влезе в Крим през нощта с моторна лодка и три джета. Затворникът заявил, че диверсантите трябвало да правят сценични снимки и видео на фона на украинското знаме, което носели със себе си. По-рано МО съобщи, че е спряло опит за проникване в Крим на десантна група на киевският наркокартел на път към нос Тарханкут.
174
0
 
7
 
! Отговори
ПИСНА МИ ЦЕНИТЕ ДА преди 6 месеца
РАСТАТ...