Радев на Шипка: Благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството

Днес е ден за единение, каза президентът
520
Радев на Шипка: Благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

Президентът Румен Радев благодари на събралите се българи на връх Шипка за тържествата по повод 3 март.

„Горд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка в деня на националния ни празник. Тук, на увенчания с вечна слава връх, подвидът на нашите опълченци застанали рамо до рамо с войните от армията на руския император отвори пътя за свободата на България и тук пред очите на целия свят с камък и кръв беше предначертано нашето бъдеще“, каза президентът.

Още по темата

„Днес сме тук, за да заявим, че трети март не ознаменува само победата на бойното поле и не е само датата на един договор, а 3 март излиза извън далеч рамките  на коректните събития и е много повече от един исторически триумф. Трябва да знаем, че 3 март е нашата памет и почит към саможертвата на поколения българи, съхранили искрата на надеждата и борбата в дългата зима на робството. 3 март е нашият национален идел за свободна и обединена европейска България, 3 март е нашето бъдеще като народ с достойнство и стремеж към напредък и заради това не помним година, в която подножието на този връх да не се е изпълнило с много признателни хора“,посочи Радев.

„Днес е ден за национално единение, но и тази година няма да скрием е по - различна от другите и заради това съм тук, за да ви благодаря, че обединени опазихте националния ни празник от посегателството. Светлината на чистите ви помисли разпръсна лепкавата политическа мъгла. Проповедниците на нихилизма и разделението отстъпиха пред силата на 3 март не от съвест и уважение към нашата история, а благодарение на вас, на вашата категорична решителност. Няма да предадем заветите на своите предци и ще продължим да отстояваме суверенитетът и достойнството на нашето отечество“, обърна се президентът към множеството. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: ШипкаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
2
 
! Отговори
Тоя не съм го преди 1 месец
Избирал
368
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На 3 март 1918 г. Русия капитулира пред Четворния съюз ( България, Германия,Австро-Унгария и Турция). Подписва се мирен договор благодарение на който се създават независимите държави Полша, Финландия, Украйна. Що няма паметник на българския цар в тия държави?
367
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Трети мандат за Президента Радев! Не за друго, но безсилният 6eсен вой на про'даж'ните европеиди е музика за ушите!
366
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е руски т ро л на всеки празник хули с омраза и разделя обществото на негови и чужди
365
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев обича руските знамена изпълнен с любов към Русия декламира на Шипка против българското законо избрано правителство защото не се подчинява на кремъл
364
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 378 Даже в Уикипедията пише,че Русия е имала проблеми с другите,защото другите не са искали силна държава на Балканите.Австро-Унгария толкова е била ядосана,че нахъсва сърбите срещу нас и когато ги побеждаваме ни признават.Ти чети!
363
6
 
5
 
! Отговори
До 377 преди 1 месец
Прочети да видиш благодарение на кого Македония е отделна държава и после пиши кой е против силна балканска държава. Иначе като че половината знамена на Шипка са руски и ставам от хората ЗА смяна на националния празник
362
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доста неблагодарни българи има - само се чудят как да умаловажат освобождението ни от Русия! Проблема както обикновено не е на бойното поле - там Русия се е справила чудесно..., а в западняците ,който ги е страх от силна България , обичаща и благодарна на Русия....Много ги е яд ,че балканите може да са силни и независими! Лицемерни англосаксонски задни части!
361
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лицата псуващи Русия , баш на тази дата са членове на ППДБ, което показва , че където бъде видян всеки от ППДБ трябва да бъде бит и е. Ан!
360
8
 
14
 
! Отговори
Ново време преди 1 месец
Тълпа промити мозъци веещи повече руски отколкото български знамена на Шипка. Подобна тълпа като македонската, която вее сръбски знамена без да мисли за бъдещето. Надявам се, че бъдещето на България ще е в Европа а не в Азия.
359
10
 
15
 
! Отговори
Сохо преди 1 месец
Добре че е Радев, иначе просожниците от ППДБ отдавна да са ни превърнали в 54 щат (53 щат е Косово, за тези които се чудят). Надявам се, че няма да успеят, макар че упорито се опитват да пренапишат историята, кокто Татаренко беше инструктиран наскоро в УСА ......
358
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога ще ни освободиш от присъствието си Радев
357
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руския император не ли много найвно да вярваме че са ни освободили защото много обичат България Днес отдавам почит на всички Български герой който си дадоха живота и се бориха 500 години за нашата свобода националност и християнство благодарение на тях я има България
356
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев е срам и позор за България
355
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Руско-турската война от 18771878 г. е конфликт между Османската империя и КОАЛИЦИЯ (а не само Русия!), водена от Руската империя и включваща България(!!!), Румъния, Сърбия и Черна гора. Водена на Балканите и в Кавказ, тя води началото си от развиващия се Балкански Национализъм от 19 век.
354
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във фокуса на националния празник на България се поставя Русия освободителката а нашите български герой остават на заден план Затова за мен този празник не е национален щом не славим нашите истински български герой
353
5
 
10
 
! Отговори
Факти преди 1 месец
Великите сили и Русия са си "делкали" територията на Балканите както си исщат!
352
0
 
7
 
! Отговори
Г557дт преди 1 месец
Великите сили (Великобритания, Франция, Германската империя) не са доволни от Санстефанския договор, с който Руската империя разширява влиянието си на Балканите и Кавказ, на Берлинския конгрес искат ревизия, която ще бъде получена чрез Берлинския договор от 1878 г. На мирната конференция в Берлин през 1878 г. е решено Русия да признае независимостта на Румъния, да отстъпи териториите на Добруджа и делтата на река Дунав, включително пристанището Кюстенджа и малкия Змийски остров. Вместо това Русия пое южните бесарабски окръзи Кахул, Исмаил и Болград, които бяха присъединени отново към Молдова
351
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опълченците са основно бесарабски българи . 3 дружини дошли с руските войски. Е сега пък правнуците им се бият срещу руските войски в Украйна.
350
0
 
5
 
! Отговори
Мдааа преди 1 месец
С Берлинския договор, след Руско-Туслрската война, Румъния губи Южна Бесарабия, която е превзета от Русия, но получава Добруджа (която беше на България!!!)