Панчугов: ГЕРБ и Бойко Борисов са в по-изгодна позиция

ПП-ДБ и ГЕРБ се събудиха и осъзнаха, че нямат разбирателство
14

Днес започват преговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за ротацията на фона на разменени остри реплики между партньорите в управлението.

"Изведнъж се оказа, че по нито една от темите, които са обект на съвместно управление, ние очевидно нямаме разбирателство. Двете партии се събудиха миналата седмица и установиха, че те всъщност нямат споделени пространства на съгласие, няма основание за това управление и всъщност преговорите дори не са започнали. Как точно се управлява без двете основни формации да говорят помежду си в рамките на девет месеца, е най-съществената иновация", заяви политологът Христо Панчугов в студиото на предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

По негови думи ГЕРБ и Бойко Борисов са в по-изгодна позиция в момента.

"Те от враг номер 1 на българската държавност, не само бяха първа политическа сила няколко поредни избора в последните година и половина, но са и част от управлението. Отново са един от ключовите играчи в това дали ще има следващо управление или не", коментира Панчугов.

Той бе категоричен, че въпреки това нито една от политическите партии няма интерес да отиде на избори.

"Очевидно има други интереси. Все повече настроения има в ПП, които се питат защо вместо говорители да са те, все по-често говорител е Делян Пеевски, например. От друга страна имаме ГЕРБ, която няколко пъти спечели поредните избори и продължават да се чудят защо нямат достъп до властта", посочи политологът.

Вижте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Христо Панчугов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
нямат разбирателство кои да сложи ръка на парите за хемус за фонд земеделиеза енергетика и др ще се дърлят до последно ама няма да пуснат кокала това стеси избрали на изборите веселбата ще почне като излезем ние на свободния пазарза тока
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ако избори на герб му дават 24%на възраждане 20%а на ПП 7..8.%пп се издъниха яко с украинските фашисти ,подариха им на скоро 60милиона ,а на украинските тук в България 12милиона ,но иначе нвмяло пари за добавки по празниците ,долу ПП ,избори да ги изметем
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проблемът на българина е, че няма разпознавателни способности: Злият става добър, подкрепя тариката и лъжеца и в крайна сметка всичко му е наобратно. Обратни хора. Ботев го е прозрял преди 150 години, Алеко го е осмял...все тая.
9
5
 
4
 
! Отговори
Слепи ли сте преди 1 месец
Борисов поръчва убийства! Хвалите масов убиец!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов е масов убиец!
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този години наред,е на герберската ясла,затова ломоти по повод и без повод хвалебствия по техен адрес.Такива подмазвачи като този,ги мразя преди да съм ги видял.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Панчугов яко е лапал комунистическа "Панчуга" и затова се е увековечил с такава героисстично-партизанска фамилия
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква е тая реклама на ГЕРБ,бе Панчугов(егати фамилията)?Да не си скъсал джоба и се надяваш да ти го закърпят?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бате Бойко е най умния измежду всите Българе щот е ходил 2 години на пожарникарски лицей и го е завършил! Не случайно заради това е бил 14 г начело на някаква общност (няма се предвид някаква престъпна общност. Поизпрано е лицето)
3
6
 
6
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 1 месец
Докато боко е на свобода, никога няма да стане бяла нашата страна.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е тебе те знаем,че си гербав глашатай,не знам защо ти се иска мнението,като много добре го знаем.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много умен политолог.