Двама нови заместник-министри са назначени в МВнР

Това са Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева
12 апр 2024 21:24, Красимир Ангелов
16
Двама нови заместник-министри са назначени в МВнР
Невяна Митева. Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Димитър Главчев за заместник-министри в Министерството на външните работи са назначени Мария Ангелиева и полковник Невяна Митева.

Мария Ангелиева е юрист по образование. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание. В периода от юли 2014 г. до август 2020 г. е завеждащ консулската служба в българското посолство в Лондон.

От ноември 2020 г. до момента в същото посолство е заемала длъжността пълномощен министър в Службата по търговско-икономическите въпроси.

Полковник Невяна Митева отговаря за международните контакти в кабинета на началника на Генералния щаб на Българската армия в периода от 2007 г. до 2009 г. В Министерството на отбраната е била главен експерт в отдел „Двустранно сътрудничество и регионални инициативи“ в дирекция „Отбранителна политика“, а от 2017 г. до момента е полковник в дирекция „Социална политика“ и отговаря за изпълнението на националните и международни политики свързани с прилагането на дневен ред „Жени, мир и сигурност“ (WPS). Била е председател на Комитета на НАТО по равнопоставеността (NCGP) в периода 2015-2017 г.

От длъжността заместник-министър на външните работи са освободени Тихомир Стойчев и Елена Шекерлетова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Политика
Министър Коритарова назначи инж. Лиляна Петрова за началник на ДНСК
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Bg преди 2 седмици
Въпрос как може юрист, завеждащ консулска службада става заместник дирекор на МВР ??? Какво общо има такъв човек с МВР ??? Пак се започнаха гейските истории на герб и Лойко Чекмеджиев !!! Калинки на Тикводжан
15
1
 
3
 
! Отговори
Ангелина преди 2 седмици
"ПОЛК. НЕВЯНА МИТЕВА" Е ОТ ТЕЗИ ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ НА ГЕРБ И КОМПАНИЯ "МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ" - СЛЕД ,КАТО НЕ СТАНЕ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ ,МНОГО ЩЕ И "ОТИВА" ЕДНО "ПОСТЧЕ" НА "ВИСОКО МЯСТО" - ДВА ,ТРИ ........МЕСЕЦА..ЖАЛКИ ХОРА,БЛАГОДАРЕНИЕ ,НА КОИТО ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ,БОЙКО БОРИСОВ И КОМПАНИЯ УПРАВЛЯВАТ ,А НЕ СА КЪДЕТО ТРЯБВА..!
14
1
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 седмици
тя беше кандидат за вицепрезидент заедно с герджиков съпругът и е явор матевшеф на баретите кои я бута тази жена не седна на пар-ца-лите си
13
2
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 2 седмици
Аман от крадливи лапачи...!
12
3
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 седмици
До старата песен. А този отстраненият Тихомир Стойчев не беше ли един полицай бе, новият? Той какво общо има с външно министерство, та ми се правиш на интересен?
11
5
 
12
 
! Отговори
Старата песен преди 2 седмици
Нивянка има завършен ВИФ като образование. Полковник е толкова, колкото Лили Иванова ,нито пък е учила международни отношения и дипломация. ГЕРБ веднага се свърнаха към практиката си - помиярството и отрицателния подбор.Старата песен на нов глас.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Генералчето... ГЕРБ могат да спечелят единствено , ако номинират нея за пРезидент. И то ще хванат мъже на около 40+ годишна възраст на които им е писнало да гледат стари комунисти по високите етажи на властта.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тиквата или Дебелян ги номинира?
8
3
 
4
 
! Отговори
Изнервен преди 2 седмици
До главаначев. А то пък щото вашите много стават. Все близки, приятели и любовници на про100 Киро и компания. Айде холам.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 5. И ти ли беше в басейна та знаеш?
6
7
 
4
 
! Отговори
Главчев преди 2 седмици
Чегъртай, мaмuцaта им променлива некадърна.
5
2
 
10
 
! Отговори
Главаначев преди 2 седмици
Евала!Така се прави.Нашите хора трябва да се обгрижват.Нищо,че нищо общо нямат с външна политика.Особено тази дето се е плицкала из басейните и така е станала полковник.
4
1
 
7
 
! Отговори
БОКО преди 2 седмици
Невярна веше избрана за вице_президент на изборите от ОПГ.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма да са задълго.
2
1
 
7
 
! Отговори
МладЕжко преди 2 седмици
- Искам да изпапкам на Дара козунациците!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ГЕРБаджийки с ДПС минало