Шведка ще готви хореографията на Кристиан за Евровизия

Искра Милкова ще отговаря за вокалното му изпълнение
24 апр 2017 09:54, Александър Попов
26
Шведка ще готви хореографията на Кристиан за Евровизия
Саша Жан-Баптист. Снимка: БНТ

Шведският хореограф Саша Жан-Баптист се включи в екипа на Кристиан Костов за Евровизия 2017, съобщи БНТ. Нейната задача е да изгради сценичната концепция при представянето на българската песен "Beautiful Mess". Кристиан проведе няколко репетиции с известния танцов педагог, по време на които двамата се обединиха около идеята да се подсили поетичното усещане на песента.

"Когато се срещнах за първи път с Кристиан, видях един горд и отдаден на музиката млад артист, който работи сериозно, за да представи по най-добрия начин своята страна.  Той има много вярно усещане за енергията на песента и как да я предаде на сцената на "Евровизия". По отношение на сценичното представяне фокусът ни ще бъде върху чистата визия и послания. Най-успешните ми проекти са били именно, когато съм успявала да открия естествената емоция на изпълнителя и да я надградя. Очите на Кристиан казват много – това ще е основен акцент", заяви Саша Жан-Баптист.

Според нея българската песен не е само добро и силно поп парче, но и хипнотизиращ разказ, който дава ясно разбиране за живота ни днес и утре.

Саша Жан-Баптист има дългогодишен опит като хореограф. Тя е била артистичен директор на редица концерти и турнета на утвърдени шведски изпълнители, сред които Зара Ларсон, която през 2016 година получи наградата на MTV Europe за най-добър нов изпълнител, а на музикалните награди "Грами" тази година бе удостоена с най-високото отличие - певица на годината. Работата на Саша Жан-Баптист се свързва с няколко издания на песенния конкурс „Евровизия“ (2012, 2013 и 2016), а също така и с телевизионните формати в Швеция - X Factor и Swedish Idol.

В работата по сценичното поведение на Кристиан участва и хореографът Милен Данков, с когото изпълнителят работи както по дебютното си видео "Не си за мен", така и по клипа на "Beautiful Mess". 

За вокалното изпълнение Кристиан се подготвя с известния български педагог Искра Милкова. За първи път двамата се срещат преди година, по време на българското издание на X Factor, когато тя работи с отбора на момчетата. Искра е завършила магистратура по поп и джаз пеене в класа на доц. Стефка Оникян, както и майсторските класове на Йълдъз Ибрахимова и преподавателите в “Berkeley College of Music” Боб Столоф и Кристиан Карам. 

На песенния конкурс в Киев Кристиан Костов ще разчита на подкрепата и на трима бек вокалисти. Двама от тях са познати от миналогодишното участие на Поли Генова – австрийският изпълнител Cesàr и българският певец и R&B изпълнител BOBO (Борислав Димитров) от Symphonics. Към тях тази година се присъединява и новият вокал на група "Сленг" - Владимир Михайлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Stefko 88От новите.
18
1
 
2
 
! Отговори
Неее преди 6 години
До epa nqma da specheliБащата е българин, майката от Казахстан
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SpainДържавата им отдавна вече не е бяла, но това е друга тема на разговор.Не смятам, че може да се нарече бяла държава такава, в която полицията не смее да влезе в гетата, които стават все повече между другото, дискриминира собствените си граждани и продължава да прибира отпадъци от къде ли не.А тая на снимката е шведка по-малко и от мен, друг е въпроса че се е докопала до заветния шведски паспорт.
16
0
 
17
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Всяка държава има недоразумения. Вчера гостува един стойностен шведски творец Peter Tagtgren и направи невероятен концерт въпреки сериозното закъснение, причинено от проблеми с тур буса.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази на снимката е шведка казвате?! Бравос! Тя много прилича на нашите шведи в махалата, да не е от тях?
14
17
 
3
 
! Отговори
Spain преди 6 години
За тези *** под мен - злобеете , но вие ще умрете плякани до край тук в *** , а жената си живее в бяла държава .... гнусно племе са българите ... мизерници в мизерна държава !
13
2
 
0
 
! Отговори
epa nqma da specheli преди 6 години
na Kris mai i dvamata mu roditeli sa rusnaci ?
12
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведка ахаххахаххах днес.бг поне имате чувство за хумор :D
11
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минала е покрай шведка ...
10
3
 
17
 
! Отговори
Боил преди 6 години
Какво се чудите,шведите имат непалски произход.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
га та в шведката! Таядане е "българка" в швеция?
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме кефят шведките.
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шведия африканска страна ли е?
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми прилича на ***
5
2
 
24
 
! Отговори
Брех преди 6 години
А аз се чудех от къде идва шведската маса , а то било от нашите мургавели.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Брей, мислех че тоз швед, кат наш'те шведи уа, Много тен у солариумо и изкуствен интелект /боядисал си е русата главица/
3
6
 
26
 
! Отговори
защото тя е инвалид преди 6 години
Бойкот на Евровизията! Заради фашистката хунта в Куев. Те дискриминират руската певица, защото тя е инвалид, в инвалидна количка!
2
13
 
4
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Малко се зори още малко с песента той. Гледам му участията на живо. Дано до концерта се изчисти това. Иначе го харесват хората и букмейкърите го слагат стабилно на 2ро място. Това значи, че може и да спечели. Ще е хубаво да спечелим голям конкурс и ние един път. Като домакини догодина ще дойдат много нови туристи и може да харесат родината ни.
1
3
 
49
 
! Отговори
Йдкцосъжкскцк преди 6 години
Чистокръвна шведка!