Какво е решението за повече топла вода, ако сме се спрели на хоризонтален бойлер?

Спонсорирано съдържание | Обновена: 26 яну 2021 10:10 | 26 яну 2021 10:10, Александър Попов
Какво е решението за повече топла вода, ако сме се спрели на хоризонтален бойлер?

Знаете ли, че:

При нагряване, топлата вода в бойлера се събира в горната му част, а студената остава в долната. Когато взимаме душ, в бойлера влиза студена вода от тръбопроводната мрежа в долната му част. Тя се смесва с топлата и я разрежда. В резултат, общата температура на водата в бойлера намалява и след време топлата вода свършва.

Колкото бойлерът е по-висок, толкова по-бавно студената вода долу се смесва с топлата горе. Хоризонталните бойлери обаче (логично) са повече широки от колкото високи. Поради това, студената вода достига по-бързо до топлата и тя се изстудява по-бързо. От тук и по-малко топла вода.   

Какво да гледаме при избор на хоризонтален бойлер?

Има решение как да превърнем хоризонталния бойлер в напълно сравнима алтернатива на вертикалния като количество топла вода.

То се крие в иновативен струйник, разработен от инженерния екип на TESY. Струйникът управлява притока на студена вода във водосъдържателя и нейното смесване с топлата. Чрез новото поколение струйник PISTON4, смесването на студената вода с топлата е забавено значително. Така всички хоризонтални бойлери TESY със струйник PISTON4 осигуряват сходно количество топла вода спрямо вертикалните си алтернативи.

С PISTON4, по-малкото топла вода от хоризонталните бойлери остава завинаги в миналото! 

Какво е решението за повече топла вода, ако сме се спрели на хоризонтален бойлер?

Кой е основният  фактор TESY да продължава да създава устойчиви идеи в индустрията?

Хората на TESY са отворени към иновациите, жадни за знания и вдъхновени да творят. Статуквото се променя чрез използване на най-съвременните технологии за превъзходна функционалност и впечатляващ дизайн.

TESY има представителства  в 5 държави и реализира продукцията  си в 54 държави на 4 континента  с екип от над 800 човека. TESY е  третият най-голям производител на електрически бойлери в Европа, с капацитет  от 1.2 милиона бойлера годишно.

Научете повече за TESY във видеото:


Спонсорирани публикации