HUAWEI P50 Pro – фотошампионът сред смартфоните

Спонсорирано съдържание | 28 яну 2022 09:00, Екип на Investor.bg

HUAWEI P50 Pro е най-новият флагман  на китайския производител, който  е на пазара от няколко месеца, а от броени дни вече и в България. И това е супер, защото хардуерът на P50 Pro всъщност е повече от впечатляващ.

Тествах P50 Pro за няколко дни и твърдя, че предоставя най-добрия цялостен пакет от услуги сред всички последни флагмани.

И за изненада и на самия мен се справям отлично с P50 Pro дори без услугите на Google. Преди всичко новата четворна камера на гърба, която отново е разработена в сътрудничество с производителя на фотоапарати Leica, е черешката на тортата на серията P, както всяка година. Според DXO Mark камерите на P50 Pro са най-добрите в смартфон в момента.

Ето защо в този материал ще обърнем внимание на камерите на този изключителен апарат.

Конкретните характеристики на камерите:

Основната камера:

50 MP True-Chroma  камера (цвят, бленда f/1.8, OIS)
40 MP True-Chroma камера (MONO, бленда f/1.6)
13 MP ултраширокоъгълна камера (f/2.2 бленда)
64 MP телефото камера (f/3.5 бленда, OIS), поддържа AF

Самите лещи пък разполагат с редица режими: Режим на автофокус, базов фокус, контрастен фокус. По отношение на приближаването имаме цифрово увеличение, оптично увеличение, хибридно увеличение, а разделителна способност на изображението е до 8192 x 6144 пиксела. Що се отнася до видеото, поддържа се до 3840 x 2160 пиксела, поддържа се и 1080p@960fps ултра забавено видео.

Основната камера също идва с богат набор от режими - AI Cinemagraph, Story Creator, Audio Zoom, High-res, Time-Lapse, Ultra Wide Angle Lens, Aperture, Dual-View Video, Night, Macro, Portrait, Pro, Slow-Mo, Panorama, MONOchrome, Light painting,  Filter, Stickers, Documents, Master AI, Moving Picture, Snapshot, 4D Predictive Focus,  Capture Smiles, Audio Control, Timer, Burst Shooting.

А нека погледнем и към предната камера – тя е широкоъгълна и с възможност за до 13 MP и разделителна способност на изображението до 4160 x 3120 пиксела. Видеото ѝ е с резолюция до 3840 x 2160 пиксела, поддържа 1080p @ 240fps slow motion видео.  
 
Впрочем и предната камера има силен набор от режими - Slow-Motion Selfie, Intelligent Field Of View, Smart eye-tracking, Portrait, Panorama, AR Lens, Time-Lapse, Moving Picture, Filter, Stickers, Capture Smiles, Mirror Reflection, Audio Control, Timer.

Системата за автофокус се справя като цяло много добре при всякакви условия и при всички нива на осветеност, с нулево забавяне на затвора и добра рязкост на целта. Като цяло автофокусът на P50 Pro се представя много добре в сравнение със своите конкуренти.

Що се отнася до шума, лабораторните резултати на P50 Pro го поставят между Xiaomi Mi 11 Ultra и Huawei Mate 40 Pro+. Аз обаче не отчитам никакви недостатъци – и тук камерата е перфектна.

Изображенията, заснети в режим на боке, показват отлична изолация на обекта и реалистична форма на боке при всички симулирани стойности на блендата. Оценката на дълбочината около обекта на преден план е перфектна, а детайлите също са много добри, което прави P50 Pro най-доброто в моите очи устройство за боке.

Що се отнася до нощните снимки – там Huawei P50 Pro e абсолютен шампион - дори когато светкавицата не се задейства за портрети в автоматичен режим на светкавицата, изображенията показват добра експозиция и динамичен обхват.  
 
Експозицията е добра не само на лицето на обекта, но и на фона. Когато светкавицата се задейства, снимките също са отлични.  
 
А ето и как се представят отделните лещи на джаджата:

Основната камера:  

P50 Pro запазва много детайли и прави много резки снимки.

Нощни снимки:  

Ултраширокоъгълна камера

DXOMARK дава оценка от 144 за квартета задни камери на Huawei P50 Pro, което е най-високото постижение за смартфон досега. Още по-любопитното е, че предната камера също е лидер в тази категория със 106 пункта. Няма опция за 8K видеозаснемане, но пък е налична оптична стабилизация при 4K в 30/60fps. Като цяло – няма по-добра камера в телефон в момента, а сега тече и кампания по предварителни поръчки и се предлага в комплект с Huawei Freebuds 4.


Още по темата: HUAWEI P50 Pro
Още от

Спонсорирани публикации