Готови ли сте за български акцент в интериора на дома?

Спонсорирано съдържание | Обновена: 27 яну 2023 14:00 | 27 яну 2023 13:55, Александър Попов
Готови ли сте за български акцент в интериора на дома?
Снимка: Мебели Виденов

Когато обзавеждаме своя дом или искаме да освежим своя интериор, възможностите са хиляди. На пазара има достатъчно компании, които са готови да ни предложат всякакви решения, в зависимост от нашия бюджет - от спални до детайли като декоративните възглавници.

Готови ли сме обаче да внесем провокация с чисто български акценти?

Винаги можете да се допитате до специалисти, но защо не експериментирате сами? Не бъркайте обаче българските акценти с вещи, които са останали от баба и дядо или носят някаква сантиментална стойност. Това е вашият дом и не робувайте на вещи, които са стояли в килера. Обзавеждайте с ясната мисъл, че домът ви ще бъде "снимка" на вашата личност. И ако българското ви допада и сте готови да бъдете категорично вън от графата "скучни" - смело пробвайте.

Да вземем креслото във всекидневната, което е призвано да бъде нашето място, което носи удовлетворение и уют. То може да да бъде в тон с останалото обзавеждане, но може да бъде и онази нотка, която ще придаде съвсем неочакван привкус на цялостна визия. Защо да не заложите на качествено кресло с принт с глаголица? Със сигурност ще изненадате не само себе си, но и всички ваши гости. Нетрадиционно, но чисто българско.

И не, не става въпрос за патриотизъм, а за качество и визия, които са намигване към историята и бита ни.

Една от най-големите грешки, която струва и най-скъпо, е да купим обзавеждането наведнъж. Често водени от желанието бързо да се нанесем в новия си дом. Специалистите съветват обаче да го правим на етапи, да започнете от най-важното, а след това да допълвате интериора според вашия вкус.

Диванът със сигурност е сред първите мебели, които трябва да закупите. Тук също може да заложите на българското. "Мебели Виденов" заложиха на цяла "Колекция Българска", като можете да изберете различни дивани и канапета, с различни функционалности. А защо да не бъде във формата на пафти или пък да има шевица за акцент? В колекцията можете да откриете различни принтове - от природни до етно и фолклорни мотиви.  

Можете да постигнете българския акцент с табуретки, с холна маса или скрин, или с разнообразието от спално бельо.

Сред предложенията можете да откриете и начин как да придадете роден колорит в кухнята. В "Колекция Българска" можете да откриете ръчно изработените чинии "Глаголица" или чинии "Троянска", които със сигурност ще направят разликата при една от най-важните ни традиции - на трапезата да се събира цялото семейство.


Още по темата: мебели Виденов
Още от

Спонсорирани публикации