Социална джихадистка политика – $1500 за младоженците

Ислямска държава продължава да промива мозъци с пропаганда
28 май 2015 19:35,
51
Социална джихадистка политика – $1500 за младоженците
Снимка: Reuters, архив

Ислямска държава предлага на своите бойци по 1500 долара при сключване на брак, както и безплатен меден месец в тяхната крепост в град Ракка, пише британският "Дейли мейл".

За социалните придобивки започнало се разбра, след като сирийският джихадист Абу Билал ал-Хомси говорил пред журналисти по Skype от столицата на самопровъзгласилата се Ислямска държава.

Той и неговата тунизийска булка се срещнали за първи път преди месеци в чат. Двамата се оженили и заминали на меден месец. В ресторанти в Ракка яли месо на скара, разхождали се по течението на река Ефрат и яли сладолед. Всичко това станало възможно благодарение на Ислямска държава: те им дали 1500 долара, с които да започнат съвместния си живот, осигурили им и безплатния меден месец.

"Дава се всичко, което човек би искал за сватбата си", твърди Ал Хомси от Ракка, столицата на ИД, в която в продължение вече на 18 месеца редовно по улиците редовно се виждат обезглавени тела, а предполагаемите прелюбодейци се убиват с камъни.

Въоръжени лица на импровизирани ГКПП-та проверята минувачи за притежание на вещи, които по някакъв начин нарушават правилата на ислямистите. За нарушение се счита дори и лек отблясък на гел на косата.

В домовете на някои от командирите на ИД живеят жени и момичета язиди, отвлечени от Ирак и използвани като сексуални робини.

Ислямска държава е известна с жестокостите си, извършени на територията на Сирия и Ирак. Но поддръжниците на режима и управниците са заети с изграждането на нова нация, управлявана от джихадисти според "Божия закон", в която живеят мюсюлмани от цял свят. Тяхната националност ще бъде изтрита и просто ще бъдат обединени в "халифат".

За да се постигне това, е изградена цяла система от хуманно отношение, която да позволи на хиляди мъже и жени да се устроят на територията на държавата. Джихадисти се предвижда да пристигат от Европа, Централна Азия и САЩ.

"Това не е просто борба", коментира младоженецът. "Имаме институции. Имаме държава и подчинени, големи територии също. Държавата помага на имигрантите да се женят. Това са елементи от управлението и то трябва да се грижи за хората", допълва Ал Хомси.

Ал Хомси говори в поредица от интервюта за Асошейтед прес по Skype за личния живот на бойците в Ислямска държава.

Елитът на джихадистите живее в Ракка. Луксозните им къщи и апартаменти преди са били резиденции на правителството на Башар Асад.

Въпреки битките в Ракка супермаркетите са добре заредени, има и няколко интернет кафенета. "Градът е стабилен, има всички услуги и всичко необходимо. Не е като селските райони, контролирани от нас", коментира Ал Хомси и сравнява столицата с Ню Йорк.

Жената на Ал Хомси е особен "удар" за джихадистите, тъй като тя владее четири езика и е лекар. Самият той е бил IT специалист преди гражданската война в Сирия. Винаги е бил с ултраконсервативни убеждения, а от 2013 г. се присъединява към Ислямска държава. През 2014 г. става официален член на организацията.

24-годишната му съпруга достига до Сирия през Алжир за Турция, а оттам за Ракка, заедно с други жени, присъединяващи се към Ислямска държава.

След края на медения месец семейството се връща в Хомс. Там ще живеят с парите от главорезите. Семейството вече очаква дете, като за всяко дете ще получава по 400 долара помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
4
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 8 години
Защо хомосексуалистите от Фашингтонъ подкрепят така безрезервно хомофобите от Ракка ?
34
0
 
4
 
! Отговори
kq преди 8 години
IT специалист с консервативно мислене, е като гей, който харесва жени :D
33
0
 
1
 
! Отговори
mlekarq преди 8 години
Abe, tam socialnite pomo6ti sa v desetki puti po-golemi otkolkoto v Bulgariq...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До28Именно за това китайците са кредитор 1 на САЩ :)
31
2
 
1
 
! Отговори
xxx преди 8 години
До Членска карта 7Куха,путиновска, пробита, лейка!!!
30
0
 
5
 
! Отговори
Кухи като лейки преди 8 години
До всички промити мозъци които отиват там - Като изхарчите 1500 долара, ще има забавление с фойерверки.....вие сте една от ракетите - честито !
29
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Честито на младоженците...В днешно време е трудно да се прецени чии мозъци не се промиват.Ислямизмът е една форма на изява на омраза към запада. Причина не е ислямът сам по себе си. Заграбването на ресурси и налагането на западни "демократични ценности" не може да не доведе до противодействие. Ислямисткият фанатизъм не е по-голям от Демократичния фанатизъм на американци, израелци и др. Видяхме последствията от нацисткия и комунистическия фанатизъм, сега гледаме следващите.
28
0
 
0
 
! Отговори
До28 преди 8 години
Отговор ! Цял свят търгува ВСИЧКО в долар!
27
0
 
7
 
! Отговори
ИДИЛия преди 8 години
Хаха каква идилия само бе. Тази чума може да я сгази обратнопропорционална на нея само. Нацизма беше победен от болшевизма. И за ислямизма ще се намери лек. Инак ......
26
2
 
4
 
! Отговори
бг преди 8 години
Американците мразат българите повече от сърбите.
25
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
Има и поощрения за всеки,който отрича Априлското Въстание,Турско-Черкезко-Арнаутското робство,Баташкото клане,Руско-Турската война,Шипка.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси *** !Либерастите видимо подготвят България за безредици !
23
0
 
0
 
! Отговори
Абдула преди 8 години
Нани лака нани
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Западняците в ИД дали не са от разузнавателните им централки, за да командват халифатската ***?
21
0
 
11
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Забележете знамето на Ислямска държава как е черно? Това са дяволите от ада.
20
6
 
14
 
! Отговори
bolbov:: преди 8 години
Разликата между ИД и САЩ е в броя на невинно избитите хора, вторите са първи и водят убедително с десетки хиляди пъти.Двете държави защитават общочовешки ценности в името,на които сеят безмилостна смърт и разруха.ИД в своя район САЩ по целия свят.АНАТЕМА за тези чудовища приели образ на човеци!!!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bez Bira i RAKIYA nyama kak da stane.apsurt
18
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали американците подслушват целият свят. Интересно къде са базирани сървърите които обслужват ИД. Например сървърите които обслужваха бандеролите в Украйна бяха в НАТО.Като се засмърдя ги махнаха от там. Никой не може да ми убеди че САЩ не знаят кои сървъри ги обслужват. Значи нарочно не ги спират.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
islyamska durjava sa dobre a bulgarska durjava ili to nyamashe takava.
16
6
 
26
 
! Отговори
1 преди 8 години
Скоро имаше интервю с един избягал от редиците на ИД дето исляма му дошъл в повече. Човека надълго и широко обясняваше как ИД получава пари и оръжие от САЩ, а бомбардировките от американски самолети са парлама, но явно се постараха да му затворят устата!