Путин: Точната причина за промените в климата? Никой не я знае!

Русия ще запази транзита на газ до Европа през Украйна
Обновена: 19 дек 2019 13:32 | 19 дек 2019 13:30, Елка Василева
168
Путин: Точната причина за промените в климата? Никой не я знае!
Владимир Путин. Снимка: БТА

Никой не може да посочи със сигурност причината за промените в климата. Това заяви на годишната си пресконференция в Москва руският президент Владимир Путин, поставяйки отново под въпрос почти единодушното становище на научната общност за отговорността на човека, предаде Франс прес.

Руският лидер припомни, че историята на Земята познава и застудявания, и захлаждания. "Това може да зависи от глобалните процеси във Вселената", изтъкна той.

По думите на Путин е много трудно да се изчисли как влияе човечеството на климатичните промени, но то не може и да остане безучастно. Необходимо е да се полагат максимални усилия, за да не се променя драматично климатът.
В Русия този процес протича много сериозно и температурите растат 2,5 пъти по-бързо, отколкото на планетата като цяло, заяви президентът.

Той припомни, че Русия е предимно северна страна. В някои региони, например в Москва, се регистрират температурни рекорди. "У нас има цели градове зад Полярния кръг, изградени върху вечната замръзналост. И ако тя започне да се топи, последиците ще са сериозни", предупреди държавният глава, според когото на места може да започне и процес на настъпление на пустините.

Климатичните промени личат и по нарастващия брой природни катаклизми, отбеляза Владимир Путин. "Ще предприемаме усилия, за да минимизираме последиците", увери той.

Путин не за пръв път прави забележки, налагащи извода, че човешката дейност не е основна причина за климатичните промени, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Путин е президент на страна, която е голям производител на въглеводороди. През ноември той разкритикува призивите за отказ от изкопаемите горива, отправяни по-специално в Европа. Щом се лансират подобни идеи, човечеството може отново да се върне в пещерите, защото няма да има какво да се потребява, каза Путин.

Русия ще запази транзита на газ до Европа през Украйна, макар че този маршрут ще й струва повече, каза също така Владимир Путин.

Основният въпрос е за обема и сроковете на доставките, за които да бъде сключен транзитният договор, допълни той.

Въпреки строителството на нови инфраструктурни обекти като "Северен поток", "Северен поток-2", "Турски поток", ще запазим транзита през Украйна. Въпросът е в обема на този транзит и сроковете, за които може да се сключи договор, заяви държавният глава.

Русия не се стреми да сключи договор за определено време, за да прекрати после транзита през Украйна, подчерта той.

Това е удобен маршрут. Украинският маршрут до Европа е по-дълъг от маршрута през Балтийско море. Той е по-дълъг и по-скъп за нас, но все пак е добър, разработен маршрут до Централна и Южна Европа, каза президентът.
Мисля, че ще постигнем споразумение с Украйна за газа, отбеляза той.

Почти 1900 журналисти участват в тазгодишната голяма пресконференция на руския президент Владимир Путин, провеждаща се в Центъра за международна търговия в Москва.

Повечето присъстващи репортери представляват регионални медии от Русия. В залата работят и журналисти от федерални и чуждестранни средства за масова информация.

Путин винаги се подготвя предварително за този вид общуване с медиите, отбелязва ТАСС. И този път, както разказа говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, няколко дни преди пресконференцията държавният глава е разговарял с министрите, вицепремиерите и с шефове на федерални агенции, за да актуализира информацията за социално-икономическото положение в страната.

Путин се среща с журналисти на подобни големи пресконференции всяка година от 2001 г. досега с изключение на периода от 2008 до 2012 г., когато бе премиер на Русия. През последните години този вид мащабни прояви се организират през декември и фактически се прави равносметка за годината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
13
 
7
 
! Отговори
УКАЗ ПУТИНЕ преди 4 години
Путин издаде указ, с който ще се дават допълнителни премии към всички пенсии на хората навършили 180 годинишна възраст!
123
2
 
13
 
! Отговори
До 334 преди 4 години
Путин: Точната причина за промените в климата? Никой не я знае!--------Има две хипотези:- наистина никой не знае Точната причина за промянята на климата тъй като тя може да е комплексна и многообразна! - знае, но не казва (това е лошият вариант) тъй като това би могло да предизвика масова паника.А, може да е и едното, и другото, тоест, учените предполагат, но не са уверени плюс липсата на технологии които биха могли да ни помогнот.Кой знае..., както казват в Русия - "Поживем - увидим"
122
5
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До ФутурологПулев го готвят да замести Бойко. Неслучайно бързо го повишиха в ленчок, а вервайте ми, не след дълго Пулев ще е и генерал-лейтенант, но като вземе световната титла, де. А, дано не я вземе! Един Бойко ни стига!
121
7
 
5
 
! Отговори
За Ленин преди 4 години
Както в конфедеративния СССР,така се постъпва и с Руската федерация - почти няма автономна република в етническите си граници. На някои етноси като българите пък им е отказана автономия. Така още при Ленин са заложени на над 2000 места конфликтни точки. За около 50 милиона заем от еβрейски частни банки Ленин обещава Крим за държава на руските χаζарски евреи. След хохълския майдан жиδовεтε решиха,че е дошъл момента да си вземат Крим и затова е този световен вой плащан със чιφ***σки пари.
120
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой екоталибан знае ли какво е съдържанието на СО2 в земната атмосфера? Много се съмнявам, но пък иначе са твърдо убедени полираните мозъчета, че той ще ни убие. Просто безумието победи, чакат ни нови тъмни векове и заличаване на европейската цивилизация - след време ще се появят други хора, ще създадат нова развита цивилизация и ще заливат от смях с тъпизми като глобалното затопляне.
119
3
 
8
 
! Отговори
За Ленин преди 4 години
Путин отговори на един много щекотлив въпрос относно ролята на Ленин. Оказва се,че всичките етнически проблеми на СССР и на Русия са заложени от Ленин при това по много лицемерен начин. Първо Ленин обявява право на сомоопределениие на всеки етнос и това е една от причините Майданът от 1917г. да успее. Обачеее... през 1922г. се създава конфедеративна държава в която нито един етнос не е в етническите си граници,а от руския етнос са дадени огромни парчета на Украйна,Казахстан,Литва,Латвия..
118
9
 
2
 
! Отговори
334 преди 4 години
Никой не знае точната причина за климатичните промени! Не очаквах такъв отговор от др.Путин. Мислех си, че знае всичко. Разочарован съм.
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До момента глобалните температури след избухване на индустриалната революция са нарастнали с 0.8 градуса и то след като точно преди това е имало мини ледников период. Абсолютна лъжа е че природните бедствия са нарастнали като брой и сила, просто днес ви облъчват с информация от цял свят и всичко се драматизира за да помпат рейтинг медиите! Реално жертвите на природни бедствия са в много пъти по-малко от преди век, реално днес живеем в един сигурен и презадоволен свят.
116
2
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 4 години
Ами нали чу Путин какво каза миналата седмица - ББ саботирал газопровода през България и затова се налага да продължи транзита през Украйна.
115
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едонодушие в научните среди относно екоталибанския култ глобално затопляне няма, никога не е имало и няма да има! Все още е много спорно до колко СО2 въобще е в състояние да влияе на земния климат, да не говорим за доказателства, че именно ние хората се виновни. Общо взето няма глобално затопляне, а глобална либерасто-комунистическа секта, която всява паника сред хората, с лъжи, манипулации и изкриване на научни факти. Климатичните промени са нещо нормално, тревожно е ако ги няма!
114
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ще запази транзита на газ до Европа през УкрайнаБрееей, нали великия вожд Путин щеше да врътне кранчето на укрите бе какво стана?
113
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин е абсолютно прав!Никой с точност не знае нито изобщо какви са като вид и количество климатичните промени, нито кой и какво ги предизвиква, нито пък какви са и ще бъдат последиците от това.Само ви замазват очите с новини за климата, да не видите как ви крадат, трепят и лъжат.
112
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това коментаторите в днес бг сте истински титани на мисълта ...
111
7
 
3
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
тръмп май ше дръпне шалтера на северен поток2 както е твъгнало - нека им е на Немците да видиат как е като те ни дръпнаша нашият шалтер
110
1
 
8
 
! Отговори
what the f*ck преди 4 години
Какви трилиони неврони в главата на Пулев - той има акъл колкото да пази равновесие и я има 20-30 неврона в главата, я не.
109
2
 
6
 
! Отговори
Футуролог преди 4 години
В сутрешният блок нещо ми се мерна боксьора Пулев дето се хвали че бил израснал с библиотека от 10 000 книгиБългария на п.ростите и мозъчно ограничените хора или както беше девизът на будиста от Банкя "Аз съм п.рост и Вие сте п.рости" то ест българина е отпадъчно мисловно изпражнениеС един лист хартия ако те ударят по-главата Ви измират над МИЛИОН неврониПокрай боксовата кариера не само на Пулеви са измрели над ТРИЛьОНИ мозъчни неврони водещи до неизбежно затъпяванеС 10% от мозъка мислим
108
3
 
5
 
! Отговори
Я преди 4 години
Основната причина за периодичните промени в климата са изменението на наклона на земната ос , елипсата на въртене на Земята около слънцето , и слънчевата активност . Останалите причини са маловажни.Много интересно как пък Путин не е осведомен ...
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
река Ганг,помийната яма на Инди.....
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвежците също по улиците,некултурни хора
105
8
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 4 години
Най-голямата причина е човшката простотия - най-големите замърсители в световен мащаб са Китай и Индия, където ходят по голяма нужда по улиците.