Мерките на Путин: Средства за лекарите, облекчения за бизнеса

Ще се обръща особено внимание на семейства с деца
8 апр 2020 20:48, Боряна Павлова
62
Мерките на Путин: Средства за лекарите, облекчения за бизнеса
Снимка: БГНЕС

Лекарите ще получават допълнителни средства, няма да има мащабни ограничения за работата на предприятията и ще се предложат нови мерки за подпомагане на бизнеса и гражданите, особено семействата с деца и временно, загубили работата си, съобщи руският президент Владимир Путин, цитиран от вестник "Российская газета.

На среща с лидерите на регионите президентът предложи да се съсредоточат върху ключовите въпроси: борба с разпространението на коронавирусната епидемия, защита на здравето и живота, защита на хората, осигуряване на устойчивост на икономиката и поддържане на заетостта и доходите.

Още по темата

Общата неотложна задача е увеличената готовност на медицинските заведения. Отпуснати са средства за закупуване на устройства за механична вентилация, допълнителни линейки ще бъдат осигурени през април.

Лекари, медицински сестри и медицински персонал ще получат допълнителни плащания, за това са отпуснати над 10 милиарда рубли (240 милиона лева). От април в продължение на три месеца ще има специално федерално плащане за тези, които работят директно с пациенти с коронавирус. За лекари - 80 хиляди рубли (1 910 лв), за фелдшери и медицински сестри - 50 хиляди рубли (1 200 лв), за младши медицински персонал - 25 хиляди рубли на месец (600 лв), за спешните лекари - 50 хиляди рубли на месец, фелдшери, медицински сестри и шофьори - 25 хиляди. Също така всички те ще получат увеличени застрахователни гаранции за сметка на федералния бюджет - по аналогия с личния състав на въоръжените сили.

Владимир Путин възложи на правителството да състави график за трансфера на леглата от федералните клиники в регионите в рамките на два дни, предава "Фокус".

Президентът призова да не се спира икономиката, да не се прекратяват връзките между регионите, да не се ограничава масово работата на предприятията. Трябва да има ясен списък с организации, чиято работа е ограничена, а останалите не трябва да бъдат "снабдени" със сертификати и разрешения, за да работят.

Държавният глава обяви нови решения за подкрепа на бизнеса. Първо: предоставете на засегнатите малки и средни предприятия на отсрочка за плащане на осигурителни вноски в социалните фондове за шест месеца. Второ: позволява се изплащането на данъчни просрочия ежемесечно на равни вноски поне една година след края на разсрочването. Трето: подготвяне в рамките на пет дни програма за подкрепа на бизнеса: подпомагане с предимство на компаниите, които са запазили заетостта.

Владимир Путин също призова мерки за подкрепа на гражданите. Първо: през април, май и юни семействата, отговарящи на изискванията за получаване на детски, ще получават по пет хиляди рубли (120 лв)на месец за всяко дете до три години включително. Второ: през юни плащанията ще започнат за семейства с деца от три до седем години. Такива ще получат и временно признатите за безработни, независимо от предишния доход. Трето: тези, които са загубили работата си и са кандидатствали в службата по заетостта след 1 март, през април, май и юни, автоматично ще получават обезщетения за безработица на горната граница - в размер на минималната работна заплата - 12 130 рубли (290 лв). Паспортите, шофьорските книжки и другите удостоверяващи документи ще бъдат автоматично удължени за най-малко за три месеца. Четвърто: семейства с деца, в които родителите са временно безработни, ще получават допълнителни три хиляди рубли (70 лв)на месец за всяко дете в продължение на три месеца. Пето: правителството ще помисли да направи кредитните ваканции достъпни за повече хора.

Президентът се обърна към гражданите: "Няма избор, трябва да се поддържа режимът на самоизолация. Повратният момент в борбата с инфекцията зависи от дисциплината и отговорността."
 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на Путин!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 53

Тогава няма какво да се пънеш да пишеш каквото и да било. Статистиката така или иначе не е вярна, нали така?
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китай затвори границата с Русия.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 51 Просто 81% не са държавни чиновници и всичките работят в сивия сектор. Това масово изнасяне на кюлчета злато към Англия със самолети вкл. и на военните предприятия, да не би да е от чисто счетоводство.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мерките на Путин се превръщат в теглилки.
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 50

Няма такова нещо. Руския вицепремиер докладва, че 59% вече имат спаднали доходи а други 22% очакват до седмица две да им се случи и на тях. Това няма как да е вярно ако всички си получаваха заплатите.
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Русия хората са в ПЛАТЕН отпук цял месец, не са уволнени или принудени да работят на половин заплата.
49
3
 
5
 
! Отговори
Xaxa-xa преди 1 месец
Има една мисъл. Мисля, че беше на фон Молтке, но не съм сигурен. Та:
Който владее Русия той ще определя бъдещето на Света.
В смисъл, че суровинната им база в един момент ще е нужна за оцеляването на човечеството като вид. Ако ме разбирате.
48
5
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Туй същото Боко го прие още преди 2 седмици.
47
4
 
6
 
! Отговори
към 10 преди 1 месец
"Отпуснати са средства за закупуване на устройства за механична вентилация"
--------------

Нормалните хора продължават да твърдят, че Русия е номер едно по брой на произведени и готови за използване ИВЛ или апарати за изкуствена вентилация. Русия също така е демокрация с пазарна икономика и държавата отпуска средства от държавния бюджет на здравното министерство, за да му даде възможност без да орязва други дейности, да закупи нужното допълнително количество ИВЛ от руските производители.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37

Не е лошо да се разберете с вицето на Руската Федерация колко е средната заплата, щот тя не мисли така :) Само един абсолютно неадекватен човек си мисли, че има нещо "без пари". То е близко до акъла. Тоя дето произвежда един литър мляко, нали влага труд, машините и те пари струват, после логистиката и т.н. Ако не струва нищо, значи тия хора не получават нищо. Това води до обща мизерия. Не са под санкции "от десетилетия". На Куба основните експорти не са под санкции.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 43

Е, ти направо опроверга тренда ...
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Верно ли бе

Като не разбирате от Икономика е най-добре да не се обаждате. Структурата на дълга показва за какво се използва, но на рушняк всичко му изглежда еднакво, поради което се стига до излитания като твоето. Придържай се към опорките на блатная и обяснявай колко са велики. И без това сте като грамофонни плочи.
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коментарите на пръдльовците обикновено преобладават под статии за Русия.
И този път не е изключение.
Лош е Путин, та пак лош, а ние сне цъфнали и вързали.
Та, така...
42
6
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 1 месец
В България парите пак ще се раздадат на ,,наши " и ,,ваши" хора и фирми. Мерките на Путин не само че са сериозни,но и добре премислени,за да се избегне именно шепа хора да се възползват от тях. От прочетеното ми направи впечатление, че Путин не иска да ощети семейства с деца,нещо което май в България се пренебрегва.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в една държава цената на горивата по бензиностанциите се качи. Коя ли е тя? При тотален спад на петрола. Руският се продава по 13 долара. Но В Русия всичко е наобратно. Повиши им и цената на газа, за са компенсират загубите на Газпром. Кой ли не ги осъди вече. Рублата тотално се обезцени. Оставени републиките сами да оправят. А има хора ръкопляскат на цялата тази анти-държавност?
40
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България парите за хората са повече от тези комични мерки на Путин. Това ако го беше обявил Боко тук щеше да е рев. Какво видяха велико в тази пародия на мерки някои не се знае. В Русия са бесни, че мерки няма. Оставени са на самотек. А Кремъл е ограден от огради поставени изкуствено...явно усеща държавника народната любов....
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам какви хора четат и какво четат, обаче има хора са верно неафекватни. Мислил за народа си? Господи! Тези помощи за лекари и мед.сестри ги има и в България. Само аз ши видях числата? Помощите са комични. На фона на поскъпващите храни и всичко. 30% от руснаците вече са изгонени в неплатен отпуск и мислещия за тях няма да им даде и стотинка. Повечето вече са с намалени заплати. Мерки реални за бизнеса няма. Около 15 милиона души отиват на улицата. За какъв държавник изобщо говорите?
38
2
 
7
 
! Отговори
До 21 преди 1 месец
А ако смяташ нашия Бойко за великан, главата му ум се събира колкото на пеликан.
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Средната заплата в Русия по днешен курс е 480 американски долара. При цени на живота към 2 пъти по - ниски. Напрактика храните, енергията и горивата са им без пари. Местните лекарства също. Сами си направете оценката и сравнението. Не са добре, но нека не забравяме, че са под санкции от десетилетия. Ние сме демократи от 30 години и БВП на човек ни е по - нисък от този на Куба... Която, между другото е под санкции от към 60 години ;)))