Русия увеличава военното си присъствие в Далечния изток

Действието е в отговор на нарастващото напрежене в Азиатско-Тихоокеанския регион
18 сеп 2020 07:44, Ния Христова
26
Русия увеличава военното си присъствие в Далечния изток
Снимка: Pixabay

Русия обяви, че увеличава военното си присъствие в Далечния изток. Действието е в отговор на нарастващото напрежение в Азиатско-Тихоокеанския регион, заяви днес министърът на отбраната Сергей Шойгу, предадоха от Ройтерс, цитирани от БТА.

В изявление на сайта на военното ведомство Шойгу посочи още, че подкрепленията се изпращат заради напрежението в "източната стратегическа посока", визирайки пространството, което източната руска граница с Китай и по-широкия Азиатско-Тихоокеански район.
 
Шойгу не посочи конкретно какви са новите заплахи или къде точно отиват новите войски.
 
Той обеща 500 единици ново и модернизирано оборудване за региона, както и някои подобрения в Северния военноморски флот.
 
Александър Габуев, анализатор в московския център "Карнеги", от своя страна каза, че Русия иска да си осигури достатъчно военна мощ в район, където конфликтите може да се разрастнат, отбелязвайки повишен риск от военноморски сблъсък между САЩ и Китай.
 
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че притесненията на Русия в Далечния изток са съсредоточени около действията на сили, които не с аот региона, без да уточни за кои държави или конфликти става дума.
 
Песков подчерта още, че всички те не допринасят за стабилността на региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Да ви светна: преди 3 години
ПРИ ТОТАЛИТАРНИЯ "СОЦИАЛИЗЪМ," МИРНАТА КОНКУРЕНЦИЯ Е АБСОЛЮТНО НЕМИСЛИМА.ВИНАГИ ИМА СБЛЪСАК НА ИНТЕРЕСИ И СТРЕМЕЖ ЗА ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ!!!!ВСЕ КИ "СОЦИАЛИЗЪМ" - - Е ВИД ДИКТАТУРА!!!!БЕЗ ДИКТАТУРА--"СОЦИАЛИЗМА ", Е НЕВЪЗМОЖЕН!!!!!
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РОНАЛД РЕЙГЪНТова е от дядо Алцхаймер! Когото е хванал, не го пуска. Лошото е, че някои ги прави за резил. Този Рони като се вдетини повярва в звездните войни, прахоса огромни пари, наприказва куп смехории.
16
5
 
2
 
! Отговори
РОНАЛД РЕЙГЪН: преди 3 години
" РУСНАЦИТЕ ИМАТ ПУШКИ, РУСНАЦИТЕ ИМАТ МНОГО ПУШКИ, НО АЗ ЩЕ ГИ НАУЧА ДА ЯДАТ ПУШКИ."
15
0
 
0
 
! Отговори
Типична руска преди 3 години
потайност."Притеснени от сили,които не са от региона"?Кой може да заплашиРусия в Далечния изток и да не е от региона?В този регион са:САЩ-Аляска;Япония-Курилските острови:Виетнам,Северна Корея,Китай.Не са от регионаИндонезия,Филипините,Малайзия,Австралия,Нова Зеландия и др.Дали щепознаем,ако пропуснем всички без САЩ,Япония и Китай?Пропускаме и Китай(само за момента,полезен е,отнема ресурси на САЩ).Кой остана?СъюзницитеСАЩ и Япония.Японците имат технологии за ЯО,могат да произведат за дни.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СПОМНЕТЕ СИ ВОЙНАТА МЕЖДУ ВИЕТНАМ И КИТАЙ!ВОЙНАТА МЕЖДУ СССР И ХИТЛЕРОВА ГЕРМАНИЯ ---БЕШЕ НАЧАЛОТО НА СБЛЪСАКА НА ДВЕ "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ДИКТАТУРИ"---ТАЗИ НА ХИТЛЕР И СТАЛИН!БОРБАТА МЕЖДУ , "НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА" И ..."ИНТЕРНАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА"...!ВОЙНАТА В АЗИЯ ПРЕДСТОИ!НЕИЗБЕЖНА Е!!!!
13
5
 
3
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
МОНГОЛОИДЕН СИБИР, Е МНОГО РАЗЛИЧЕН ОТ ЕВРОПЕЙСКА РУСИЯ!НОРМАЛНО Е КИТАЙ ДА ПРИТЕНДИРА ЗА НЕГО И ДА ГО СЧИТА ЗА СВОЙ!!
12
4
 
5
 
! Отговори
ЛОГИЧНО преди 3 години
ВОЙНИТЕ МЕЖДУ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ И ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РЕЖИМИ, ВЕЧЕ СА ПРАВИЛО, А НЕ ИЗКЛЮЧЕНИЯ!НИЩО ЧУДНО КИТАЙ, ДА ПРОЯВЯВА АПЕТИТИ КЪМ СИБИР И МОНГОЛИЯ. ТАМ Е ПЪЛНО СЪС СУРОВИНИ!
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешни тролчета пишат смешки за Русия и чакат центчета, а срещат само студено равнодушие на глупостите си.
10
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както обикновено Блатная не казва в какво се изразява обявеното намерение, което вероятно означава, че ще изпратят още няколко пиянки по баровете на Тайланд.Те в тоя регион не могат да стъпят на Китай вече и никой така или иначе не ги пуска да припарят.
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
8
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците ше лапнат сибир кат стой та гледай.
7
25
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ДжоКитайските вежливи хора отдавна са на тези територии и въпрос на време е са организират референдум сред населението за присъединяване към Китай.
6
22
 
12
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Дрънкат с оръжие, а всичко там е продадено на китайците от бункерното жиже! Смех!
5
19
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Евроатлантактик..... Америка ще яде пердах,това е по ясно от всякога...... Остана да кажеш, че ще си връщат и Аляска.
4
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас, Янките напълниха ли гащите?
3
19
 
13
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... Вчера Русия стартира строителството на "Силата на Сибир-2.... Милер докладва на джуджето, че започват проектно-проучвателните дейности, русофилче. И го правят за да спасят Силата на Сибир, защото в разработването на Чаяндинското находище загубиха 1.3 трилиона рубли.
2
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За миг помислих, че се събират да сделат централна канализация в кУмсомУлск на аМуР........
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напълно естествено е, че Русия увеличава военното си присъствие в Далечния изток. Вчера Русия стартира строителството на "Силата на Сибир-2", а разстоянието между най-източната руска територия на о. Ратманов и най-западната територия на хегемона в Беринговия пролив е около 4 км.