Кремъл се опитал да убие Алексей Навални втори път?

Той е бил отровен преди да бъде изпратен в Берлин
13 дек 2020 21:02, Нели Христова
77
Кремъл се опитал да убие Алексей Навални втори път?
Снимка: Instagram

Кремъл е направил втори опит да отрови Алексей Навални, съобщава в заглавие лондонският в. "Съндей таймс".

Изданието извежда в подзаглавие, че руски шпиони са се опитали да убият най-ожесточения критик на Путин със смъртоносния нервнопаралитичен агент "Новичок", преди той да бъде прехвърлен със самолет в Берлин, както разкриват разузнавателни източници, предава БТА.

Изданието твърди, че вторият опит бил предприет докато Навални бил в кома. Тогава, както и при първия опит, руснакът избегнал смъртта благодарение на доза противоотрова от атропин.

Навални се почувства зле по време на вътрешен полет от Сибир за Москва, припомня "Съндей таймс". Изпотен, дезориентиран и изпълнен с чувство за предстояща гибел, той се срива на пътеката между седалките в самолета с думите "Умирам, отровен съм".

Пилотът извършва извънредно кацане в град Омск, където екипът на линейка инжектира на Навални атропин - антидот за отрови. Това може да е спасило живота му.

Но сега вече е известно, че операцията за убийството му не е била приключила, пише "Съндей таймс". След неуспеха на първия опит за отравяне, служители от силите за сигурност правят нов опит, с втора доза отрова.

Предполага се, че тя му е била дадена преди да бъде транспортиран за по-нататъшно лечение в Берлин. Това са разкрили вчера пред британското неделно издание източници от разузнаването.

Британският вестник съобщава, че служители от руските сили за сигурност може да са оказали влияние върху лекаря, който се е грижил за Навални в Омск, и затова той по-късно обяви, че най-големият критик на Путин вероятно страда от метаболитно разстройство, а не от отравяне.

Германски служители по сигурността смятат, че предполагаемите убийци са използвали възможността да извършат второ нападение със смъртоносния нернопаралитичен агент.

Идеята е била Навални да е вече мъртъв при пристигането си в Берлин, пише "Съндей таймс" като цитира свой източник.

И вторият опит обаче се оказва неуспешен и така Навални продължава лечението си в Берлин, а по-късно започва да се възстановява.

Използването на втора доза "Новичок" безспорно увеличава вероятността за убийство, казва Алистеър Хей - преподавател по токсикология на околната среда в университета в Лийдс, цитиран от "Съндей таймс".

Но ако вече е бил "атропиниран", това е противодействало на нервния агент, макар че може да е удължило състоянието на кома. Токсинът се е нуждаел от повече време, за да се разгради в черния дроб, посочва Хей.

Русия отрече всякакво отношение към станалото с Навални, въпреки че както германските разследващи, така и междуправителствената Организация за забрана на химическите оръжия излязоха със съобщения за наличие на "Новичок", припомня "Съндей таймс".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези руски отрови за нищо не стават.
61
3
 
10
 
! Отговори
Светльо преди 3 години
Стига с тези глупости! Скрипал,Навални и никой не умря. Много не качествен продукт е този Новичок. Някой нормално мислещ въобще вярва ли на тези измишльотини?
60
4
 
9
 
! Отговори
Приказка без край преди 3 години
Дъвката Навални е безвкусна вече!Я кажете - как се убива неудобен публичен човек?Ето както във Иран, сториха САЩ и Израел!Убиха учения физик, Нагло от упор със стрелба от роботизирана картечница управлявана по сателит!
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя взеха да го разкарват като панаирджийска мечка. Ама като му харесва!
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм РУСОФОБ, ама вие много се излагате бе.Големи глупости, не знам вече дали въобще някой ви вярва?
57
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онези двама англичани, дето не са били уж целта на атаката умряха от "новичок". А тези дето са били мишени живи? Жив ПиАр!
56
6
 
5
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Не забравяйте КАТИН! Да знаете *** ръководител да е починал и да знаете точната дата? Да знаете къде се намира Медведев? Да знаете, да знаете?
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Съндей таймс" съобщава как неназовани разузнавателни източници ни правят свидетели на увлекателна история за деца до 6+. Тълпа руски шпиони повторно са се опитали да убият Алексей Навални със смъртоносния нервнопаралитичен агент "Новичок", но популярният на запад и наричан първи критик на Путин, въпрекии че се е намирал в състояние на КОМА, избегнал смъртта разгризвайки капсулата противоотрова от атропин. предвидливо зашита в яката на ризата му от другарката му Мария Певчих.
54
3
 
14
 
! Отговори
баба айше преди 3 години
Оооо да, вярно е, а аз съм дядо Коледа.
53
6
 
18
 
! Отговори
JNS преди 3 години
Тия почнаха да се чудят какви глупости да пишат пак! Не разбрах,как ,при положение че Новичок е една от най- силните отрови,този е успял да оцелее....и то два пъти! И ония в Англия и те оцелели.Ами айде стига с тия глупости,моля!То,ако руснаците са искали да го отровят или убият наистина, въобще нямаше да го бавят!!! Пък тоя голяма нинджа се оказа.Два пъти тровен с един от най- отровните бойни газове и той все оцелял.Направо сложи в джоба си и Рамбо и Командо,че и Джон Маклейн
52
4
 
11
 
! Отговори
JNS преди 3 години
Тия почнаха да се чудят какви глупости да пишат пак! Не разбрах,как ,при положение че Новичок е една от най- силните отрови,този е успял да оцелее....и то два пъти! И ония в Англия и те оцелели.Ами айде стига с тия глупости,моля!То,ако руснаците са искали да го отровят или убият наистина, въобще нямаше да го бавят!!! Пък тоя голяма нинджа се оказа.Два пъти тровен с един от най- отровните бойни газове и той и дават малко повече от
51
3
 
17
 
! Отговори
ha ha преди 3 години
Абе много калпави тия руски отроби бе - никой не умира от тях! Ама техните 'секретни служби' продължават, повторят и потретят все със тях да 'убиват'...
50
4
 
22
 
! Отговори
Друс Уилис преди 3 години
Тоя сигурно и докато *** някой се опитва да го убие
49
9
 
22
 
! Отговори
българин преди 3 години
Лично аз съжалявам че Москва Не е успяла да премахне този индивид! След 1989 г до днес.То куцо и сакато прибърза да се впише в графата " демикрат"! Така както бившето борче по време на групировките веднага след 1989 г д-р Борисов.Се записа в " историята" на БГ като " върл" " демократ"! Та този същият другар бивш член на ЦК на БКП по времето на социализма като " пожарникар". Днес командва цяла една нация от Телевизионният екран! Жалко но факт! Нещо което д-р Живков през соца Не си позволи!
48
10
 
27
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Е, как така само 2 пъти???Докато не докажете поне 202 опита за убийство никакви демократи и либерали не сте!
47
8
 
17
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Стига с този алкаш и запоите му.
46
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как не им омръзна да се занимават с простотиии? Какъв е тоя Навални?
45
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахахаха,новина за болните американофилски мозъци за да си чешат езиците
44
5
 
24
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
не са искали не са го очистили всичко са празни приказки да напомнят на публиката за тоя .....
43
19
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Ха-ха-ха...Всъщност, на такива като Песков и Захариева няма кой да им вярва: тка и не се разбраха помежду си: един път Навални имал метаболитен синдром, втори път бил отровен от чужди тайни служби, трети път нищо не отркили, ама пък руските лекари геройски го спасили. Така се оплетоха в лъжи, че на всеки 3 дни излизаха с нова версия.