Путин отново: Приписваният ми дворец не е нито мой, нито на роднини

Със слухове се правил опит за промиване на мозъците на руснаците
25 яну 2021 16:00, Елка Василева
288
Путин отново: Приписваният ми дворец не е нито мой, нито на роднини
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че приписваният му в разследване дворец в Геленджик на Черно море не е негов, нито на негови роднини.

Екипът на Навални публикува в YouTube миналата седмица видео, в което твърди, че огромният дворец, близо до град Геленджик на брега на Черно море, принадлежи на Путин.

„Не съм гледал този филм, просто поради липсата на свободно време за гледане на такава информация, но прелистих видео подборки, донесени ми от моите помощници – каза Путин на онлайн среща със студенти. – Нищо от това, което там е посочено като моя собственост, не принадлежи нито на мен, нито на мои близки роднини и никога не е принадлежало. Никога!“

Според Путин със слуховете за негов дворец в Геленджик е направен опит за промиване на мозъците на руснаците. „Тази информация се разпространява от над 10 години. А сега при удобен случай са събрали всичко и са решили с всички тези материали да промият мозъците на нашите граждани, пуснаха в интернет някакви филми, видеопрограми“, каза Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Пред студентите руският президент каза, че за всяко подобно недвижимо имущество трябва да има някакви документи, данни за финансови трансакции, „поне някакви заверки при нотариус – там също следи трябва да са останали, в нотариалните книги, в електронен вид“.

„А вместо това какво? Качили са снимки от мое плуване в стил бътерфлай – така обичам да плувам, в някакъв басейн, където аз никога не съм бил. Не знам какъв е този басейн, но така плувах в река Енисей през 2016 г. В подобни случаи това е просто компилация, монтаж. Изразявайки се с езика на един наш известен персонаж: „Скучно, момичета! Поне да бяха измислили нещо“, добави Путин.

Той посочи още, че познава някои от хората, споменати във филма, някои са приятели или бивши колеги, далечни роднини или познати. „А има и хора, които изобщо не познавам, никога не съм им виждал очите, не ги познавам“, увери той. „Разбирам, че те не желаят да застават близо до мен, защото  който и да се появи до мен, веднага му налагат санкции“, каза руският президент. Говорейки за споменатите в материала негови познати, Путин каза, че те са започнали да се занимават с бизнес много преди да се познават с президента на страната.

Миналата седмица екипът на Навални публикува огромно разследване за богатството на Путин. В него опозиционерът показа дворец за на 1 милиард паунда на брега на Черно море, за който се твърди, че е построен за руския президент. Навални нарече сградата "най-големият подкуп в историята".

Дворецът е голям 17 691 квадратни метра и има собствени барове, басейни, казино и дори малък театър. Луксозният имот край залива Геленджик на Черно море отдавна е познат като „Двореца на Путин“, въпреки че руският президент отрича да е негов собственик. В разследването на неправителствената организация на Навални се посочва, че цената на имота е най-малко 1,35 милиарда долара (около 100 милиарда рубли).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Владимир Путин - най- Добрия Руски Политик на Русия след Йосиф Сталин и царските династии Рюрикови и Романови!
242
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е антируски и прозападен ***, срам за руснаците и враг на Русия. Подръжниците му са русофоби и престъпници, редно е и руската рамия да се включи да ги пребие и смаже. Доколкото до г- н Владимир Путин, той е доказан и опитен дългогодишен политически Руски лидер,Президент и политик, издигнал Русия и я превърнал в световна сила! Руснаците виждат това и пак ще изберат Путин!
241
11
 
7
 
! Отговори
мунчо преди 3 години
Значи Тръмп се нанесе в имението си Мар Лаго с 58 спални и 39 бани, а Путин не може да има дворец - защо? Защото мислим социалистически - всички да сме равни и бедни...другари...
240
0
 
3
 
! Отговори
За Русия преди 3 години
Моля ви ако някой е част от руското разузнаване да ми помогне.
239
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
ЛЪЖЕШ , *** !!!
238
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 80 милиона гледания, изведнъж едно зализано студенче, реши ей така да пита бащицата за вилата му. И в Русия и тука, са едни и същи мошеници, живеещи на гърба на хората.
237
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха, твой е с поставени лица! Все едно гледам Боко и Доган
236
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да,Навалнито разкри "нещо",ама какво и той не знае!може да си е агентурна модерна вила дворцова,но защо постоянно се държи като клоун и чака с удоволствие да го арестуват.А кой му поддържа канала,беше една фонданция,уж германска ли...?И много странно как смело оживя от " Новичока",а наш " журналист" му помогнал за " убийците",чак телефоните "издирил",абе чудна работа,а този журналист е от партия на един лодкар.Такива ми ти работи!
235
1
 
10
 
! Отговори
До 245 преди 3 години
Е да но Доган си живееше там,има разлика,там си правеха срещи ДПС дълги години,е да сараи,абе чак сараи не е,но си стои добре с прекрасна панорама.
234
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как точно е разбрал Навални ,че това е двореца на Путин?Има достатъчно богати руснаци които могат да си го позволят.Или ако " двореца " е държавен" ,значи е на Путин!Нещо ми издиша тоз Навални,преиграва, да хвърли някаква " бомба" ,да има нещо за гледане!Техните артисти и певци от известните също се тиражират с дворци,като Пугачова,Киркоров.То си е мода!
233
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попитали Царя на най-голямата държава в света,дали имал негов собствен дворец дворец??? Че той ако няма,тогава Кой да има???
232
8
 
12
 
! Отговори
Другари преди 3 години
Това е новият Дворец на културата и туризма - ще бъде собственост на целия руски народ, а ще го използва другарят Путин, като представител на народа !
231
10
 
8
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
НОВОТО ЗНАМЕ на Путинова Русия вече ОФИЦИАЛНО е......." РИБОЛОВНА пръчка...със вързани на края БОКСЕРКИТЕ на НАВАЛНИ ( със който го тровиха ) " ....СРАМ...СРАМ...СРАМ..
230
8
 
4
 
! Отговори
до 256 преди 3 години
Пичч,ти не си добре бе хахааа...ама хич та няма
229
15
 
14
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
ЛЕЛЕеееееее... този *** милиционер.....как си отвори устата....и почва да лъже !!! СПОМНЯМЕ си какви ги говореше за двамата от Солсбъри - " те сигурно са ТУРИСТИ.....а разсл. журналисти...намериха ...къде са живели...какви чинове имат ...а и снимки със ТОЗИ как ги награждава за поредното УБИЙСТВО !!! На ПУТИН му трябва БОГАТСТВО.....за да плаща на ЧАСТНИ АРМИЙ ( като ВАГНЕР ) ...и да ВИЛНЕЯТ по света ....ЗАТОВА ТАКА КРАДЕ - говорят за 200 милиарда !
228
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"хората са изкарали пари и купуват" - наистина ли вярваш още в дядо мраз? Изкарали пари? - това не е като да продаваш сандвичи в макдоналдс. Въпросните хора които купуват по 100-200млн имения са нарушили практически цялото антитръстово и анти монополно законодателство! в световен мащаб! Разминава им се единствено защото те избират марионетните политици в сащ... толкова е просто...
227
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всемогъщия Путин знае, че Навални е западен проект, но не знае чии е този огромен дворец на брега на Черно море, на един хвърлей от Сочи - неговия любим курорт !!!?
226
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 252В САЩ може всяка минута да се продават подобни имения,няма проблем ,хората са изкарали пари и купуват (включително и руснаци) имоти в САЩ.Но ако някой Американски политик закупи нещо по-стабилно ,то става на въпрос от къде са парите?!
225
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в САЩ всеки ден се продават подобни имения но това е ОК според западната пропаганда... просто гледайте "файн ливинг" и ще видите за какво става въпрос - частни острови, огромни имения, яхти и т.н. Навални явно е руското "файн ливинг"...
224
1
 
5
 
! Отговори
Кога се трови преди 3 години
Кога разследва....