Русия: ЕС ще отговаря за България

Коментар на Мария Захарова
Обновена: 5 юли 2022 06:21 | 4 юли 2022 22:47, Росен Стойчев
117
Русия: ЕС ще отговаря за България
Снимка: БГНЕС/EPA

Отговорът на Русия след решението на България за отпращане на руски дипломати, може да бъде приложено за целия ЕС.

Още по темата
Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Дипломатът обяви, че решението на българското правителство надхвърля дипломатическата практика. Призова българските представители да мислят за принципа за реципрочност, който е в основата на дипломацията.

"ЕС трябва да разбере, че подкрепа за подобни действия спрямо нашата страна на отделни държави поставя отговорността върху цялата група. Това важи и за нашия отговор", обяви Захарова.

Тя повтори, че българското решение е неоснователно. То беше подкрепено от ЕС.

Редица европейски държави отпратиха руски дипломати. Руското правителство отхвърли подобни действия. От там настояват, че трябва да се търси диалог.


117
Още по темата: БългарияРусиякоментар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
До Анонимен 95 --- Откъде да ги намерят тези "правилни политици", когато знаете от историята, че България трябва да бъде управлявана винаги отвън, поради дефицит на можещи личности в политиката.
97
8
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 месец
Рашистите да си духат борша и да спрат да се правят на много важни, защото Дамоклевия меч на глада и разрухата виси със страшна сила над главите им, вкл. и над главата на ботоксния дребосък.
96
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно, руснаците ще удрят по центровете за вземане на решения, България няма думата, тя е опитно поле, и те го разбират, за щастие , иначе управниците ни в личен план ще си понесат последствията, това е вън от съмнение.
95
4
 
6
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Мисля, че не е много логично Захарова да призове бълг. представители да мислят за принципа на реципрочност, който бил в основата на дипломацията, значи..Принципа на реципрочност лежи само в основите на руската дипломация, светът все повече и повече се отдалечава от този папагалски принцип, не водещ до никакво решение на проблемите - някой е наранен от теб и протестира, а ти в отговор го раняваш още повече..Така не се стига до никъде!
94
6
 
2
 
! Отговори
ох мамаша преди 1 месец
победа наша
93
1
 
12
 
! Отговори
до 105 преди 1 месец
До АнонименБългария е имало хиляди години преди Русия ще я има и след нея Дори Киевска Рус е преди Москалията
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мария Захарова, бих се радвал много, ако имахме такива дипломати и в България, независимо от това дали каузата и е на правилната или фашивата страна! Става въпрос за личността, а не за политическата насока! Като се сетя какви пропаднали личности са били или са на върха на държавата направо ме хваща страх за бъдещето на България, но и яд към българите, които през това време силно отъпяха и все още не са в състояние да си изберат адекватни политици!
91
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре, че са били лошите Руснаци за да можете сега да се наричате Българи и да я има България на картата на света!
90
8
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Тези съвсем се държат като господари на света?Има ли на някого да не са размахали пръст- то не бяха заплахи за скъсване на дипломатически отношения, то не бяха заплахи за ракети, то не бяха заплахи за причиняване на енергийна криза.Алооооо, вашето население гладува . Стойте си в Блатная и си яжте картошките докато ги има
89
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
97 американски дипломати в БГ ама кире бъди рециброчен я ги намали преди да те изнесем с креслото от МС
88
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
точно така айде сега със самолета всички посланици на ес да припадат германците пред празната тръба
87
8
 
10
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 месец
Пресалкаше Захарова пак е на два стакана , придържа се за дръжката на вратата , а за следващите крачки този зад нея ще отговаря ако загуби равновесие .
86
20
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Що за нация сте??? До последната секунда преди нападението над Украйна лъгахте,че нападение няма да има. Оглушихте света,че не сте нахлували а жертвите са вече хиляди. До преди месец Лавров ни наричаше фашисти а вчера ни нарече приятели /гадост/.За най малкото нещо ни спирате енергоисточниците,подплатени с дългосрочни договори. После защо Ви мразели. То скоро май и Българските русофили ще втасат.
85
21
 
29
 
! Отговори
жалкопиянде преди 1 месец
Десет часа преди ор кките да нападнат Украйна, тая, на някаква пресконференция и с маниера на нискокачествета ---сти-тутка се лензеше: "Нет, не будем нападать на Украину!" Каквото и да каже - все е лъжа! През чорапите ми е!
84
25
 
5
 
! Отговори
gеро преди 1 месец
Бомба бомба паднала е бомба,лиохманитеее да ви е яка дупарата Варна Бургас, турция идва.Заредете си ГСМ ,купете си семки,нови маратонки, Анцунг Адидас Наик,ГСМ-като бият някои от наще да снимате Лаиф.Семки да чоплите докато доиде сеира,Маратонки като ви подгонят да бягате.Анцунг да ви е удобно като скачате.Збогом България
83
13
 
24
 
! Отговори
Реципрочност преди 1 месец
иска. Добре, де. Ние имаме 15 човека там, те 118 тука. ?! Руската посланичка ни нарича п.о.д.л.о.г.и., обаче ние сме нарушавали "дипломатическата практика" !? Тия хора живеят в н'еква паралелна вселена. Нахални до безобразие.
82
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нарушихте сключения договор за газ, въпреки, че ви бяхме платили, може случайно да ви срежем тръбичката на банкянския паток, тогава отново ли ще обвинявате ЕС :)))
81
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Говорителката, бих я оваргалял едно хубаво.
80
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прехвърлихте вината на ЕС, щото нема как да направите реципрочни мерки, ще изгубите региона, дето сте го изгубили отдавна, но посолството ви е най-голямото в БГ, явно не искате да го изгубите :)))
79
10
 
20
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 месец
НИТО ГОТВАЧИТЕ СА ГОТВАЧИ НИТО ГРАДИНАРИ И ШОФЬОРИТЕ СА ТАКИВА-- ВСИЧКИ СА РАЗУЗНАВАЧИ ТЕРОРИСТИ И ВОЕННИ СПЕЦИИСТИ !!!