Кремъл: НАТО вече действа не като наш опонент, а като враг

Възстановяване на СССР невъзможно, но има различни форми на интеграция
28 фев 2023 08:03, Елка Василева
158
Кремъл: НАТО вече действа не като наш опонент, а като враг
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в публикувани днес коментари, че Русия няма да възобнови участието си в договора за ограничаване на ядрените оръжия СТАРТ, докато Вашингтон не се вслуша в позицията на Москва, предаде Ройтерс.

В интервю за вестник "Известия" Песков заяви също, че НАТО, "като единен блок, вече действа не като наш условен опонент, а като враг".

Още по темата
Говорителят на Кремъл каза още, че възстановяването на СССР е невъзможно, но има различни съвременни форми на интеграция, предаде ТАСС.

Той припомни думите на държавния глава Владимир Путин, че човек, който не съжалява за разпадането Съветския съюз, няма сърце, а човек, който иска да възстанови СССР, няма мозък. "Струва ми се, че това е може би най-изчерпателното обяснение на възможното отношение към тези, които говорят за пресъздаване на СССР. Това е невъзможно", заяви Песков.

"Друг е въпросът, че съществуват съвременни форми на интеграция. Те са многопосочни и многоскоростни. Те съществуват в интерес на участващите държави. Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на бившия Съветски съюз е Съюзната държава Русия-Беларус", посочи говорителят на Кремъл. "Но това в никакъв случай не е завръщане към Съветския съюз или опит за неговото пресъздаване", подчерта Песков.
(БТА, Владимир Арангелов)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
мико преди 1 година
До Анонимендруго може да мачка
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руската Пендерация няма съюзници. Имат президенти-марионетки в други държави. Какво си завладее с война - това им е съюзника.
97
0
 
4
 
! Отговори
сина му преди 1 година
на тоз отиде ли на фронта, или там е само за пейзани
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещо става. Бг народ не е представен в Бг парламент . Аз не мога да отговоря защо е така времето ще отговори. Но народа не участва в управлението нито във вземане на решенията. Това няма да завърши добре. Не е заплаха. Констатация е .
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нато натисна България да даде Военна помощ на Украйна пряко волята на българския народ. Не става въпрос за бизнес а за военна помощ пряко волята на народа. Депутатите на практика не представляват народа. Така че да не се оправдават с тяхното гласуване. Те ако представляваха народа щяха да са направили правителство но не са.
94
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв е този правов ред в който сме платили осем ли колко самолета на САЩ и не сме получили нито един. Какъв е този правов ред в който Косово има право на на самоопреде ление а Луганск и Донецк нямат въпреки че са десет пъти по големи от Косово. За мюсюлманите има права за християните няма
93
3
 
2
 
! Отговори
НАТО преди 1 година
защитава демокрацията и международния правов ред. Ако руЗЗките другари чувстват, че им е "враг" това не говори никак добре за тях. Мдам. Дали пък нещо не са направили, за да чувстват, че НАТО прави нещо срещу действията им?
92
2
 
2
 
! Отговори
R.A.T.M преди 1 година
САЩ сами за себе си са враг. Странното е, че мина денонощие, но звук, ни стон, че независимите еколози пътуващи към Охайо, да разберат причината за техногеннста катастрофа са претърпели авиокатастрофа, защо така бре български медии ?
91
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 99.Ми ядрените заплахи са да не си мислят за глупости и са отговор само към САЩ.а война е със страните ,които продължават да пращат оръжие и е икономическа,а украинците са само разходен материал.Слуги и жертви на интересите на господаря.
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кремълньонецо...като ехо сте!!! Един казва А...и другите повтаряте аааааааааааа. А.м.а с тез П.о.л.ир.а.ни мозъци толкоз. Но ЛЪЖАТА си остава.лъжа калкато и пъти да е повтаряте!!!
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 98 И ти къде видя петрол в Крим бе,че не е ясно да за газ имаше проучване,ама не е ясно дали има.В Донбас също и там има ,ама е шистов и освен ,че е мръсен и вреден добива е и по -скъп добива.Е сина на бай онзи се надяваше да се докопа до него,ама се видя,че няма как да замести руския ,както всички се надяваха защото излиза много по-скъп.Те това беше цялата игра.
88
2
 
5
 
! Отговори
Az преди 1 година
". Най-модерната и най-бързата интеграционна форма в пространството на бившия Съветски съюз е Съюзната държава Русия-Беларус""Ха-ха-ха-ха! Най-модерните са, двамата психично болни Путин и Лукашенко
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало пишлемета да не наплашихте нещо от комплексарчето Путин? Имаше елемент на изненада първия месец от войната от 2022г, после се видя, че нищо не става от него. Ядрени заплахи може да прави само за руската аудитория. САЩ самостоятелно, да не говорим НАТО като цяло, имат в пъти повече армия, техника и ядрено оръжие. И за капак - САРМАТА на Путин се провали да полети, пропадна му грандиозната идея за годишнината от войната :)))
86
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин направи война за да вземе петрола и газта около Крим. Русия просто ще се разпадне без приходите от петрол и газ, не може да си позволи такава конкуренция. Руската Пендерация трябва да се разпадне, а Путин да изчезне, и проблемите ще се решат от самосебе си.
85
2
 
7
 
! Отговори
Антипутиноид преди 1 година
Същия тоя Писков няколко дена преди инвазията в Украйна през 2022г. също каза, че Русия нямала никакви интереси в Украйна и било безумно да се мисли за война там. Руските дипломати говорят само за домашната публика - няма смисъл да ги слушате. Путин трябва да бъде размазан в Украйна, това е решението.
84
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 1 година
руски нашественици с Украйна не могат да се справят за 3- и дена а тръгнали на НАТО да се репчят..ха.ха.ха после по стара руска традиция като ядат бой ще се правят на жертви..ха.ха
83
2
 
2
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Каквото почукало, такова се обадило !
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 92 Точно така е и затова без много зор имат 20% от територията на Украйна и тия 20% са двигателна на украинската икономика.Минза какво им е другото.Ей там си се бият и си прочистват украинската армия.
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 90 Ми хайде де да отидат и да ги набият тези Руснаци това НАТО,а не само да дават оръжия и то,какви чистят си склада от стари тенджери.
80
5
 
4
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 година
С тая военна импотентност която показват в Украйна найстина само някой без мозък може да се надява за връщането на СССР.