Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави

По думите му опит да бъде арестуван Путин ще бъде възприет като обявяване на война
23 мар 2023 08:30, Йоана Цонева
352
Медведев: Западът ще се опита да раздели Русия на по-малки държави
Снимка: БГНЕС

Украйна е част от "Велика Русия". Tова заяви в интервю за ТАСС бившият руски президент Дмитрий Медведев, цитиран от "Ройтерс".

Западът не харесва независимостта на Москва и Пекин и следващите десетилетия няма да са спокойни, тъй като западните сили ще се опитат да разделят Русия на по-малки и по-слаби държави, категоричен е той, предаде БТА.

Той подчерта, че не вижда перспективи за съживяване на връзките на Русия със Запада в близко бъдеще.

"Вярвам, че рано или късно ситуацията ще се стабилизира и комуникациите ще се възобновят, но искрено се надявам, че до това време значителна част от тези хора (западните лидери) ще са се оттеглили, а някои от тях ще са починали", отбеляза руският експрезидент. В момента той е заместник-председател на руския Съвет за сигурност, припомня "Ройтерс".

Медведев добави, че с някои страни, групи страни и политически блокове е безсмислено да се сключват споразумения, защото "те разбират само езика на силата". В някои случаи споразуменията са и контрапродуктивни и се налагат решения, "подобни на това, взето на 24 февруари миналата година".

Още по темата
Руският експрезидент заяви, че не се опасява, че партньорството между Русия и Китай ще се окаже неравнопоставено, защото двете страни се допълват много успешно. "Нито един съюз никога не е абсолютно балансиран. Ако говорим за нашето партньорство, за специалните ни отношения с Китай, там всичко е наред", увери Медведев. "Да, Китай е много по-голям от нас по отношение на населението и икономиката. Но ние имаме свои собствени възможности", увери той.

Като пример за руските предимства той посочи мястото на Москва като постоянен член в Съвета за сигурност, ядрения потенциал, големината на страната и огромните резерви от източници за развитие. Тоест всяка страна тук допълва другата", обясни той.

Евентуален опит на която и да е държава да арестува президента Владимир Путин по заповедта за арест, издадена от Международния наказателен съд, ще бъде възприет като обявяване на война, подчерта Медведев.

Той добави, че решението на МНС носи "колосален негативен потенциал" на фона на и без това лошите отношения между Русия и Запада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
0
 
! Отговори
Проф. Звездолюбов преди 1 година
Русия ако се разпадне на малки държави ще е заради безумните войни които разпали и фалиралата си икономика. Няма руснак, който да иска да бъде принуждаван да убива или бъде убиван. Това е причината голяма част от автономните области да поискат да са независими държави.
272
0
 
2
 
! Отговори
big meech преди 1 година
800 лв заплата у русия и тия *** ще оправят света
271
1
 
3
 
! Отговори
тя преди 1 година
Кой създаде т н Украйна ? няма такава държава щом Русия не я желае !
270
3
 
3
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
269
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 297 Айде стига с тия уркопитешки глупости където ги пишеш смешен ставаш.
268
0
 
2
 
! Отговори
DEPM преди 1 година
Четова държава ли е?
267
1
 
4
 
! Отговори
ясновидец преди 1 година
разпад ще има, но на фащ
266
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината казва човека. Ама кой да слуша.
265
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Света ни никога не е бил враг на Русия...егото на управляващите ги са им врагове...Русия нямаше затворени врати в Света ни преди убийствата на жени и деца в Украйна,кгб с десетелетният си план да завладее Света ни и да отнеме Свободата ни успя да заблуди с рекет и плащания на политици предимно в ЕС,Германия предимно,а и в САЩ,финансираха тръмп опитал преврат в Капитолия!факти които всеки с гънка може да провери,искат животите ви...Свободата ви...Душите ви...имат милиарди ограбени от животите ви.
264
0
 
4
 
! Отговори
Маниии го този преди 1 година
А пък този как заплашва своите четете в дир.бг...съвсем се отдалечи от Човечеството
263
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мечо подготвя психически мужиците и мамашите за ГОЛЕМИЯ ШОК
262
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Опааааа , вече и отвътре почна да се говрои за разпад на Мада Раша... и то устата на малкия пиянд...президент де..
261
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 1 година
дано гарнирате Сибир за Китай...с някоя по екзотимчна облас...с тоя пущинак си е...дръжте се като квалитетни...пр.с.итутки моля!!!...изтеглете мюсюлманската си армия от Украйна и прекратете ,убийствата на жени и деца...или 3-та...ще е двудневна!!!
260
1
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Путин обяви война на Света ни...ние сме във Война...останалото е лицемерие!искате империй...искате да можете да убивате чужди деца безнаказано...искате от Света ни да се откаже от..Бог...от заложени ни генетично ценности...няма начин..нима синчето ти не бе бохем по Света с ограбеното на Народите на Русия?нима не бяхте собственици на милиардни компании?нима нямате яхти за стотици милиони...замъци за стотици милиони от грабежа на Народите на Русия..и ви бе малко..искахте душите и животите..3-та!
259
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До края на 2023 Украйна си възвръща Крим. През 2024 нито един жив руски войник не остава в Украйна. През 2024 Путин слиза от Руската сцена.
258
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия за 1 година унищожи армията си и дезорганизира икономиката си. Цивилни събрани от улицата не правят армия. Около 1 процент от хората имат заложби за войници. Но армия се планира, финансира, снабдява и обучава за 10 години. Русия не може да упражнява натиск върху провинциите си и те започват да се отделят. Това го видя СиДзинПин и показа на Путин ролята на Русия като много евтина суровинна провинция на Китай.
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОМИКСКИ УВОЛНИ АРЕСТОВИЧ ПРЕДИ ТРИ МЕСЕЦА ОТ СЪВЕТНИК. ОСТАВА ДА ПРАВИ АНАЛИЗИ ТИП ТАГАРЕВ.
256
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Сата НАТОИСТОРИЯТА ЩИ ВИ СЪДИ И ТЕБЕ САТАНИСТЕ И ПРЕВРАТАДЖИЙСКИТЕ САТАНИСТИ И ЗАТРИВАТЕЛИ НА НАРОДА СИ КОГОТО ОГРАБВАТ. ПСИХИАТРИЧНАТА ПОМОЩ Е НЕЕФЕКТИВНА И ТАКИВА *** СИ ПРИДАВАТ ПРЕКАЛЕНО ЗНАЧЕНИЕ, КОЕТО НЯМАТ.
255
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия направи и невъзможното, за да се разпадне. Западът няма пръст в тая работа. Пияните мързеливци сами се докараха на тоя хал.
254
3
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Прекрасен анализ на Алексей Арестович тази вечер! Посмотрите, не пожалеете!