В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци

Руски журналист: Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче
30 мар 2023 13:04, Елка Василева
282
В Русия ядрената война и оръжия се рекламират сякаш са храна за домашни любимци
Снимка: архив, БГНЕС

"Никой не знае дали Путин няма да натисне ядреното копче", каза носителят на Нобелова награда за мир и главен редактор на "Новая газета" Дмитрий Муратов в интервю за кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг.

В интервюто Дмитрий Муратов, чийто вестник престана да бъде издаван, изразява тревогата си това докъде може да стигне Кремъл в конфронтацията си със Запада и вероятността да се прибегне до ядрени оръжия.

Още по темата
"Две поколения живяха без заплаха от ядрена война", казва Муратов и допълва: "Този период обаче приключи. Ще натисне ли Путин ядреното копче или не? Кой знае? Никой не знае това. Няма човек, който да може да каже със сигурност".

По повод твърденията на Русия, че разполага с модерни уникални оръжия, които могат да унищожат всеки враг, Муратов отбелязва, че това е показателен пример как държавната пропаганда подготвя хората да мислят, че ядрената война не е лошо нещо.

"По телевизионните канали тук ядрената война и ядрените оръжия се рекламират, сякаш се прави реклама на храна за домашни любимци", посочва Муратов.

Той допълва, че хората в Русия са облъчени от пропаганда, че тя е като вид радиация и всички са податливи, не само руснаците, предаде кореспондентът на БНР в Лондон.

Журналистът казва, че младото поколение е прекрасно, добре образовано. Близо един милион са напуснали страната, много от останалите са категорично против това, което се случва в Украйна.

"Да, Путин има огромна подкрепа, но това са възрастни хора, които виждат в него свой внук, който ще ги защитава и им носи пенсията и им честити Новата година. Тези хора вярват, че истинските им внуци трябва да отидат да се бият и да умрат", отбелязва Дмитрий Муратов пред Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да сложа лайк плюс на Боби но не мога понеже не ми се хваща. Сигурно и на изборите така ще има невалидни бюлетини.
232
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България след изборите може би ще има фашиско управление което също е апокалипсис за съжаление .
231
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боби никому не са нужни информации а мнения и коментари. Както знаеш аз например не се страхувам и пиша мнения в прав текст. Те хората не четат статиите камоли други информации. Уважавам усилията ти , но нивото на аудиторията не е на ниво.
230
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Ядрената война не е ефективна и това го знаят и от двете страни. Химическото оръжие също е не ефективно. Биологичното оръжие е това което е ефективно. За това САЩ разработва такова в много лаборатории по света, защото в САЩ са забранени. В Украйна са 30. Така че ядрена война няма да има, но биологическа? - кой знае. Веднъж САЩ пробва и то успешно...
229
5
 
9
 
! Отговори
ПОРШИН преди 1 година
Който познава Руснаците като манталитет знае че за тях е чест да се подготвят добре за идващата ядрена война. Правят го със гордост и желание,защото за разлика от запада ,те знаят как ще свърши всичко това и добрата подготовка ще е от изключително значение за изхода на войната !
228
3
 
4
 
! Отговори
Конфуции преди 1 година
Да но при една ядрена война руснаците ще щтракат с пръсти, защото са свикнали на кучешки живот а ние ще мрем от глад и студ и отчаяние.
227
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е предател. Аз го гледах на един форум преди войната се похвали с наградата и Путин дори го поздрави от възпитание .Тогава разбрах че уважението им е взаимно.
226
13
 
12
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
за света ще стане ядрен апкалипсис ако не се намери кой да гръмне кагебисткия плъх нвия азиатски хитлер
225
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото което Русия притежава са оръжията и заплахите с война, на това се гради нейната "мощ" в света, затова и ги рекламират така интензивно. Всеки рекламира това което е най-силното му предимство, по това се съди за съответната страна, за Русия това са оръжията и нападението над суверенни страни, под предлог че се бори с нацизма.
224
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжията, които САЩ изпращат в Украйна са отпреди 50 години ! ДРУГИТЕ много не ги показват. По добре Путин да си натиска копчетата на нощницата, там няма как да сбърка.
223
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По заоблени от окръжност излязоха товаришчите. Направо промениха геометрията.
222
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По *** от окръжност излязоха товаришчите. Направо промениха геометрията.
221
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отдавна предупреждавах Кремълските Корифеи, да не си навират гагиге в чужда паница. Сега ще джакат дядовия.
220
14
 
6
 
! Отговори
славянин преди 1 година
Интересно е че след Русия се оказа, че и Китай е вдигнал мерника на калдерата на Йелоустоун, защото знаят че след като го ударят и цяла г.в.дария отива в небитието!
219
15
 
8
 
! Отговори
до 230 от славянин преди 1 година
Ами хайде обясни ни какво ''зло'' е Русия, защото ние наистина не знаем какво ''зло'' е! За г.ведарите знаем, че са най-голямото зло на планетата, но за Русия не знаем какво ''зло'' е!
218
3
 
4
 
! Отговори
забравих преди 1 година
До До 241чешки художник рисува България под формата на турски ...Нефзлатна прага ??? ха ха де Билнали
217
4
 
6
 
! Отговори
До 241 преди 1 година
Явно никога не си ходил в Златна прага, за да се изхоожааш така невежо по въпроса! Седи си на село и цокай пърцуца
216
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия в момента е една препълнена бендзиностанция! Много бендзин, а никой не го купува. Ракетите са на свършване, Путин също
215
19
 
13
 
! Отговори
vale_karo преди 1 година
Не знам каква е агитацията в Русия ,но явно не дава резултат. Виж в САЩ агитацията дава .Както го казва народа" стрелят се под път и над път" То не са училища, университети та чак и Белият дом. Те на това се казва агитация.
214
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква Русия?! Хич не ми дреме какво рекламират. По-добре кажете ще спираме ли вноса на украинско жито като поляците?