Пеевски сезира службите за проруски ботове, опериращи в България

ДПС: Мрежата от 400 роботизирани сайтове провежда проруска пропаганда
Обновена: 27 фев 2024 08:02 | 27 фев 2024 08:00, Анисия Иванова
145
Пеевски сезира службите за проруски ботове, опериращи в България
Снимка: БГНЕС

Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и шефа на ДАНС подаде председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски за спешно и неотложно сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани сайтове, които провеждат дезинформационна война и проруска пропаганда на територията на България, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Сигналът е свързан с оповестени данни за резултати от проучвания на Фондация за хуманитарни и социални изследвания от проф. Димитър Вацов, председател на УС на ФХСИ, публикувани в сайта на Фондацията и коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби” които са близо 400 и произвеждат по 2000 публикации дневно, усилвани допълнително чрез социалните медии.

ДАНС, МВР и прокуратурата трябва да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа? Има ли доказателства, че Русия провежда дезинформационни кампании, за да бъдат объркани хората чрез постоянно променящи се наративи и версии за събитията, като с това застрашава гражданското общество и социалния мир.

Навлизането в третата година от началото на войната на Русия срещу Украйна и в навечерието на европейските избори е от изключителна важност за националната сигурност на България и на Европа да бъдат установени всякакви форми на въздействие върху българските граждани и ефективно да се противодейства срещу всяко подобни посегателства, в името на демокрацията и защитата на гражданските права и свободи, допълват от Движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чи пеевски дядо му е бил от елитните ДС на Бкп прави се на русофоб
114
1
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Понеже слугите на Шиши трият поголовно ,напишете в гугъл " Пеевски върти търговия с Русия" и вижте какви интересни неща пише.
113
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
къде ми е коментара за турските ботове
112
2
 
4
 
! Отговори
Е за това преди 2 месеца
Съкратиха армията че,даже и мобилизация не правят да може сега тази професия дупетат да е вечна и никой да може да го измести,защото аз не си спомням да съм гласувал за сфинския образ освен ефратските анатолийци които нямат нищо общо с православна България с 5000 преправени църкви на джамии.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Малии 6-те брадички сее намрущил ... Ся ше отвори зурлата и ще фъркат глави...
110
0
 
1
 
! Отговори
Като напишете преди 2 месеца
Правилно думата и се изтрива от ***,защото не се харесва истината.Последната дума е изстиъа отдолу,която е написал човека-правилно!И тя е свързана със нещастието.
109
1
 
1
 
! Отговори
До 116.сашето преди 2 месеца
Карадъйъ правилно ли говореше Българският език?Че трябваше преводач за чуждиците които използваше и на митинги се чуваше анатолийски???***.
108
0
 
2
 
! Отговори
Феодалите не преди 2 месеца
Допускат референдуми срещу преялиъте с власт дупетати,защото тази професия е пожизнена и се забранява смяна на властта е недемократично.
107
1
 
2
 
! Отговори
САШЕТО преди 2 месеца
Научи първо български бе и после пиши....
106
1
 
1
 
! Отговори
Шатрата не дава преди 2 месеца
На България да се развива,защото нарушава етническия мир в страната и остро осъжда Демокрацията която ще направи Българина платежоспособен и 100люпеНОВОто население ще остане без субсидии и социални услуги от еврофондовете и порциите ще спрат.За това трябва да сме толерантни към ДеПеСото.
105
1
 
2
 
! Отговори
Никой не е преди 2 месеца
По силен от АК-47.
104
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Българиъо ,закъсала си го страшно !
103
2
 
3
 
! Отговори
ГА'лавния мюфти преди 2 месеца
ДС-дпс-бкп ще свърши като Чаушеску.
102
2
 
4
 
! Отговори
без думи преди 2 месеца
Леле, докъде стигна България да ни управляват *** !
101
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да разберете, че зад думата "демокрация", десните разбират "дясна диктатура, управление на олигархията и картелите бизнес-власт и източване на държавата към частните им бизнеси, ограничаване на правата на работниците, внос на евтина работна ръка, увеличаване на цената на тока, водата, субсидии на държавата къмм техните губещи бизнеси". Истинската демокрация е народовластие и се превежда на български като народовластие. Думата "демокрация" е омърсена и вече без смисъл.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пеевски е на колене пред Посолството на САЩ и моли за милост. "Милост, Господарю. Готов съм да мачкам българите, свободата на словото, свободните медии, да стана диктатор за защита на Вашите височайши интереси. Покорно ваш, вечно ваш, във Вашите ръце и във Вашите крака, Ваш Мистър Магнитски"
99
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че нали службите са пр о р уски?!
98
0
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 месеца
та нали службите и прокорурата с НЕГОВИ ! за тва ги информира !
97
0
 
13
 
! Отговори
Мдааа... преди 2 месеца
Радко противнаСвинскаЗурла
96
1
 
4
 
! Отговори
художника преди 2 месеца
Хитър опит да изплакне името си от списъка "Магнитски". Ако изпълнява поръчка, може и да му се получи.