Времето утре ще е слънчево, ще става и по-топло

Максималните температури ще достигнат 16-21 градуса
3
Времето утре ще е слънчево, ще става и по-топло
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб, след обяд в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 16° и 21°. В София минимална температура около минус 1°, максимална - около 17°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за март.

Над Черноморието ще е слънчево със слаб вятър от северозапад. Максимални температури на въздуха: 14° и 16°. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен, по билата и временно силен север-североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра - около 0°.

В петък от североизток на югозапад ще има временни, но значителни увеличения на облачността и на места в източната половина от страната ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от северната четвърт, ще се усили и за кратко ще нахлуе сравнително студен въздух. Дневните температури ще са в по-широки граници: от 9°-10° в Североизточна България до 15-18° в западните райони и Горнотракийската низина.

През нощта срещу събота вятърът чувствително ще отслабне, в западната половина от страната и ще стихне. Облачността ще намалее и през деня отново в цялата страна ще е предимно слънчево. Вятърът ще е със западна компонента, ще бъде слаб; максималните температури в повечето места ще са между 11° и 16°. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Есенен Минзухар преди 2 години
До то бива биваПрав си
1
0
 
5
 
! Отговори
то бива бива преди 2 години
Айде стига с тия есенни минзухари,бе!