Облачно и дъждовно ще е утре, температурите около 10°

В края на седмицата се очаква застудяване и сняг
21 ное 2023 17:15, Анисия Иванова
2
Облачно и дъждовно ще е утре, температурите около 10°
Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие над страната ще бъде предимно облачно. През нощта ще е почти тихо. В Северозападна България ще превалява дъжд, докато над останалата част от страната ще е почти без валежи. Минималните температури ще са предимно между 4° и 9°, в София - около 5°.

Атмосферното налягане ще се повишава и до края на деня ще е по-високо от средното за месеца, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре на места в планинските и източните райони от страната ще превали дъжд. Ще духа слаб, в Лудогорието - умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 9° и 14°, в София - около 10°.

Над Черноморието ще бъде облачно и в следобедните часове ще има валежи от дъжд, по-значителни и на повече места по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 13° - 15°. Температурата на морската вода е 9° - 11°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен вятър от югозапад, който до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

В четвъртък ще бъде предимно облачно, на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, след обяд ще се усили и ще започне затопляне. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните - между 7° и 12°.

В петък вятърът ще се усили още, особено в Източна България, дневните температури там ще достигат на места 17-19°. След временно намаление, облачността отново ще се увеличи и след обяд от северозапад ще започнат валежи от дъжд. Към вечерта вятърът в западната част на Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и ще започне бързо застудяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогнозавреме
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Скиор преди 5 месеца
Дано предстоящата зима да не е толкова каръшка като миналата. Далеч по-хубав е истинският сняг, а не този изкуственият, и тези, които сме сега в 40-те много добре си спомняме какво са истински зими от 80-те и 90-те. И още нещо, има региони в България с крещяща нужда от вода след това безкрайно лято, Особено в Северна България, именно снегът в планината е най-добрият резервоар... Не е нормално по това време на годината да се вижда дъното на реките.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще е хубаво!