Маршрутките - неизбежният ад

Буквално няма кола без повреди, констатираха експерти от Столична община
16 апр 2008 18:51,
21
Маршрутките - неизбежният ад
Маршрутките често предизвикват ПТП. Снимка: Булфото

В половината маршрутни таксита в столицата няма пожарогасители. Само една от всеки три коли е оборудвана за  достъп на трудноподвижни хора и инвалиди. Това са установили при проверка служителите на дирекция "Транспорт" от Столична община.

В доклада на инспекторите се казва, че "предвидените за аварийни случаи странични и задни врати не се отварят".

Буквално няма кола, която да няма повреди - счупени стъкла, стопове, мигачи.

Инспекторите са открили дори маршрутки без брони. В доклада се споменава освен това, че повечето коли не са чисти и, разбира се, пътниците масово не получават билети.

Проверката е извършена миналия месец и е продължила няколко дни. Дирекцията е проверила маршрутните таксита на  фирмите "Сиси-Т", "Карина-СПС", "СГ-6", "Борекс Транс" и "Сева Транс".

В столицата има 8 транспортни оператори с около 400 коли. Известен факт е, че шофьорите на маршрутните таксита много често предизвикват пътни произшествия заради грубите нарушения, които извършват.

Много често те спират по средата на улицата и при голям риск за живота позволяват на пътниците да слизат или да се качват в тях. Високата скорост също е едно от най-срещаните нарушения при маршрутките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Християн Кънчев преди 16 години
защо ли в Гренобъл кядето съм сега няма маршрутки ? Може би не са измислили корупционна схема така че да ги позволят ? Или може би градския транспорт тук не е "адски транспорт" и няма нужда от тях..... всичко е до акъл на местната власт - така че да си уредят транспортните проблеми: то не става само с ЯДЕНЕ , ТРЯБВА И АКЪЛ, драги ми БГ политици !!! Затова сме на светлинни години от Франция по всички параметри ! Но така ще е , докато мутри и мафиоти де факто управляват държавата , а полотиците ни са техни марионетки ! Ако не сте чували МУТРОландия - това е България. Колко добре би звучало "Welcome to Mutroland" като табелка на влизане в България :)
19
0
 
0
 
! Отговори
провинция преди 16 години
Добре, че не живея в София. А и предпочитам с колата да ходя на работа, вместо да чакам по спирките. 10 мин и съм там.
18
0
 
0
 
! Отговори
ilteko преди 16 години
Samo deto s marshrutka patuvash 25 min., a s gradski transpot 1 shas.
17
0
 
0
 
! Отговори
acquiesce преди 16 години
Обаче, ако ходиш на работа с маршрутка, това прави 60лв на месец, а картата за градски транспорт за всички линии за един месец е 37лв.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Пука ми за градския транспорт в София.
15
0
 
0
 
! Отговори
ilteko преди 16 години
Mnogo sa udobni. Stiga ste pliuli. S edna kola otivam do miasto,za koeto sa mi hujni 3 avtobusa. t.e. 1.50 vmesto 2.10.Za vsichko pliuete.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Европейска столица със европейски транспорт...... даже се радвам че не живея там.....
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ми то всички си знаем, че да се возиш в маршеритка си е екстремно приживяване!!! Не ти трябват ни скокове с бънджи, ни влакчета на ужасите! Който иска да практикува екстремни спортове да се вози в маршерутка всеки ден! Адреналинът му ще се качи веднага. То не е бясно каране, неспазване на правилата, спиране на непозволени места... ама за съжалиение просто понякога нямам избор, защото маршерутите им са по-добри от този на Адския транспорт. Така, че по-добре маршерутка отколкото да сменям два или три автобуса...
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
mar6rutkite sa nai braziq transport v cqla Sofia da vi kaja
11
0
 
0
 
! Отговори
boby преди 16 години
Всички които се возят редовно на маршрутки са страхотни мазохисти. Лошото е че просто нямат избор. А иначе всички КАТ трябва да направи едномесечна акция по преследване на маршрутките да спазват правилата, мисля че след нея няма да има шофьор на маршрутка който да има останали точки в книжката.
10
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
преди да се изръсят простотии, помислите малко.... толкова ли е трудно? за да има маршрутки значи някой ги ползва и му вършат работа значи нещо куца в градския транспорт за да се използват, оттам в градската мрежа; нещата са навързани, това че нямате очи да ги видите...
9
0
 
0
 
! Отговори
me преди 16 години
Н8 - Калоян е селяяяннннииииинннннн :)))) Ей, мурук, всички се возят на парашутките, а тва че живеше някъде дето с един трамвай да стигнеш - евала, то с "трамваьо е най-бързо, оти тролеьо вИси по светофарите". ***!
8
0
 
0
 
! Отговори
kaloian преди 16 години
аз карам само на автобуси и трамваи. никакви маршрутки. те са за селяните.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
София, в кой век живеете? Кирчев още навремето каза на Софиянски - ако иска да оправи транспорта - да приватизира линиите, да спре дотациите. Частните превозвачи ще си събират парите до стотинка. Ще имате качествен транспорт. Ще ви купят новoрециклирани автобуси. Животът ви ще стане рай (или ад, защото няма да пътувате гратис) Маршрутките ще изчезнат, защото ще бъдат конкуренция на частните линии, а те няма да позволят миризливи микробуси да им отнемат от приходите.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ama kvo revete be, te sa sobstvenost na tiq deto pi6at zakonite....kvo samo rypate pykanki...bili opasni....a hammer-a na onq *** ne e opasen
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Всички викате да ги спират, ама що се возите тогава? Щото не щете да ходите на трамвай или на автобус, затова! Сутрин и вечер маршрутките са претъпкани и никой от пътниците не е качен на сила, нали?
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
не ги ли спряха ? ае спирайте ги...
3
0
 
0
 
! Отговори
ирина преди 16 години
о как ми познат този превоз,от каблешково до поморие. трябва и да има противогаз,че миризмите са непоносими,плюс чалга до дупка,добре че слагам слушалки и слушам моя музика.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Освен върху автомобилния фонд да обърнат внимание и на персонала! Маршруткаджиите са като неуспяли рали участници и сега си го избиват на пътниците.
1
0
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 16 години
Това го знае всеки който се е возил. От общината отчитат дейност като сочат с пръст - "те са виновни, вижте". Кой ще вземе реални мерки или всички могат само да сочат и да отчитат дейност?!4-та година вече се дрънкам по маршрутки - до сега са ми дали само 5 пъти билет ... Чужденците сигурно си мислят, че това са влакчета за забавление - плащаш си скромната такса от 1.50 лв и почва зрелището, наречено "приключение с маршрутка"...