Без нов автобус между първи терминал и метрото на летището

След 6 месеца ще се реши през колко време ще се движат линиите 84 и 384
Обновена: 13 апр 2015 14:32 | 13 апр 2015 14:28, Екип на Bulgaria On Air
19
Без нов автобус между първи терминал и метрото на летището
Метрото се превръща в предпочитан начин за предвижване до Летище София. Снимка: Булфото

Репортерът на телевизия България Он Ер Васил Детелинов разговаря с Антон Деспотов – директор на Дирекция“Обществен транспорт“ – София за транспортната връзка между Терминалите на Летище София и метростанцията при аерогарата.

- Г- н Деспотов, има ли добра връзка между Терминал 2 и Терминал 1 на Летище София? Стигат ли бързо до метрото хората?

- Връзката с метростанцията на Летище София се осъществява с два автобуса. Това са линия 84 и автобусна линия 384. След пускането на метрото автобусна линия 384 промени маршрута си и стана довозващ транспорт до всички метростанции в района на кв. "Дружба“ и района на летището. Маршрутът на тази линия бе определен след анкетно проучване от живеещите в района и работещите в бизнес зоната около бул. „Христофор Колумб“ и Терминал 1 и 2. Определи се маршрут с определен брой коли и интервал на движение, средно около 13 минути в натоварената зона . Преди това автобус 384 се движеше само в работно време, а сега е целодневен и осигурява една добра връзка както с метростанцията на Летище София, така и метростанциите в "Дружба".

- Този интервал от 13 минути може ли да бъде намален, заради огромния пътникопоток в района?

- Тъй като се движат две автобусни линии- линия 84 е на 10 минути , предполагаме, че за този интервал от 13 минути, който сме заложили, ще бъде достатъчен. Но това е експериментално за шест месеца. Съответно на всеки месец ние ще правим изследване на пътникопотока и ако видим, че не е достатъчен ще предприемем съответните мерки за подобряване на обслужването.

- Възможно ли е да бъде пуснат автобус, който да обслужва само Терминал 1 и 2 на Летище София?

- Летищните власти са тези, които трябва да осигурят връзка между терминалите на едно летище. По цял свят е така. Вътрешнолетищният транспорт се осигурява от тях. В момента имаме връзка, която прави автобус 84 между Терминал 1 и Терминал 2 и отива към центъра. Така че на този етап не предлагаме такава връзка от обществения транспорт, която да бъде вътрешнолетищна.

- Пускането на метрото до летището ще редуцира ли интервала на движение на линия 84 от центъра към аерогарата? Защото от 2-ри април, много хора предпочетоха подземната железница пред автобуса?

- В рамките на този експериментален шест месечен срок ще направим наблюдения по всички линии в участъка на метрото и ако се забележи крайно неефективна използваемост на услугата ще прибегнем до редукция на линия 84, като това ще бъде съобразено с търсенето и необходимостта от това. Ако линия 84 е настина празна и хората са се насочили към метрото, това ще означава по – добро обслужване с метро отколкото с автобус .

Още новини четете на сайта на телевизия Bulgaria On Air


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ha ha

Защото няма толкова пътници, колкото в Милано???
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко трябва да бъде сложно: изследване, експерименти, проучване. Хубаво е да се използват и сложни думи: редуциране, вътрешнолетищен транспорт, експериментален срок и т.н. Тук става на въпрос за един автобус, който да се движи между двата терминала. На милионите пътници им е все тая на кой чиновник това му е грижа .......
15
4
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 5 години
Мисля, че в Милано връзката мяжду двата терминала се извършва с метро което обслужва само тях, а те са доста отдалечени, защо и тук ане се направи едно такова, ще спести много главоболия за рейсове и таксита, ще е бързо и удобно. Или да се удължи с още една спирка съществуващото сега.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София Европейски Мегаполис ... Пляаааахахаха ......колега земи се стегни... София все повече ми заприличва на бунище :)))
13
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то не може изведнъж да има метро навсякъде! Ако комунистите го бяха направили, вместо да окрадат материалите, сега щеше да е почти навсякъде. А иначе тия селяни дето слагат минуси, да си гледат добитъка в задния двор и да не се бъркат в СТОЛИЧНИТЕ проблеми!
12
7
 
20
 
! Отговори
Дими преди 5 години
Работя на Т1 и живея в Княжево. Така, излиза че като ми редуцират 84 ще трябва да летя до работа, ми то хубаво едно хеликоптерче да ми подарят. Поредната недомислица ще стане. Ало, ако не знаете да Ви кажа - метро няма навсякъде в София.
11
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе СОФИЯ полека, лека си заприличва на Европейски Мегаполис, колкото и да не им изнася на селяните.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е нали има безплатни микробуси между двата терминала?
9
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4
Така е, но като искаш бързо да стигнеш, без да се блъскаш и да чакаш, взимаш такси! Все пак метрото е обществен транспорт. Интересно животно е българинът - хем иска да му е супер удобно, хем да плаща малко (в случая 1лв.), и все за нещо мрънка и не е доволен. Метрото е отскоро, а вече свързва голяма част от частите на София (има метростанции и в двата най-големи квартала в София - Люлин и Младост). Аз съм на мнение, че постепенно ще станат нещата с метрото.
8
0
 
18
 
! Отговори
сед преди 5 години
В по далечна перспектива, трябва да се помисли за връзка между изградената метростанция на летището, с началната такава на "Ботевградско шосе", към лъч №3. По този начин ще станат достъпни стария терминал, ВИП перона, както идващите от северна България пътници. На последните няма да се налага да обикалят цяла София!
7
3
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
а и преди тези "атентати" можеше да си спреш като бял човек да оставиш багажа или да изчакаш някой там без да плащаш дори! сега стои празно всичко навсякъде за да може да ти е сложно и объркано но - save!!!!
смешна работа
6
2
 
18
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
рядко се правят едни неща като хората! сега трябва да се мисли (и то 6 месеца поне) как да се свързват нещата!!! защо не го направиха преди това ?
като се дава пример по цял свят - пътищата стигат до едно място и от там всичко е бая организирано елементарно и бързо за да бъде максимално ефективно за да може да улесни хората!
тук си създаваме само планове и тъпчем на едно и също място! балъшка работа
5
3
 
25
 
! Отговори
ss преди 5 години
и сега какво, кацаш на Т1 и метро нанайци, 84 заминава към дружба директно, т.е. от Т1 на Т2 няма как да се стигне, освен със няква маршрутка на 30 мин дето никой не я знае коя е....недомислено както винаги......
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2

На Сердика връзката е много зле с багаж, юруш блъсканица и 15 минути чакане.
3
4
 
36
 
! Отговори
Momo преди 5 години
На практика става така, че Терминал 1 и 2 са две напълно отделни летища.

За това, когато ми се налага да пътувам от Т1 моля приятел да ме закара до летището или хващам такси от централна автогата. Друг вариант не знам, защото имам и багаж.

Поредната недомислица в БеГето.

П.П.: От В.Търновско съм.
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1:
Че то и в момента има връзка Централна гара-Летището чрез метрото, просто трябва да се смениш линия 2 с линия 1 на метростанция Сердика.
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова метро или трамвайна линия терм2-терм1-централна гара и обратно.