Пет родилни зали в "Шейново" - с европейско оборудване

Фандъкова: 25 млн. лв. сме инвестирали в общински болници
19 юни 2015 18:00, Анисия Иванова
13
Пет родилни зали в "Шейново" - с европейско оборудване
Снимка: архив Булфото

Почти 800 хил. лева 25 млн. лв. е инвестицията за новите 5 родилни зали във ІІ-ра САГБАЛ „Шейново”. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която провери как върви изграждането им.

 

Парите са за ремонт и оборудване и виждаме, че вече сме на финала, за да направим тези зали по-удобни и по-привлекателни както за работа на лекарите и екипите, но най-вече за спокойствието на пациентите, допълни Фандъкова.

„Това, което е много важно и видяхме, че се прави, е наблюдението през цялото време от страна на лекарите на процесите на раждане. Има зала, от която може да се наблюдава и ако има проблем – веднага да се реагира, което е най-същественото при ражданията както по отношение на майката, така и по отношение на бебето“, каза още тя.

В "Шейново” от началото на годината са родени 1000 бебета, а сега с тези нови общо 5 родилни зали, ще могат да се извършват едновременно 5 раждания.

Оборудването за новите пет родилни зали е най-модерното, което може да се купи в Европа, каза изпълнителният директор на клиниката д-р Румен Велев.

По думите на директора новото оборудване включва акушерски столове, детски кът, в който бебето прекарва първите два часа, специален шкаф, в който се съхраняват медикаменти за раждане. Залите имат модерни лампи с LED-осветление, които могат да насочват светлината, където е нужно, каза Велев. Родилните легла са с функция "масаж" за родилката за намаляване на болката.

Всичко е на много високо технологично ниво, каза Велев. Той обърна внимание, че в новите зали майките, независимо дали са родили естествено, или със секцио, ще могат да са през цялото време с бебетата си, ако го желаят. Те ще могат да ги закърмят още на родилното легло.

Кметът обясни, че 25 млн. лв. са инвестирани от Столична община в ремонти и в оборудване на общински болници за последните два мандата и резултатите се виждат.

„Нашето усилие към всички общински болници е да подпомагаме финансово основни ремонти, оборудване, модернизация“, обясни тя. По думите й първата болница, в която е финансирана и цялостна дигитализация, е  I-ва градска.

"Директорите непрекъснато имат нови и нови идеи и ги представят пред нас, но мисля, че усилията се виждат и си струва, особено когато говорим за раждането на деца“, каза още Фандъкова.

„В момента имаме сериозни инвестиции не само в „Шейново”, но и в другата АГ болница "Света София“ и това е във връзка с усилията ни да направим общинските болници по-привлекателни и по-удобни за пациентите“, посочи Фандъкова.

„Нашите усилия и на общинския съвет са насочени към намирането на средства“, добави тя.

Официалното откриване на новите зали ще бъде на 29 юни.

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Lajite na fandakova Doide ot selo drugarkata fandakova Sega e grajdanka gerb sluscha bB i sabogata a kato u4itelka s knijka bkp besche bedna tja vs bolnizi v bG sa v teagi4en vid poleklinikite mrasni Kabineti s mrasni Klekala kloseti a ne Vseki moje kato fandakova i dr ot gerb da se lekuvat v pravitelstvena i Voenna Bolniza drugarko fandakova Stiga si se podmasvasch na gerb i bb
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По принцип в бг.няма никакво развитие за децата вече.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз така казвам ,,дай боже''!
6
0
 
6
 
! Отговори
... преди 6 години
Дай Боже и с европейско обслужване!
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И златни да ги направят,жена ми няма да ражда заради нищожните 35 лева детски.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След инциденти ,тогава вземат мерки
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Tova da nee pokana? Ot strana na kmeticata za Balgarskite jeni da pochnat da rajdat!?
2
1
 
11
 
! Отговори
london преди 6 години
сега само трябва да изпратят персонала на курсове, за учтиво отношение с пациентите.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РОМКИТЕ СЕГА ЩЕ УДЕСЕТОРЯТ РАЖДАНИЯТА СИ. А ЗА ТЕЗИ 25 МИЛИОНА ИСКАМЕ ФАКТУРИ ЗА КАКВО СА ИЗРАДХОДВАНИ ТЕЗИ СРЕДСТВА. ЗАЩОТО НЯКОЛКО КУВИОЗА ЛАТЕКС И НЯКОЛКО КРЕВАТА ЕДВА ЛИ СТРУВАТ 25 МИЛИОНА. С 25 МИЛИОНА МОЖЕ ДА СЕ ПОСТРОЯТ 3 БОЛНИЦИ. А НЕ ДА СЕ ПРАВИ РЕМОНТ.