Мистериозен багер заплашва пътя до дома на столичани

Абсурд след абсурд в комплекс "Драгалевци"
25 ное 2015 09:23,
20
Мистериозен багер заплашва пътя до дома на столичани
Снимка: Reuters, архив

Мистериозен багер изправи на нокти стотици хора в София. Причината - разкопава път, който е единственият им достъп до домовете им.

Свидетел на абсурда е Василики, която гледа болното си внуче. Двете застанали до охранявания от полицията багер, за да не му позволят да премахне пътя.

Все още никой не знае какъв е този багер и защо разкопава асфалта. След по- малко от час, пред жилищния комплекс в "Драгалевци", се събират всички съседи - около 200 души. Всички са си тръгнали извънредно от работа.

Тръгнали и различни слухове за багера - според едни пътят бил на различни собственици и те протестирали, други пък твърдят, че има разрешителни за строеж върху пътя.

Разгневените хора дочули, че служители от строителния контрол в София, се крият в лек автомобил, на метри от багера.

Кметът на район "Витоша", Теодор Петков, внася някаква яснота по казуза. Пътят бил построен и асфалтиран без да е отчужден теренът под пътя. Така пътят е незаконен, защото няма необходимите документи, коментира той пред Нова тв.

И така съдът решил, че пътят трябва да се разруши. Преди няколко дни обаче кметът на район Витоша решил да обжалва. Докато чака отговор от дирекцията за национален строителен контрол решили да направят компромис и да спрат багера.

Ако съдът реши окончателно, че пътят трябва да се разруши идва другият парадокс. От ДНСК трябва да изринат асфалта, след което общината отново да го положи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
пусти багер преди 8 години
А сам ли е или някой го кара.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече все по-често ми се случва да съжалявам , че живея в една държава с толкова много безпътен и душевно празен народ! Преди да излеете омразата си под някоя статия е логично първо да си направите труда да прочетете малко повече и да се опитате да разберете конкретната ситуацията! О простете, за миг забравих къде живее ... Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!
9
0
 
8
 
! Отговори
от 9 преди 8 години
Помня преди 20 години като бях по-малък, как в блокът се обсъждаше да се съберат пари и да се купи предблоковото пространство, на което се паркират колите, че да стнае наша собственост, на всички живущи. Няма да забравя, как простите верващи в комунизъма тогава се изсмяха и по най-просташки начин отказаха да дадат и стотинка. Държавата се била грижела за тях. 15 години по-късно общината разширява тротоара и го прави на паркинг. И сега колите на живущите са блокирани от други паркирали коли.
8
2
 
6
 
! Отговори
Арменският поп преди 8 години
Драгалевци е част от район Витоша, в който на последните избори беше избран районен кмет от Реформаторския блок. Това, със сигурност не е никак приятно за лицето Бойко Методиев Борисов.Съжалявам но имаме за премиер инфантил, за който това не е демокрация а е обида. Очаквайте още много странни неща да се случват. Разбира се, вместо да се оплаквате на кметицата Фандъкова, можете направо на арменският поп. Последният, поне ще ви изслуша.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей това е България! От народът до управниците му - един дол дренки. Живущите са решили да излеят асфалт по собствена инициатива без да имат право на това. Да бяха преговаряли с общината, че ако излеят асфалт да станат собственици на пътя или направо да ги съдят. Ама не! Всеки прави каквото си поиска в тази държава. И после на общината, понеже и тя е толкова коректна, и скимва нещо и започва да копае. И никой нищо не може да и каже, защото е СОБСТВЕНИК! НИЩО уредено няма в тази държава. Нищичко!
6
5
 
3
 
! Отговори
Скапаняк преди 8 години
Скапан град, столица на скапана държава, и на скапан народ.
5
2
 
4
 
! Отговори
Български Бедняк преди 8 години
Как как как така са тръгнали на работа? Та те са богати к***п***л***т@...отиват да правят далавери..черни сделки на гърба на народа и пране на пари за мутрите..как така в драгалевци?Вижте хората в Овча Купел..Обеля ..Дружба..В драгалевци всичко е незаконно..хората които живеят там са антихристияни..Предлагам да се съберем всички от бедните квартали и да ги изнесем в Турция..
4
1
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Това е 1 от възможностите. А какво ще рекнеш за нещо по-тривиално и широко разпространено по тия географски ширини. Пътят да е бил наченат по популярния от времето на Соц-а метод "дайте да вземем". Сетне никой не се впечатлил, довършил и/или узаконил начинанието, после го асфалтирали, появили се собственици, наследници, предприемачи, купувачи, докато някой е осмислил факта, че там има нещо не наред и далавера, и може да се възползва... Краен резултат - 2-но плащане от данъците ни и все херувимки
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са явно "новоселците" в Драгалевци, тия, чиито къщи пъплят като зараза по снагата на Витоша! Овръзкарили са се, та и улица са им направили. Сега им крив багерът! "Свидетел на абсурда е Василики, която гледа болното си внуче...."баба Василики - звучно шопско, натурално драгалевско име, а? :))))))))))))))
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
HORATA NA FANDAKOVA ZAGRABVAT VSICKO,KOETO IM DOKARVA PARI
1
6
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Хахахаха "Булгааар, булгаааар!!! Ебре, де бре!"