Хлебарки и дървеници са плъзнали из столицата

В студентските общежития положението е направо трагично
18 май 2016 08:05,
11
Хлебарки и дървеници са плъзнали из столицата
Снимка: Архив Reuters

Хлебарки и дървеници нападнаха столични квартали. Гадинките са плъзнали из все повече блокове в целия град, а унищожаването им става все по-трудно, обясняват експерти. Най-засегнати от напастта са живеещите в Младост, Обеля и Люлин, разказаха от няколко фирми за борба с вредителите пред "Труд".

Те отчитат, че заради по-големите популации много хора се обръщат към тях за помощ.

В много от студентските общежития положението е направо трагично, оплакват се учащите.

"Пръска се, но хлебарките и дървениците сякаш стават все повече след това", разказва студент от общежитията на Техническия университет. Той дори бил нахапан от дървеници и в резултат на това се появили големи болезнени червени петна. Студенти разказват, че подобни случаи има много.

"Получаваме много сигнали, най-вече от Студентски град. Премахването е трудно, трябва да се изнесени всички стари мебели и багажи, а това не се прави, затова пръскането няма ефект. Дървениците са упорити, лесно се пренасят и могат да живеят без да се хранят цяла година", обясни пред изданието Цезарина Илиева, главен експерт в дирекция "Надзор на заразните болести" в Столичната регионална здравна инспекция.

Хлебарките също са обичайна гледка в стаите на студентите, някои разказват, че са се натъквали на тях дори по масите в студентските столове. Стреснати от нашествието много студенти купуват препарати от собствения си джоб, но ефект почти няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
До doraЩо не ходиш да се подмиеш?
7
0
 
5
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 7 години
*** дървеници и много ***.
6
2
 
3
 
! Отговори
Трендафил преди 7 години
Ясно. Просто фъндъкова не ходи на работа и гледа с досада на задълженията си като "кмет" на Град София. Пак не са и докладвали, пак не е разбрала, пак е подведена.......
5
4
 
3
 
! Отговори
dora преди 7 години
nujna e malko poveche higiena!!!Znaem che shopite sa si marlqvi ot vsqkade,nali?
4
6
 
10
 
! Отговори
ейкаваллллллл преди 7 години
ДО ТОЗИ ВРЕДИТЕЛ : "Забрана на селтТаците да припарват в столицата!!"Молим "кореняците" от съседните около София села да не се обаждат.....Столичката "ви" е била 20 000 жители преди да стане столица....и е набъбнала до 2 милиона не защото е прекрасен град за живеене, а защото е СТОЛИЦА......да повторя ли още 13 пъти "столица", за да ти стане ясно защо хората се бутат там????
3
3
 
13
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Повече хигиена също ще е от полза ,ама знаем си ги общежитията
2
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наистина хлебарко и дървеници са плъзнали из столицата, идват от прованса, затова са най-много в студентски, обеля и люлин!! Забрана на селтТаците да припарват в столицата!!
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време имаше регент. Той ги избиваше до крак!Аз лично нямах *** в общежитието за няколко години напред.Но вече няма регент,има ***...